Ero sivun ”KoExalted:Aurora” versioiden välillä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Rivi 48: Rivi 48:
 
* Vaatetus: millaisia värejä, sävyjä, leikkauksia materiaaleja; juhla / arki / matkustus / muu, näkyvä aseistus tai muuten mitä kantaa miltei aina mukanaan
 
* Vaatetus: millaisia värejä, sävyjä, leikkauksia materiaaleja; juhla / arki / matkustus / muu, näkyvä aseistus tai muuten mitä kantaa miltei aina mukanaan
 
* Käyttäytyminen: liikehdintä, käyttäytymistapoja, tunnistettavia / alitajuisia pikkuasioita joita tekee, puhetyyli, temperamentti, paljon käytettyjä sanontoja
 
* Käyttäytyminen: liikehdintä, käyttäytymistapoja, tunnistettavia / alitajuisia pikkuasioita joita tekee, puhetyyli, temperamentti, paljon käytettyjä sanontoja
* Anima: sen värit (ja liikkeet tai kuviot) matalemmilla tasoilla (tyypilliset on siellä pdf:ssä, s.139-147, 174-175) ja ''miltä se näyttää ylimmällä tasolla''. Voi myös esim. pohtia, onko se 3D vai 2D (eli joka suunnasta saman näköinen), miten se ilmaantuu ja katoaa, onko enemmän symbolinen vai realistinen, aina hyvinkin samannäköinen vai paljonkin vaihteleva, itsenäisempi vai hahmon toimia seuraava, jne...
+
* Anima: Alemmilla tasoilla kirkkaan kullan ja vähän hopean sävyistä voimakasta hohdetta. Hohde muodostuu kolmeulotteisiksi litteiksi mandaloiksi hahmon ympärille, jotka nousevat alhaalta ylös. Korkeammilla tasoilla korkeaääninen "enkelkuoro" laulaa muinaiskielellä Auringon ylistystä
 
* Muuta, niinkuin mukana kulkevat elikot tai palvelijat, tms.
 
* Muuta, niinkuin mukana kulkevat elikot tai palvelijat, tms.
  
Rivi 59: Rivi 59:
 
=== Luonnemekaniikkojen selvennykset ===
 
=== Luonnemekaniikkojen selvennykset ===
  
* Intimiteetit: Aluksi vähintään neljä, joista ainakin yhden tulee olla Defining ja yhden Major, sekä yhden positiivinen ja yhden negatiivinen. Intimiteettejä on kahdenlaisia, Periaatteita ja Siteitä, ja hahmolla pitäisi mieluummin olla ainakin yksi kumpaakin.  Hahmolomakkeelle tiivistetään nämä, täällä olisi hyvä olla vähän pitempi selitys kustakin. Anna jokaiselle intimiteetille oma kohtansa listassa.  (Sivut 170-171 sekä 214-215 sääntö-pdf:ssä.)
+
Intimiteetit:
* Limit Trigger: Mitkä tapahtumat tai asiat maailmassa ottaa päähän, häiritsee tai muuten stressaa.  Tämän on hyvä olla sopivan laaja eikä niin helposti tiivistettävissä intimiteetin tasolle.  Sen myös tarvitsee olla riittävän yleinen että PJn ei tarvitse kovin pakottaa sen esille tuloa.  (Esim. s. 134-135)
+
 
* Virtue Flaw:it, eli äärimmäiset käyttäytymistavat Limit Break:issä. Näistä kannattaa mainita mitkä on enemmän tai vähemmän todennäköisiä. Limit-pojoja kertyy Triggerin lisäksi Major ja Defining Intimacy:istä, joten sen suhteen kannattaa miettiä.  Saa tietysti kehitellä omia, lisää merkittävästi mahdollisuutta että PJ käyttää sitä.
+
Defining Principle: "Rakkauden voimalla kenet tahansa voi parantaa synkimmästäkin pimeydestä". Sinisilmäisesti ja naiivisti uskoo, että kunhan vaan joku riittävästi saa rakkautta, niin kyllä siitä hyvis kasvaa.
* Jotkut Merit:it, Willpower, tietyt tenhot. Näistä voi kirjoittaa, jos haluaa selventää niiden vuorovaikutusta hahmonsa luonteen kanssa.
+
 
 +
Major tie: Tyrannia (viha)
 +
 
 +
Major tie: Jumalmafia (inho)
 +
 
 +
Major tie: Jolene (rakastunut)
 +
 
 +
Minor principle: Kaveria ei jätetä
 +
 
 +
Minor tie: Indium (kilpailu)
 +
 
 +
Minor tie: Kehä (velvollisuus)
 +
 
 +
Minor tie: Luomakunta (huolenpito)
 +
 
 +
Limit Trigger: Pettymys. Pettymys siihen, kun maailma ei kohtaakaan sinisilmäisen naiivin hahmon odotuksia. Pettymyksen on oltava riittävän kova, esmes luottaa johonkin lohikäärmeveriseen, joka sitten järjestääkin illalliskutsut missä lohikäärmeverinen yrittääkin murhata Auroran.
 +
 
 +
Äärimmäisenä käyttäytymistapana voisi Limit Breakissa olla totaalinen hajoaminen, mikä manifestoituu yleensä berserk ragena, kuten kirjattu kirjassa.
 +
 
 +
Followers, "Auringon Lapset". Ois kiva jos näistä ois välillä ihan oikeasti hyötyä pelissä. Esmes levittää kulttia johonkin uuteen kaupunkiin ja sitä kautta saa vaikutusvaltaa tms.
  
 
=== Historia ===
 
=== Historia ===

Versio 2. helmikuuta 2016 kello 15.23

Aurora

ja se kuvainnollinen lisänimi
sekä mahdollisia muita titteleitä


Peruskonsepti: sinisilmäinen, naiivi, kaikille hyvää tahtova, positiivinen ja optimistinen maailmanparantaja. Uskoo kaikista lähtökohtaisesti hyvää. "Kyllä sen synkimmänkin tapauksen voi rakkauden voimalla parantaa!"

Limit trigger: kunnon pettymys (kun omat epärealistiset toiveet eivät kohtaa todellisuutta). Limit break: berserk rage.

Taistelutyyli voisi olla joko isolla vasaralla tai sauvalla heilumista. Melee tai Marts, dunno yet. Tylpät aseet eniveis.

Kotoisin pienestä kylästä. Ylevöittyminen tapahtui, kun kylää uhkasi jokin yliluonnollinen voimakas uhka (ehkä joku rampagoiva jumala?), hahmo lähti täysin epätoivoiseen yritykseen ja pelasti tilanteen ja kylän. Aurinko otti yhteyttä, kuten kuuluu asiaan zeniittien kanssa.

Isoimpana projektina maailman kannalta on pistää jumalat kuriin ja järjestykseen. Sivussa levitetään Auringon palvontaan liittyvää kulttia "Auringon Lapset".

Jumalhierarkian kunnostamisessa liittolaisena eräs jumala. Tarttee keksiä kuvaus. Jumala voi myös olla oikeasti Sidereaali, tai tällaisen palveluksessa.

Abilityista painotusta on sosiaalisiin taitoihin, erityisesti massoille puhumiseen. Hahmo on kaunis, rehellinen ja yleensä varsin avoin, eli esmes Intimacyja ei todellakaan oo vaikea selvitellä. Tätä pitänee tasapainottaa jollain, esmes Integrity-charmeilla.

Yhteydet muihin hahmoihin:

 • Jolene: Ihastunut tähän. Saattaa myös silloin tällöin toimia tälle jonkinlaisena tukipaaluna/neuvonantajana/terapeuttina, saa nähdä.
 • Tiemmer: Kitkaa syntynyt jo nyt eettisistä kysymyksistä ja JannenHahmon naiiviudesta. Kumpikin haluaa tehdä yhteistyötä toisen kanssa jumaliin liittyvissä projekteissa. Tiemmer kiitollinen sirkukseen mukaan puhuttamisesta.
 • ElinanHahmo: kilpailee tämän kanssa Jolenesta. Kitkaa voi myös syntyä jostain eettisistä kysymyksistä?
 • PetrinHahmo: ?Tämä on esimerkkihahmosivu Exalted-peliin. Näiden viivojen välissä oleva teksti auttaa selittämään sivun sisältöä, ja on tarkoitettu poistettavaksi, kun hahmosivu on riittävän valmis. Kopioi sivu pohjaksi itsellesi, ja kun sivu on sopivan valmis, laita linkki uuteen hahmosivuun kamppiksen sivulle.

Aivan aluksi korvaa "Kamppis"-tekstit linkeistä kamppiksen nimellä. Sen jälkeen korjaa yllä olevaan otsikkoon hahmon nimi, ja rupea kirjoittamaan alla olevien otsikoiden alle tekstiä. (Ensiksi alkuun on linkki hahmolomakkeeseen, koska se on kuitenkin kätevä olla sivun alussa; linkki hahmolomakepohjaan on tämän sivun lopussa.)

PJ yleensä kertoo kuinka paljon haluaa tietää hahmosta: kertovia tekstikappaleita vai riittääkö ranskalaisten viivojen listat. Alla olevat ovat sitä varten, että niistä saisi ideoita mitä kertoa hahmostaan. Yleensä ei tarvitse löytyä vastausta jokaiseen mainittuun asiaan, vaan yleistä kuvausta hahmosta. Pitempiä tekstejä kirjoittaessanne muistakaa käyttää jonkunlaisia kappalejakoja (ei tarvitse olla noiden listojen mukaisia, ja yksi kappale per otsikko riittää aluksi jos ei enempää keksi), ja voi lisäillä alaotsikoita. On kohteliasta kirjoittaa ainakin yksi lause jokaista Merit:eihin kulutettua pojoa kohti. Lisäksi on tosiaan Yksityiset-sivu, jonne voi merkata niitä asioita jota haluaa aluksi pitää muilta kuin PJ:ltä salassa; siellä ei pitäisi juuri olla Kuvaus-kohdan asioita, mutta Luonteesta, Tapahtumista ja Suunnitelmista voi olla jotain ja Historiasta (erityisesti aiemmat elämät) hyvinkin paljon.

Koko homman jälkeen pitäisi olla seuraavat sivut:

 • Kamppis:Nimi (tämä sivu, toivottavasti on paljon tekstiä :-)
 • Kamppis:Nimi_Lomake (ajan tasalla pidettävä hahmolomake)
 • Kamppis:Nimi_Yksityiset (vain PJlle kuuluvat jutut)
 • Kamppis:Nimi_Alkustatit (kopio hahmolomakkeesta heti hahmonluonnin jälkeen)
 • Kamppis:Nimi_Expankäyttö (hahmon statinkehityksen seuranta)

Hahmolomake

Kuvaus

 • Ulkonäkö: hiukset, silmät, naama, iho, ruumiinrakenne, pituus, tuntomerkit
 • Vaatetus: millaisia värejä, sävyjä, leikkauksia materiaaleja; juhla / arki / matkustus / muu, näkyvä aseistus tai muuten mitä kantaa miltei aina mukanaan
 • Käyttäytyminen: liikehdintä, käyttäytymistapoja, tunnistettavia / alitajuisia pikkuasioita joita tekee, puhetyyli, temperamentti, paljon käytettyjä sanontoja
 • Anima: Alemmilla tasoilla kirkkaan kullan ja vähän hopean sävyistä voimakasta hohdetta. Hohde muodostuu kolmeulotteisiksi litteiksi mandaloiksi hahmon ympärille, jotka nousevat alhaalta ylös. Korkeammilla tasoilla korkeaääninen "enkelkuoro" laulaa muinaiskielellä Auringon ylistystä
 • Muuta, niinkuin mukana kulkevat elikot tai palvelijat, tms.

Luonne

 • Yleisluonne: iloinen / synkkä, rauhallinen / räiskyvä, harkitseva / impulsiivinen, luottavainen / kyyninen, sosiaalinen / syrjäänvetäytyvä, jne... eli siis juttuja, jotka tulee esille hyvin nopeasti
 • Ihmissuhteet ja suhtautuminen: ystäviin, muihin Kehän jäseniin (ei välttämättä ihan sama kuin edellinen), sukulaisiin, vihollisiin, rakastettuihin; alaisiin ja palkollisiin; satunnaisiin kuolevaisiin; muihin maagisiin tahoihin; auktoriteetteihin, eläimiin, tietyn ammatin harjoittajiin, lapsiin, vanhuksiin, jne...
 • Asiat joista pitää / ei pidä: esimerkksi joku väri, maku, luonteenpiirre ihmisessä, rotu, jonkun kulttuurin edustajat, tietty elementti, käytöstapa, nimi... ja tietysti, kuinka voimakkaasti ja näkyvästi tykkää, vihaa, välttelee tai muuten suhtautuu.

Luonnemekaniikkojen selvennykset

Intimiteetit:

Defining Principle: "Rakkauden voimalla kenet tahansa voi parantaa synkimmästäkin pimeydestä". Sinisilmäisesti ja naiivisti uskoo, että kunhan vaan joku riittävästi saa rakkautta, niin kyllä siitä hyvis kasvaa.

Major tie: Tyrannia (viha)

Major tie: Jumalmafia (inho)

Major tie: Jolene (rakastunut)

Minor principle: Kaveria ei jätetä

Minor tie: Indium (kilpailu)

Minor tie: Kehä (velvollisuus)

Minor tie: Luomakunta (huolenpito)

Limit Trigger: Pettymys. Pettymys siihen, kun maailma ei kohtaakaan sinisilmäisen naiivin hahmon odotuksia. Pettymyksen on oltava riittävän kova, esmes luottaa johonkin lohikäärmeveriseen, joka sitten järjestääkin illalliskutsut missä lohikäärmeverinen yrittääkin murhata Auroran.

Äärimmäisenä käyttäytymistapana voisi Limit Breakissa olla totaalinen hajoaminen, mikä manifestoituu yleensä berserk ragena, kuten kirjattu kirjassa.

Followers, "Auringon Lapset". Ois kiva jos näistä ois välillä ihan oikeasti hyötyä pelissä. Esmes levittää kulttia johonkin uuteen kaupunkiin ja sitä kautta saa vaikutusvaltaa tms.

Historia

 • Elämä ennen Ylevöittymistä:
  • Lapsuus, esim. oliko kuinka köyhä tai varakas, lämmin vai etäinen perhe, jne. Miten nuoruus sujui, siirtyminen aikuisuuteen?
  • Mitä isoja muutoksia tapahtunut sen aikana, onko ollut missä töissä ennen ylevöittymistä, mitkä ihmissuhteet selvinneet sen yli?
 • Perhe; onko vanhemmat ja sisarukset elossa, millaisia henkilöitä; kaukaisempi suku, onko jotain tiettyjä muistettavia tapauksia.
 • Ystävät, tutut, opettajat, eismiehet, alaiset; verkostot joissa vaikuttaa, muu yhteiskunta yleensä.
 • Ylevöittyminen; mitä tapahtui, miltä tuntui, miten muuttui siinä.
 • Aiemmat elämät, jos sellaisista mitään muistaa ja muille kertoo.

Tekemiset

 • Tänne voitte sitten ruveta listaamaan hahmon saavutuksia, erityisen muistettavia hetkiä yms. Ainakin intimiteettien muutokset on yleensä merkittäviä ja Limit Break:it toivottavasti muistettavia.

Suunnitelmat

 • Lähitulevaisuus: Hahmon suunnitelmia tai todennäköistä toimintaa tämän tai tulevan tarinakaaren aikana. Nimenomaan seuraavaa peliä varten halutut jutut kannattaa kertoa suoraan PJ:lle.
 • Pidemmän tähtäimen suunnitelmat: Pitkä-aikaisia tavoitteita. Saa myös esim. kertoa kuinka helposti / vaikeasti niistä haluaa selvitä ja haluaako pitää jatkuvasti vähän esillä vai käydä intensiivisesti läpi yhdellä sessiolla, yms.

Tarkoituksena siis on, että pelikertojen väleillä päivitätte hahmolomaketta ja expankäyttöä riittävän tiheään, ja tuon voi sitten tulostaa kun vanha hahmis on liian rähjäinen.

HUOM!
EsimerkkiHahmolomake, kopioikaa siitä omalle sivullenne ja muuttakaa vastaamaan hahmoanne. Merkatkaa erikoistaito (Supernal) lihavoinnilla ja hyvät taidot (4 muuta kasti-taitoa + valitut 5) alleviivauksella (kursiivilla voi merkata, jos muuhun taitoon on ostettu tenho, jolloin siinä on myös excellency). Kun hahmolomake on täytetty, kopioidaan talteen hahmon alkutila ja luodaan myös expankäyttösivu; hyvä formaatti on === Expankäytön alue === (eli Attribute, Ability, Charms, jne) ja perään tähti-luettelolla joku "n expaa, Ominaisuus 3 -> 4" jne. Sinne voi myös tehdä expankäyttösuunnitelmia ja merkata treenaukseen kulutettua aikaa.
HUOM! Kaikkien sivujen alkuun on lisätty tuo nimiavaruus "Kamppis:", tämä auttaa pitämään sivut järjestyksessä sitä mukaa kun wikin sivumäärä lisääntyy. Jos tuntuu tarpeelliselta, voi myös luoda oman luokan kamppikselleen ja laittaa kaikkien sivujen perään sen tiedon.

Ja tosiaan, muistakaa poistaa näiden viivojen välissä olevat ohjeet viimeistään kun hahmo on valmis.


Pääsivu