Jumaltenrannan nousu ja uho

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 24. lokakuuta 2008 kello 22.45 – tehnyt Ap0 (keskustelu | muokkaukset) (→‎Pelaajat/hahmot)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

(...tai kuinka olkikattoisia mökkejä poltetaan)

Kyseessä on Dungeons & Dragonsin 4th edition -säännöillä pelattava kampanja, joka sijoittuu Red Hand of Doom -moduulin tapahtumapaikoille noin 50 vuotta moduulin päättymisen jälkeen. Pelaajia on viisi kappaletta, ja aloitettiin 1. tasolta ja pelataan kenties jopa eeppisille tasoille asti. Koska 4th editionissa on vielä melko rajallisesti erilaisia hahmo-optioita, on hahmojen kustomointi pelinjohtajan kanssa hyväksyttyä.

Sota Punaista kouraa vastaan voitettiin, ja laaksossa on sen jälkeen vallinnut enemmän tai vähemmän rauha. Hahmoista yksi on alkuperäisten seikkailijoiden palkkioksi saaman linnakkeen herra, ja muut tämän ystäviä/apureita. Mutta kuten aina, rauha ja idylli eivät säily ikuisesti, ja uusia ongelmia alkaa näkyä horisontissa...

Kampanjan tyylinä on seikkailullinen high fantasy. Taisteluissa ja monissa muissa pelaajahahmoja koskevissa pelimekaanisissa tilanteissa noudatetaan sääntöjä varsin tarkasti, mutta muutoin niitä ei pidetä esteenä tarinalle. Joten vaikka säännöissä ei ole keinoja esimerkiksi epäkuolleiden luomiseen, niin voivat NPC:t silti niitä luoda (ja mikseivät hahmotkin, jos sellaiselle rituaalille säännöt halutaan). Lisäksi tarina menee tarvittaessa realismin edelle. Siten esim. NPC:t saattavat käyttäytyä toisinaan harkitsemattomasti tai jossain määrin omituisesti, jos se palvelee tarinaa tai luo mielenkiintoisia pelitilanteita. Tai toisena esimerkkinä taistelutilanteen ulkopuolella ei ole lainkaan mahdotonta, että joku tavallinen ihminen putoaa korkeasta tornista säilyen kuin ihmeen kaupalla hengissä, vaikka tämän olisikin kuulunut saada 10d10 vauriota. Pelaajien toivotaan ymmärtävän draaman lakeja, kun tällaisia tilanteita ilmenee. Tarkoitus ei ole käyttää niitä lyömäaseina hahmoja vastaan.

Maailma on Forgotten Realms (3.0/3.5 -ajalta) ja kampanjan keskusalue sijoittuu Shaarin, Halruaan, ja Amtarin metsän väliselle seudulle.

Kampanjan kanava IRCnetissä on nimeltään #trogdor.

Sessiohistoria

Kampanjassa käytettävät house rulet

Seuraava peli

Milloin pelataan viikolla 27.10.—2.11.?

Sakri: ma, ke, to, pe, la, su

Apo:

Emie:

Gilead:

Helle: ma, ke, pe, la ,su toistaiseksi.

Kaapija:

Trehek:

Yleinen todo

 • kylän elävöittäminen: gilead on aloittanut homman ja speksannut kuinka paljon tyyppejä siellä asuu ja mistä ne saavat toimeentulon
 • kylän elävöittäminen: kylän henkilöiden nimeäminen. Nimeämisessä suositellaan käytettävän EBoN:in Greyhawk-kirjaston South Provincen nimistöä, sillä PJ on päättänyt sen vastaavan myös Elsirin laakson nimikulttuuria.
 • kylän elävöittäminen: kylän henkilöiden luonteenpiirteiden keksiminen. mitä löytyykään lihamestarin talon salaisesta huoneesta? onko teurastajan takahuoneessa alttari ja verinen kirves? mitä kylän kyylä osaakaan kertoa kunkin pimeistä salaisuuksista?

Mitä haluatte tietää maailmasta

Tähän listaan voi kerätä asioita, mitä pj:n tai jonkun tarvitsisi selittää.

Maailmasta

Avoimia kysymyksiä

 • Missä on Kelemvorin profeetaksi itseään kutsunut mies, joka vehkeili epäkuolleiden kanssa?
 • Miksi metsässä oli portaali Ilman elementtitasolle, mistä löytyi vartioitu heavy flail?
  • (Analyze Portal taisi olla kasilevelin rituaali)
 • Mihin pohjoisen kylän jättiläiset ovat kadonneet?
  • (Häviäminen tapahtui "vuosikymmeniä sitten", mahdollisesti juurikin sodan aikoihin)
 • Kuka oli salamurhayrityksen takana?
  • (Projekti "Tanssiaiset" saattaisi viedä asiaa eteenpäin)
 • Ovatko separatistijättiläiset vielä uhka linnoitukselle?

Pelaajat/hahmot

Kirjoittakaa mielellään ainakin muutamia rivejä jokaisesta seuraavísta asioista hahmoihinne liittyen: tausta, luonne, tavoitteet, koukkuja PJ:lle. Kannustimena annan hahmolle 200 XP ja 200 gp jokaisesta kohdasta, mistä on vähintään viisi riviä relevanttia tekstiä kirjoitettu (kaikki neljä kohtaa kirjoittamalla pääsee siis melkein jo kakkostasolle). Halutessaan omalle hahmolleen voi tehdä sekä julkisen että "vain PJ:lle" -sivun. Myös hahmon kuvan piirtämällä saa 200 XP, kunhan kuva on sellainen, että sen eteen on piirtäjän kyvyt huomioonottaen nähty kohtuullisesti vaivaa.

Täyttäkää hahmoillenne power sheetit. Merkitkää niihin kaikki classista, paragon pathista, epic destinystä, rodusta, itemeistä, ja feateista tulevat powerit, mitä hahmoillanne on. Power sheetin etuja ovat mm. pläräämisen väheneminen, omien powerien muistamisen helpottuminen, ja muut pelaajat voivat pelata hahmoa helpommin silloin, kun itse pelaaja ei ole paikalla. Power sheetin täyttäminen ja ylläpitäminen on pakollista, mutta sheetin täyttämisestä saa porkkanana myös 300 XP.

Sakri: Ye Friendly Dungeon Master

Ap0: Codym - Human Warlord

Emie: Saria Sudenturma - Half-Elf Paladin

Gilead: Thayanne - Sun Elf Wizard

Helle: Aelar - Genasi Swordmage

Kaapija: Anton - Drow Rogue

Trehek: Rachvorel - Half-Dragon Warlock


Number of thatched-roofed cottages burninated so far: 1