Jumaltenranta:Thayanne Salaiset

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 25. syyskuuta 2009 kello 14.25 – tehnyt Sakri (keskustelu | muokkaukset) (→‎Sessioarviot)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Luonne

 • Suhtautuu ei-haltioihin hieman kuin nuoriin lapsiin jotka leikkivät aikuisia
 • Ajattelee usein omaa etuaan, ja saattaa ajoittain käytännössä hyväksikäyttää ympärillä olevia olentoja
 • On ylpeä tiedoistaan ja jonkunverran hakee asialla huomiota. Mikäli saa tiedoistaan kehuja, on oikeasti hyvin mielissään mutta saattaa itse kuitenkin näytellä vähättelevänsä asiaa

Taustaorganisaatio

 • Olin Gisir, haltioiden vanha organisaatio, joka suojelee maailmaa Synkiltä Salaisuuksilta, Pimeyden Pirulaisilta ja Pahoilta Artefakteilta
 • erittäin salaileva alaosio organisaatiosta. olemassaolo koetetaan pitää salassa ja naamioida toisenlaiseksi toiminnaksi. kokouksissa kasvoja ei näytetä. salaisia merkkejä. salaseuramaisuutta

Taustaorganisaatiolta tullut tehtävä ja muita koukkuja

 • yksi vaihtoehto joka oli aiemmin mielessä: Eräs Untherilainen pappi oli miettinyt keinoja nullifoida arkaanista magiaa, tavoitteena kehittää jonkinlainen rajoitettu antimagia. Hänen tukikohtaansa/kirjastoaan/tutkimuspäiväkirjaansa/tuotostaan on kuitenkin hankala löytää (se on voitu vaikka varastaa tai se on voinut vaikka päätyä johonkin Imaskarin raunioihin). Organisaatio on lähettänyt agenttejaan tutkimaan paikkoja, joista todennäköisesti asiaan liittyviä asioita voisi löytyä..

tämän tyyppinen tehtävä voisi plopsahtaa Olin Gisiriltä jossain välissä.. voisi tulla joku vierailija kertomaan asiasta. alkuun on kuitenkin laaksossa vain tutustumassa sen historiaan.

Yan-tien asuttamia muinaisia temppeleitä voisi jossain vaiheessa tulla vastaan.

Asioita voisi linkittää myös Tiamatin palvojiin, ja sitä kautta Laaksossa riehuneeseen sotaan

ja familiaria voi käyttää tarpeen tullen deus ex machinana tai petturina tai whatnot

Familiarin pelitekniset abilityt

Int 6, osaa lentää, empathic link (voi kumpaankin suuntaan jakaa tunteita). Woo, hoo.

Deliver Touch Spells (Su)

If the master is 3rd level or higher, a familiar can deliver touch spells for him. If the master and the familiar are in contact at the time the master casts a touch spell, he can designate his familiar as the "toucher." The familiar can then deliver the touch spell just as the master could. As usual, if the master casts another spell before the touch is delivered, the touch spell dissipates.

Voisiko tuo kolmosedikan kyky muuntua siten, että voisin pläjäyttää close blastit joko minusta tai familiarista?

"Narya"

"Take now this Ring, for thy labours and thy cares will be heavy, but in all it will support thee and defend thee from weariness. For this is the Ring of Fire, and herewith, maybe, thou shalt rekindle hearts to the valour of old in a world that grows chill"

 • Property: The ring is invisible to anyone except the wearer, unless the wearer wills it to be visible.
 • Property: Gain resist 10 fire
 • Property: Whenever the wearer rolls damage with an arcane power that has the fire keyword, add 4 extra fire damage to that damage roll.
 • Property: The wearer and all her allies within 10 squares of her who can see her gain a +5 bonus to saving throws against effects that have the fear keyword. If the wearer is helpless, this property doesn't function.
 • Property: The wearer gains a +5 item bonus to Endurance checks when the skill is used to maintain fatiguing activity.

Heppa

kaava-muoto

Celestial Charger
Large natural beast (mount)
Level n Soldier (n equals Thayanne's level - 1)

Initiative n/2 + DexMod + 2 Senses Perception n/2 + WisMod + 5; low-light vision
HP (n+1)*8 + Con; Bloodied HP/2
AC n+16; Fortitude n+14, Reflex n+12, Will n+11
Saving Throws +5 against fear effects
Speed 8, overland 12

MBA Kick (Standard, at-will)
n+6 vs Armor Class; ? damage.

Trample (Standard, at-will)
The celestial charger can move up to its speed and enter enemies’ spaces. This movement provokes opportunity attacks, and the celestial charger must end its move in an unoccupied space. When it enters an enemy’s space, the charger makes a trample attack: n+4 vs Reflex; "kick" damage, and the target is knocked prone.

Celestial Charge (while mounted by a friendly rider of the same level or higher, encounter) * Mount, Radiant
On charge attacks, a celestial charger’s rider deals an extra 1d8/tier radiant damage.

Zephyr Footing
The celestial charger ignores difficult terrain and can move across any solid or liquid surface.

Alignment Lawful good Languages -
Skills Endurance n/2 + ConMod + 5
Str n/2+18 Dex n/2+12 Wis n/2+10
Con n/2+18 Int 4 Cha n/2+10

lvl 16

Celestial Charger
Large natural beast (mount)
Level 15 Soldier

Initiative 13 Senses Perception +15; low-light vision
HP 153; Bloodied 76
AC 31; Fortitude 29, Reflex 27, Will 26
Saving Throws +5 against fear effects
Speed 8, overland 12

MBA Kick (Standard, at-will)
+21 vs Armor Class; 2d8+6 damage.

Trample (Standard, at-will)
The celestial charger can move up to its speed and enter enemies’ spaces. This movement provokes opportunity attacks, and the celestial charger must end its move in an unoccupied space. When it enters an enemy’s space, the charger makes a trample attack: +19 vs Reflex; 2d8+6 damage, and the target is knocked prone.

Celestial Charge (while mounted by a friendly rider of the same level or higher, encounter) * Mount, Radiant
On charge attacks, a celestial charger’s rider deals an extra 2d8 radiant damage.

Zephyr Footing
The celestial charger ignores difficult terrain and can move across any solid or liquid surface.

Alignment Lawful good Languages -
Skills Endurance +19
Str 25 (+14) Dex 19 (+11) Wis 17 (+10)
Con 25 (+14) Int 4 (+4) Cha 17 (+10)

Menetetty Rakas

Nuorena Hopeakuussa Thayanne rakastui palavasti bardiin nimeltään Keth'alnalrad (joka oli myös hieman velho ja pappi). Bardi rakasti Thayannea, mutta vielä enemmän jumalaansa Leiraa, jota hän autuaasti palveli. Thayannen ja Kethin rakkaus leimusi. Kun Leira sitten kymmenen vuotta Time of Troublesin jälkeen (neljä vuotta ennen year of wild magiccia) tapettiin, Bardi suurena uskovaisena koki Leiran Kirouksen. Hänen rakkautensa muuttui suruksi ja kärsimykseksi.

Thayanne asiasta kuultuaan palasi välittömästi (teleporttirinkulan) avulla Hopeakuuhun. Hän ehti näkemään viettämään bardin kanssa yhden dramaattisen surullisen hetken, jolloin bardi kertoi (surullisena tottakai) että hänen täytyy seurata Oikeaa Rakkauttaan.

Thayannea kovasti surettaa. Opettajaltakin tuli viesti: "paljon on sinun vielä opittava tasapainon tiestä. kiintyminen vie kärsimykseen. palaile kun olet oppinut enemmän". Thayanne vietti jotain aikaa Hopeakuussa, koetti selvitellä päätänsä. Aloitti sitten pitkän kiireettömän paluumatkansa Hopeakuusta takaisin kohti Halruaata.

Jos vaan PJ:lle sopii: bardi on perunaseikkailun [Mustan Koiran Blues] Musta koira (joka siis pyrkii palauttamaan Leiran). Kova bardivelhoclericincarnate.

Ei tarvitse käyttää missään vaiheessa, mutta jos jossain vaiheessa käytetään, niin sitten mielellään suht korkealla tasolla.

Leiran Kirous

Kirous on jumalanmurhaajan (todnäk Shar, mahdollisesti Cyric, joka janosi Illuusiota itselleen) ilkeä temppu niille, joista Leira taistelun aikana veti voimia.

Leiralle lähimmät ehkäpä abt tuhat uskovaista menettivät sen mitä pitivät rakkaimpanaan. He masentuivat, menettivät elämänilonsa mutta jatkoivat olemassaoloaan. Kurjia olentoja.

Leiran kotitaso Court Of Illusions irtautui Suuresta Puusta ja leijuu nyt sen ulkopuolella. Sinne on siis vaikea päästä, tarvitaan haarukka (joita on vaikea löytää). Sen kaunis pääkaupunki Tvitriopolis , jossa petitionerit muuntuivat enkelisiipisiksi haltioiksi, muuttui masennuksen ja hitaan hiljaisen kärsimyksen tyyssijaksi.

Myös suuri osa tiedoista Leiraan liittyen päätyivät hyvin syvälle usvaan, ja hyvin vaikeiksi löytää. Tämä liittynee enemmänkin Leiraan kuin tappajaan. Tämän efektinä Leirasta tiedetään ja muistetaan yllättävän vähän. (+10-+20 DCtä lisää checkeihin tjs)

Metsän Salainen Linnake

Kylän druidin eräs salainen vastuuhomma kylälle on ylläpitää Metsän Salaista Linnaketta. Nimittäin, jo niin kauan kuin Drellinin Lautta on ollut olemassa on siellä ollut sanonta "Mikä Linnakkeelta tulee, se Linnakkeelle palautetaan". Ironisen osuvasti todettu, Linnakkeen nykyinen hallitsija huomioon otettuna. Jo aiemmat hallitsijat käsittivät, että kyseessä on veroihin liittyvä kansansanonta. Oikeasti sanonnalla on paljon synkempikin tarkoitus.
Sanonnan osassa "Linnakkeella" tarkoitetaan Drellinin mittapiirissä pahaa ulkopuolista länttä, josta tulee hirviöitä. Joskus harvoin nämä hirviöt ovat mm. raiskanneet kaappaamiansa naisia, jotka ovat joko palanneet tai jotka on pelastettu. Joskus nämä raiskaukset ovat tuottaneet hedelmää. Tällöin muodostui, kukaan ei tarkkaan tiedä koska, tavaksi lähettää epämuodostunut tai muuten vain omituinen (kuten suippokorvainen ja/tai tummaihoinen) lapsi metsään, ns "palauttaa metsään". Tämä on ollut kylän hiljainen ja vaiettu tapa pitää huoli perimän puhtaudesta.
Kylän lähettämät lapset eivät kuitenkaan päädy metsän petojen suihin - eivät ainakaan kaikki eivätkä sanojen varsinaisessa merkityksessä. Saattaa olla, että metsän ensimmäinen druidi oli kylän lähettämä "hirviö" - kukaan ei tiedä. Mutta varmaa on se, että alkuajoista asti kylän (ajoittain vaihtuva) druidi on kaikessa hiljaisuudessa pyörittänyt Metsän Salaista Linnaketta. Tässä orpolasten luostarissa metsään lähetetyt lapset on isosisko-järjestelmällä syötetty, vaatetettu ja koulutettu elämään tasapainossa luonnon kanssa.

Thayanne haluaisi kovasti kohdata Metsän Salaisen Linnakkeen.

(Luonnollisesti myös syntyneet puolidrowit on todnäk "palautettu metsään")

Projekteja

 • Antonin käännytys (linkki pääsivulla)
 • Jättiläisprojektia voi jatkaa auttamalla jättejä sopeutumaan metsään. Jostain voisi koettaa katsella kylän druidille opettajaa.
  • Thayanne haluaa myös säilyttää hyvät ja rauhanomaiset välit jättien ja muiden metsänolentojen välillä. Jäteistä voisi olla kaikenlaisissa jutuissa apua
   • Vaikkapa linnakkeen rakennustöissä

Kirjastosta kaivettua dataa

Thayanne etsii kirjastosta vaikka mitä, sillä historiarakkaalla haltialla on paljon kaikenlaista "pientä" mitä hän haluaa tarkistaa ja selvittää. Kuinka eksaktia historiaa löytyy? Mm. Crown Wars tarttis koluta aika tarkkaan läpi. Mikäli tarkkaa dataa löytyy, Thayanne saattaa päätyä viettämään kirjojen parissa pitkän tovin.

Lisäksi tietoja voisi kaivella myös uusista kavereista, paitsi Sariasta.
Kaikista "yleiset tiedot" ja lisäksi erityisesti :

 • Codym: (voisin löytää jotain yllättävää, joka sitoisi hahmon ja ennenkaikkea pelaajan paremmin mukaan kaikkeen. en vielä tiedä, että mitä. pitäisi siis keksiä, millainen juttu innostaisi Apoa)
 • Aelar: muodonmuutokseen liittyvät asiat
 • Anton: sukujuuret, lapsuus, Ramon (yleisesti)
 • Rachvorel: varsinkin vanhemmat, mutta muukin data kiinnostaa. mielenkiintoinen tapaus

Lisäksi Thayanne koettaa ottaa selvää jokaisen vanhemmista vähintäänkin yleisellä tasolla.

Tietoja voisi kaivella myös muista uusista tuttavuuksista:

PJ:n juttuja kirjastoon liittyen

Tosiaan, niistä tiedoista pitää maksaa. Kirjoittelen hintoja, mitä mikin tieto kustantaa. Mutta jos lähdet edistämään maailmaan Oghman juttuja, niin sitten pääset vastavuoroisesti ilmaiseksi käsiksi moniin tietoihin. Ne vain haluavat, että ensin osoitat uskollisuutesi, ja sitten vasta saat tutkia kirjastoa ilmaiseksi. Ja sittenkin riippuu "rankingistäsi", että kuinka merkittäviin tietoihin pääset ilmaiseksi käsiksi. Rankin nousua nopeuttaa, jos alkaa aktiiviseksi Oghman clericiksi.

 • Crown Wars: Siitä on vaikka kuinka monta hyllyllistä dataa, ja ne hyllyt on isoja. Sinun pitäisi spesifioida joku tietty juttu siihen liittyen. Muuten loppuvat rahat äkkiä kesken. Crown Warsin yleinen kulku toki lienee tiedossasi jo muutenkin. Eli about ne asiat, mitä on esim. Lost Empires of Faerûnissa.
 • Jokaiseen PC:iin liittyvän kirjan lukeminen maksaa noin 300 gp. Haluatko oikeasti spoilaantua niiden taustoista? Käytännössä kertoisin sitten sulle, mitä niitten hahmojen salaisilla sivuilla lukee niitten taustaan liittyen. Tosin esim. Apolla ja Hellellä ei sellaisia ole, niin niille minun pitäisi keksiä jotain kiintoisaa kenties pelaajien kanssa jutellen. Hmmh, tarkemmat hinnat: Rachvorel: 300 gp, Anton: 400 gp, Aelar: 250 gp, Codym: 100 gp, Thayanne: 350 gp.
 • NPC-listan henkilöiden taustojen tutkiminen maksaisi sitten erinäisiä määriä NPC:stä riippuen:
  • Arimil: 200 gp
  • Avarthel: 700 gp
  • Barwann: 200 gp
  • Beluar: 100 gp
  • Eyvindr: 100 gp
  • Frindac: 300 gp
  • Gus: 50 gp
  • Herana: 200 gp
  • Kellin Varjoranta: 300 gp
  • Krodomund: 80 gp
  • "Lihamestari": 2000 gp
  • Madam Mysteeri: 800 gp
  • "Profeetta": Mielenkiintoista kyllä, henkilöä koskevaa kirjaa ei löydy.

Sinänsä en haluaisi kaikkien NPC:den taustaa lyödä tässä vaiheessa kampanjaa lukkoon, koska se rajoittaisi minun käyttömahdollisuuksiani heille tulevaisuudessa. Toivonkin, että vain rajoitetusti tutkisit NPC:hin liittyviä tietoja.

Mitä Gilead haluaisi kampanjassa tapahtuvan

Tähän voi kirjoittaa juttuja, mitä haluaisit nähdä kamppiksessa. Älä kirjoita kovin tarkkoja speksejä, vaan mieluummin lyhyitä toiveita tyyliin "Olisi kivaa nähdä droweja" tai "Muinaisen Netherilin raunioiden tonkiminen olisi mielenkiintoista". —Sakri

Aktiivisia Rituaaleja etc

Tornin ovessa on Arcane Lock. Sen saavat ohittaa Thayanne ja Saria. FIX: DC etc

Tornin ovea on myös vahvistettu rikkomista vastaan. FIX rituaalin nimi etc.

Silloin kun Antonin huoneessa kävi joku varas, Thayanne laittoi sinne jonkin tarkkailurituaalin. Muistaakseen se jotenkin tiedotti, mikäli huoneessa liikkui ei-Anton, tjsp. FIX FIX

Thayannella on sama tarkkailujuttu omassa huoneessa.

Thayannen loitsukirjassa ja rituaalikirjoissa on kastumiselta etc pieneltä pahalta suojelevat rituaalit.

Sessioarviot

24.9. Arvosana:


Thayanne

Jumaltenrannan nousu ja uho