Jokimetsän laulu:Tapahtumat

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ennen alkua

n. LM 12. Peili ja Paju tapaavat Arabelissa. Peili lahjoittaa orichalcumkeihään Pajulle tämän todistettua olevansa tämän omistaja osaamalla käyttää sitä.


Polut kohtaavat

Kukinnan juhlat

NP 1. - 3.

Nousevan puun ensimmäisenä päivänä Paju ja Kataja-nimellä kulkeva Peili saapuvat Samaran kaupunkiin, tavoitteenaan etsiä mystinen oraakkeli. Kaupunkiin on kerääntynyt paljon väkeä juhlistamaan Kukintaa ja kesän alkamista ja juomaan mustamarjaviiniä hyvän sadon takaamiseksi.

Outolinnun kapakan terassilla kaunis kultatukkainen nainen lähestyy toveruksia ja esittäytyy Huomisen Airueeksi. Hetken kuluttua myös toinen sievä nainen, Pilvi, paikallisen rohdoskauppiaan tytär liittyy seurueeseen. Ilta etenee hyvän viinin ja utelevan keskustelun merkeissä. Airut ja Kataja sijoittuvat jaetulle ensimmäiselle sijalle jousiammuntakilpailussa. Myöhemmin illalla orkesteri virittää soittimensa ja jumalattaret saapuvat juhliin. Arina tanssittaa ensin Airutta ja sitten Katajaa, sorja Ikitammi suo ensimmäisen tanssin kunnian Pajulle. Juhlat jatkuvat pitkälle yöhän.

Seuraavana aamuna Huomisen Airut etsii Pilven rohdoskaupan ja tauolla takahuoneessa paljastaa tälle olevansa Auringon ylevöitetty. Päivän kuluessa paljastuu viiden paikallisen nuoren hämäräperäinen katoaminen. Sankarit lähtevät tutkimaan asiaa. Paju kuulustelee perheenjäseniä, Kataja nuuskii maastoa ja Airut hivuttautuu luottamukselliseen asemaan paikallisten keskuudessa. Pilvi viestii opettajansa kanssa ja koko ryhmä kutsutaan tapaamiseen. Matkaan lähdetään pikimmiten ja joukko yöpyy piilokodalla metsän siimeksessä.

Kolmantena päivänä ryhmä saapuu Pilven johdattamana sammaleiselle metsäaukiolle. Pilven opettaja Usvavirran Terä esittäytyy susimiehineen, ja paljastuu että tämä on mystinen Samaran oraakkeli. Paju saa omituisen näyn. Terä paljastaa epäilyksensä Rämemiehen, Harmaasuon hallitsijan osallisuudesta nuorten katoamiseen. Teen juonnin ohessa keskustellaan mahdollisista toimintatavoista ja rämeen asukkaista. Aurinkoiset päättävät lähteä pelastamaan nuoria suolta. Terä varustaa joukon matkamuonalla ja lähettää uskollisen Sumuturkin oppaaksi.

Rämehovin puhdistus

NP 4. - 11.

Pajun johdolla ja Sumuturkin opastuksella kuljetaan ensin päivä metsässä, seuraavana päivänä lähdetään suolle. Usvainen suo vaikuttaa hieman Villeyden turmelemalta. Kehän kimppuun hyökkäävä hurjistunut suokarju hoidetaan nopeasti. Maaston muuttuessa vetisemmäksi vastaan soutaa oudolla lautalla kalpea neitokainen. Lautturi paljastuu tunnekuolleeksi mutta muuten mukavaksi tytöksi. Kehä antaa kyytimaksuksi loppumatkasta hopearahan ja ohikiitävän tunteen, Kataja hämmentää Sumuturkin suudelmallaan. Matkalla Lautturi paljastuu Tuonenlintu-nimiseksi rämeen valtiaan tyttäreksi. Hän ennustaa, että nuorten takaisin saaminen tulee olemaan vaikeaa.

Keskellä suota on jyrkkä saari, jonka päälle ja sitten sisään Kehä kiipeää. Sen enempää pohtimatta pohtimatta Kehä kävelee sisään suureen saliin ja kertoo hallitsija Rämemiehelle hänen hovinsa edessä suorat sanat. Samaran nuoret pitää päästää heti vapaaksi ja hallitsijan käytös on ollut varsin sopimatonta. Tilanne eskaloituu nopeasti, valtaistuimen takana tilannetta seuraavan keijun silmäillessä kovasti poispääsytietä. Rämemies ei usko edessään seisovien Ylevöitettyjen voimaa ja suhtautuu näiden vaateisiin ylenkatseella. Airut riuhtaisee vangitun Hetteenhengen ketjun irti ja toteaa ylimieliselle jumalalle, että tämä ei ole edes allaan olevan maan valtias. Rämemies hyökkää raivoissaan Airueen kimppuun ja lyö tämän halki huoneen, Nevaskojen ihaillessa herransa voimaa. Paju iskee mahtikeihäällään Rämemiestä, mutta on joutua itsekin lyödyksi kunnes Hiljaisuuden Peili tulee ja lyö kurjan heittiöherran väliaikaisesti kuoliaaksi. Keiju on tällä välin saanut kerättyä hiitensä ympärilleen ja onnistuu sopimaan vapaaksi pääsystään pitämällä kaupungin nuoria panttivankeina.

Taistelun tauottua Pilvi ottaa nuoret hoitoonsa ja Airut järjestää elementtihovin uudelleen. Nevaskat ajetaan pois hovista huolehtimaan räkämännyistä. Mielistelevä artisaani Sydänpuu voidellaan uudeksi johtajaksi ja Tuoni määrätään hänen apulaisekseen. Hetteenhenget uskaltavat vihdoin palata takaisin hoviin ja parantavat taistelussa saadut vammat. Kunniakkaan Samaraan paluun jälkeen Paju ja Airut hyödyntävät mainettaan neuvotteluissa. Kehä jää pohtimaan tarvetta hoitaa Rämemies kunnolla ruotuun, keijujen seuraamista ja Arabelin kansan jäänteiden siirtämistä Samaran alueelle.

Keijuja Arabelissa

NP 15. - KP 18.

Kehä aloittaa matkan jokien ja metsien läpi kohti vallattua Arabelia. Keijut ja näitä jahtaava mystinen muukalainen ehtivät kuitenkin paikalle ensin. Nousevan puun 26. päivän aamuna komea valoa hohtava muukalainen ajaa Arabelilaisten sissileiriin hyökänneet keijut karkuun. Kehän jäsenet havaitsevat kultaisen valon loisteen leirin suunnasta ja Pilvi lentää kurkena edeltä katsomaan. Pilvi ja Laakson Kultaiseksi Jalavaksi esittäytyvä muukalainen hoitavat keijujen hyökkäyksestä saatuja vammoja muiden saapuessa paikalle.

Keijuja päätetään lähteä ajamaan takaa, mutta nopeat keijut karistavat takaa-ajajat ovelasti kannoiltaan. Ryhmä palaa sissileiriin ja Paju, Airut ja Kataja kulkevat muutaman päivän piilottelevien Arabelilaisten parissa kertoen mahdollisuudesta muuttaa Samaraan. Jalava ja muut Ylevöitetyt tutustuvat toisiinsa ja saattavat ensimmäisiä arabelilaisia Samaraan. Piipponotkon kylästä ostetaan Rämemiehen kultarenkailla kuusi tukevaa jokivenettä. Pilvi lentää opettajansa luo raportoimaan, muut matkaavat pakolaisten mukana veneillä alavirtaan.

Kukoistavan puun 10.päivänä matkalaiset palaavat takaisin Samaran kaupunkiin. Kataja jää selvittelemään kaupungin tapahtumia ja muut suuntaavat Oraakkelin luo. Terä tarjoilee teetä ja mystisiä lauseita ja pyytää joukkoa palaamaan viikon kuluttua kuulemaan vastauksia kysymyksiinsä.


Enteitä

Kohti pohjoista

KP 19. - LP 20.

Terä kertoo Kehälle villeydessä kohtaamistaan ennenäyistä ja sanoo lähtevänsä joksikin aikaa muualle selvittämään asioita. Jalava ja Terä sopivat muilta salassa tietojen maksusta. Susivuorelta kuljetaan Pajulan telttakylään, jossa istutaan iltanuotiolla ja keskustellaan pääasiassa keijuista. Kataja paljastaa tietoja Kaukama Kaihomielen ja sinipukuisen keijun tapaamisesta. Seuraavana päivänä hankkiudutaan eroon kylän lähistöllä elävästä vesinokkakarhuperheestä ja illalla vietetään peijaisia.

Kukoistavan puun 22. Aurinkoiset saapuvat takaisin Samaraan. Peili selvittelee Kaihomielen toimia samaralaisen työmiehen asussa ja muut etsivät tietoja keijuista. Peili löytää maagisen kuuhopeisen sormuksen. Parin päivän kuluttua joukko lähtee jokiveneellä matkaamaan Pohjanhopeista ylävirtaan Terän ennustuksen johdattamana.

Kolmen viikkoa kuluu, kunnes eräänä aamupäivänä havaitaan suuri musta hopeankimaltava mehiläinen ylittämässä jokea. Rannalta löytyy kukkaniitty ja lisää erikoisia mehiläisiä. Ryhmä suuntaa hämärään metsään johtavalle polulle ja seuraa mehiläisiä syvemmälle. Illalla saavutaan suurelle kukkakedolle josta löytyy mehiläispesiä tummien kivipilarien keskeltä.

Muistojen metsä

LP 20. - 28.

Yö vietetään metsässä, lähellä kukkaniityn reunaa. Mystinen usva, laulavat kukat ja oudot unet kiusaavat ylevöitettyjä. Seuraavana päivänä saavutaan hopeiseen metsään, jossa xia Kristallien Kuiskeen johtama keijupartio hyökkää seurueen kimppuun. Keijut ja hiidet päihitetään ja Paju saa keijujohtajan antautumaan. Kehä parantelee taistelussa saatuja vammoja suunnilleen neljän päivän ajan ja Paju tutustuu paremmin keijuilta huostaanotettuun sääksipardiin. Häiritsevän todentuntuiset unet ja harhanäyt eivät jätä ketään rauhaan. Kristallien Kuiske johdattaa kehän Marikan hoviin; matkalla tulee vastaan kaksi merkittävää estettä. Ensimmäisenä on erittäin musta suo, joka veisi kait muistot, mutta siitä lennetään yli, nähden matkalla jokin iso käymässä suon pinnassa. Toinen on hovia ympäröivä puistolabyrintti, josta Kuiske kävelee suoraan läpi, pensaiden siirtyessä kiltisti pois tieltä. Lopuksi kävellään vielä kaupungin läpi itse hoviin.

Vieraina keijuhovissa

LP 28. - NT 5.

Kehä saapuu hoviin. Sääksipardi jätetään talleille, Yrttiharja sivuhuoneeseen ja Kuiske poistuu paikalta. Joku senesalkki tulee ja yrittää epätoivoisesti kerätä nimiä ja titteleitä, kehä vastailee vähän mitä sattuu. Sisäänpääsy ja esittelyt onnistuvat kuitenkin jotenkin, Marika ottaa vieraat vastaan ja käskee järjestää näille huoneet sekä lupaa juhlat ja sitten neuvottelua. Kehä puuhailee vähän eri juttuja ja yrittää kerätä tietoa hovista, mutta kovin vähän mitään löytyy -- kaikki tuntuu pyörivän vain Marikan ympärillä eikä hänestäkään kerrota paljoa. Illalla on loistokkaat pidot ja tanssiaiset vieraiden kunniaksi; Pilvi ja Peili tanssivat komeasti, joku Keijuherra ja Airut vähemmän hienosti (jälkimmäinen tarkoituksella). Marika vaikuttaa jotenkin tylsistyneeltä ja katoaa melko aikaisin paikalta. Seuraavana aamuna Peili säätää jotain söpön keijutytön kanssa, ja valmistaudutaan neuvotteluihin. Turhautuessaan hovin epämääräisyyteen Airut saa idean, pohtii Pilven kanssa ja lopulta muunkin kehän: Mitä jos kaapattaisiin Marika, voisi ainakin ravistella sen ulos tylsyydestään? Lopulta päätetään, että vain jos neuvottelut kariutuvat ja mikäli homma saadaan toimimaan riittävän dramaattisesti. Neuvottelut sujuvat yllättävän helposti, kehä esittelee todisteita ja saa lupauksen ettei Pajun hallitsemille alueille tulla rettelöimään. Poistuminen hovista tapahtuu keijupuputytön avustuksella maanalaisia tunneleita pitkin. Juuri ennen kotimatkalle lähtöä, kukkaniityn reunalla yövyttäessä, tulee mielenkiintoinen käänne, kun Airut täysin käsittämättömästi käy yöllä kaatamassa keijutytön ketoon ja traumatisoituu tästä aamulla herätessään.

Tunteikas paluu

NT 6. - 25.

Kehä palaa jokimatkan jälkeen Samaraan ja selvittelee paikallisia tapahtumia. Airut, Pilvi ja Jalava lähtevät kohti Harmaasuota palauttaakseen Tuonenlinnun muistot, Paju ja Peili jäävät tutkimaan paikallista jalokivivarkautta. Peili selvittää Samaran alamaailman tuntemuksensa avulla rikoksen. Tuoni saa takaisin tunteensa ja Vaimion suku helmikorunsa.
Keskusteltiin hieman tulevaisuudensuunnitelmista ja listailtiin lähiseudun jumalia joiden kanssa aiotaan käydä keskustelemassa.

Tapaaminen Jokisalissa

NT 26. - KT 3.

Peilin puolivillainen rukous Temppeliaukiolla tavoittaa Valtiatar Ikitammen huomion ja tämän kanssa sovitaan paikallisten jumalten kokoontumisesta Arinan Jokisali-nimiselle manselle. Pilvi näkee painajaisia, mutta piilottelee ongelmaansa muilta kehän jäseniltä. Tapaaminen jumalten kanssa sujuu yhteisymmärryksen merkeissä, mutta joitain tietoja jää epäilemättä saamatta. Kukoistavan tulen kolmantena päivänä kehä selvittää Sadejoen Shialilta Rämemiehen mansen sijainnin.

Suo ja muistoja

KT 4. - 14.

Hieno kuvaus pelikerran tapahtumista. Löydetään pieni varjomaa, ainakin.


Menneisyyden varjot

Suurlähettilään hauta

KT 14. - LT 14.

Matka alavirtaan Sanazalajärvelle sujuu poliittisten pohdintojen siivittämänä. Peili ja Airut tuntevat, että heitä tarkkaillaan, mutta mitään epäilyttävää ei havaita. Joenrannan kylissä valmistaudutaan tulevaan elonkorjuujuhlaan. Pilvi saavuttaa muut korpin hahmossa Haaravirran alajuoksulla. Kaivauksille saavutaan viimein kukoistavan tulen lopulla. Järvimaisema ja hiedasta esiinkaivetut rauniot laukaisevat voimakkaita muistoja Pajussa. Jalavan virittäytyessä pieneen ilma-elementin manseen muu kehä tutkii aluetta. Peili löytää lopulta raunioista maagisesti kätketyn lattialuukun. Reitti kellariin on kuitenkin tukittu jonkinlaisella olemusenergiakentällä. Kehä pohtii monia erilaisia tapoja kentän läpäisemiseksi, lopulta kuitenkin Jalava päätyy rikkomaan paksun kivilattian paljain käsin. Kellarista löytyy yksinkertainen hautakammio, johon on haudattuna Pajun Ensimmäisen ajan inkarnaatio Taipumaton Keihäs ja tämän vaimo Kuunkuiske. Seuraavana aamuna kehä lähtee paluumatkalle Samaraan hauta-aarteet mukanaan.

Laskevan tulen 13. päivä saavutaan viimein takaisin Samaran kaupunkiin. Jalavan dojolta löytyy Rämehovin viestintuojaelementaali, joka kertoo tarkkailtavana olleen varjomaan yllättäen kadonneen eräänä yönä. Asiaa päätetään lähteä tutkimaan tarkemmin heti seuraavana päivänä.

Kadonnut Varjomaa

LT 14. - Kalibraation 4.

Kehä tutkii pyöreää järveä, joka on ilmestynyt suolle varjomaan kadottua yllättäen. Järvestä löytynyttä sammakkojumalaa jututetaan, mutta tämä ei vaikuta tietävän mitään tapahtuneesta. Kehä palaa Samaraan keskustelemaan jumalattarien kanssa mahdollisesta puolustusliitosta. Sirkus saapuu kaupunkiin ja kaikki suursuvut järjestävät juhlia kalibraation kunniaksi. Kiriel jakoi lahjoja. Airut oli aikeissa levittää juhlissa varoituksia Kaukaman suvun keijusta, mutta antoi asian olla kun Kaukaman suvun korkea-arvoinen edustaja tuli sitä pyytämään. Kalibraation neljäntenä iltana mennään tutkimaan epäilyksiä herättänyttä sirkusta.

Uusi vuosi

Kalibraation 4. - NI 2.

Sirkus Moribundin johtaja Melkin Punainen Narri ja taikuri "Nukkemestari" paljastuvat syväisiksi ja albiino akrobaattityttö tatuoimattomaksi kuiseksi. Melkin pääsi pakenemaan mustaan pyörteeseen ja Jalava taittoi niskat "Nukkemestarilta" melko hyödyttömän kuulustelun jälkeen. Sirkuksen työntekijöitä puhutettiin ja nämä lähetettiin pois kaupungista. Terä haki Pilven kanssa nuoren kuisen tatuoitavaksi.

Kuume

NI 2. - 20.

Kehä ehdottaa neuvostolle Puolustusliiton perustamista, ja ehdotus hyväksytään yksimielisesti. Arina ilmestyy paikalle kaikessa loistossaan ja siunaa kehän pyrkimykset. Kuumetauti puhkeaa kaupungissa ja kehä organisoi tehokkaan karanteenin ja hoidon. Myös kaksi kehän jäsentä saa aavekuumetartunnan, mutta Peilin tehokas kylmävesiterapia parantaa nopeasti ylevöitetyt. Kuun loppupuolella epidemian voidaan todeta päättyneen, kuolonuhreja on yhteensä noin 100, mutta Airuen pyhän tulen ansioista kaikki sielut päätyvät Letheen.

Matka Kaheijaan

NI 21. - 24.

Kehä matkaa Basteniin haaskaherroja etsimään. Matka taittuu nopeasti Pilven loitsuveneellä. Joitain tietoja saadaan hankittua, mm. orikalkumista valmistettu artifaktisolki, joka on selvästi peräisin muinaisesta Athanasiasta. Seuraavana päivänä matkaa jatketaan Airuen kotikylään Kaheijaan. Isoäiti Pälvenpelto kestittää kehää ja antaa alustavan suostumuksensa Kaheijan kylien liittymisestä koiliseen puolustusliittoon.

Kutsumattomia vieraita

NI 25. - KI 14.

Namorilaisten osallistuminen puolustusliittoon varmistuu vaivattomasti Airuen kutsuttua heidän jumalansa Morin paikalle ja tämän suositeltua yhteistyötä kehän kanssa. Samaraan paluun jälkeen Terä antaa sirkuksessa tavatun kuisen Pilvelle opetettavaksi. Kiriel käy vierailulla Kaukama Kaihomielen ja Marius Siniviitaksi esittäytyvän keijun kanssa. Airut suhtautuu asiaan hämmästyttävän hyvin.

Kukoistavan ilman aluksi kehä matkaa Basteniin muokkaamaan paikallisten tapoja ja ajatuksia. Sieltä jatketaan puhuttamaan itrialaiset liittymään puolustusliittoon. Peili esittelee uusia naamioitusmistaitojaan, mutta ei sittenkään onnistu hämäämään koko yleisöään. Samana päivänä paikalla saapuu ryhmä syväisiä kutsumaan kehän neuvottelemaan johtajansa Kyynelviittaan Puetun Rakastajattaren kanssa. Kutsu hyväksytään, mutta tapaaminen sovitaan hieman myöhäisemmäksi.


Auringon Kultainen Kaupunki

Hautojen kaupunki

KI 15. - KI 20.

Kehä matkaa Pilven loitsimalla veneellä Sijaniin etsimään tietoja kuolonherroista. Kuuluisiin kirjastoihin ei noin vain päästäkään, mutta aurinkoisten suostuttelutaidoilla ovet aukenevat lopulta.

Matka alkaa

KI 21. - LI 15.

Peili tapaa Kuolleiden Tasangon alla sijaitsevassa muinaisessa kryptassa edellisen inkarnaationsa aaveen. Sijanista ja Julianin aaveen kirjasta saatujen tietojen perusteella kehän jäsenet päättävät jättää Rakastajattaren kutsun väliin ja suuntaavat sen sijaan kauas koiliseen, kohti villeyttä ja muistojen Athanasiaa.

Valkeahuippuisen vuoren asukkaat

LI 16. - LI 23.

Ennen matkaan lähtöä keskustellaan Julianin kanssa. Hän ei valitettavasti muista mitään kovin selvää Athanasiasta, mutta lähtee mukaan matkaan. Alkumatkasta tuntuu, että Kehää seurataan, mutta mitään ei huomata, ja pahinkin epäilty todetaan vain viattomaksi pikkulinnuksi. Pilven loitsima vene vie pitkän matkaa ylävirtaan, kunnes joki jäätyy. Matkaa jatketaan jalan, Pilven ja Pajun tiedustellessa lentäen. Matka sujuu rauhallisesti, ensiksi suurin piirtein kaikelle vastaan tulevalle (ml. oravat, peurat, puut, ruoho...) jutellen, ja sen jälkeen hyvin oravaisissa maisemissa. Joidenkin päivien jälkeen edessä avautuu isompi vuori, jonka ylärinteillä lentelee suuria olentoja. Vuoren juurelta vähän matkan päässä näkyy pieni barbaarikylä, joka päätetään ohittaa, mutta vuoren reunalta nouseva usva kiinnostaa Kehää. Helposti löytyvässä kuumassa lähteessä polskii ihanan viattomia kimmeltäväturkkisia apina-otuksia, joiden vaarattomuus on Kehälle ilmiselvää. Pilvi ja Peili muistelevat otusten turkkien olevan erittäin arvokkaita, Pajun kertoessa että korvien puhkonta on kuolevaisille tarpeen jos he haluavat niitä metsästää. Jalava lähestyy otuksia varoen, jolloin ne rupeavat laulamaan ja jähmettävät koko Kehän paikoilleen laulunsa kauneudella. Paju sinnittelee irti, läppäisee Airuetta, ja käskee tönimään muutkin hereille ja perääntymään. Airueen ravisteltua Jalavan tajuihinsa tämä sytyttää kastimerkkinsä palamaan, ja koko otuslauma ryntää tämän kimppuun halaamaan. Muut seuraavat esimerkkiä, kukin saaden oman haliryöpyn. Kun vähän ajan päästä koittaa keskipäivä, sumuverhot väistyvät ja näyttävät vuoren toisella puolella aukeavan Kultaisen Metsän, kaukanan nousevan tornin, ja sinne vievän polun...

Lyhyen auringonpaisteen hetken jälkeen sumujen peitto palautuu, ja Kehä miettii, lähteäkö heti metsään. Söpöjen otusten lähde kuitenkin paljastuu myös lohikäärmelinjojen kohtauspaikaksi, ja päätetään jäädä lepäämään sen luo seuraavaan aamuun. Illan aikana kaikki meditoivat itsensä käyttämään lähteen voimia, sen sydänkivi (Nesteiden kiinteytyskivi) otetaan mukaan, ja otusten muistellaan olevan ensimmäisellä aikakaudella Aurinkoisten luomia Puulaulajia. Aamulla lähdön yhteydessä Jalava kertoo muistaneensa, että edellinen inkarnaatio oli lentänyt Athanasiaan otuksilla, jotka voisivat olla samoja kuin vuoren kallionkielekkeillä asuvat. Otusten tarkkailu paljastaa ne Pajun ratsun, Leon, sukulaisiksi, ja Airut ja Jalava lähtevät kiipeämään vuorenrinnettä ylös. Pian sääksipardit huomaavatkin heidät, ja jälleen kastimerkin näyttäminen herättää otusten auttamisvaistot. Airut puhuttaa nopeasti kolme laumasta kantamaan heitä sekä Peiliä (Pilven tullessa Strix-Julianin selässä), ja viimeinen osa matkasta Athanasiaan hoituu komeasti lentäen!

Vähän ennen Athanasiaa laskeudutaan katsomaan metsää, joka on ihan oikeasti muodostunut kullasta, hopeasta ja jalokivistä. Samalla huomataan kaupunkia suojeleva voimakenttä. Vähän ennen kaupunkiin pääsyä laskeudutaan ja huomataan että sen aivan lähiympäristö on Luomakuntaa eikä villeyttä. Kun päätellään, että siellä lienee Todellisuuskojeisto, Airut lähtee reippaasti vetämään joukkoa kohti kaupunkia, mutta juuri Luomakuntaisuuden rajalle pääsyn jälkeen Peili havaitsee jotain tulevan vauhdilla metsästä. Hetkessä valtaisa mustanpuhuva ihmiskäärme hypähtää sähähtäen puiden oksistosta Kehän kimppuun!

Hiljainen kaupunki

LI 23. - LI 24.

Ihmiskäärmeen kanssa jouduttiin tappelemaan. Käärme kasvatteli vapaasti lonkeroita, muunti kehoaan nestemäisesti, muutenkin hallitsi kehonsa melko täydellisesti. Tovin tappelun jälkeen Pilvi järjestikin perääntymisen kohti Athanasiaa. Hirviö ei halunnut tulla kaupungin lähelle ilmeisesti todellisuusgeneraattorin voimakentän takia. Kaupunki on pari kilsaa korkea, pari kilsaa leveä ympyrä, viisi tornia ja kussakin portti. Kun kaupungin porttikin aukesi pyynnöstä Kehä lopulta saapui kultaisen kaupungin kaduille.

Pilvi kertoi vahvasti epäilevänsä Kimeran olevan Naja (Vanhaa kieltä joka tarkoittaa kobraa), Kehän puuttuvan Hämärän aiemman inkarnaation Moira Sinituulen kuiskumppani. Asiasta keskusteltiin ja todettiin että kehä taikka Pilven tuntemat kuiset eivät tunne mitään keinoja parantaa Kimeroita ja että Naja olisi hyvä päästää hengiltä.

Kehän kerätessä voimia jatkotutkimuksia varten pientä häiriötä aiheutti yliavulias lastenhoitoapina Kruu, jonka kyvyt riittivät Kirielin kuvajaisen luomiseen.

Keskellä kaupunkia olevan korkean temppelin ylimmässä salissa rukoilivat Airut Voittamattoman Auringon patsaan ja Pilvi Lunan patsaan edessä johdatusta. Airut sai niin voimallisen vastauksen, että leijaili hetken ja sitten meni jalat alta.

Pilven rukoukseen vastattiin yhdestä päästä palavalla oksalla, joka muuntui sauvaksi.

Kerrosta alempana kutsuttiin paikalle kaupungin jumala Athanasios ja hänen kanssaan siirryttiin Sydänhuoneeseen tutustumaan Mansen animoituun älykkyyteen Mikageen. Keskustelussa selvisi kaupungin historiaa (mm. Najan lapsiin ja lohikäärmeverisiin liittyen), kaupungin nykyinen rapistunut tila ja tiedot kaupungin varastoista.

Muinaisen kaupungin muistoja

LI 24. - LI 26.

Suunnitelmista kaupungin suhteen ja Tähtisistä keskusteltiin. Kaupunkia tutkittaessa mukaan lähti Mikagen avatar, pienehkö lohikäärmemäinen konstrukti.

Vanhoja asuntoja läpikäytäessä edellisten elämien muistoja tuli pintaan. Orkidean taloa tutkittaessa Airut sai yllättäen voimakkaan takauman Orkideaksi. Tämä ilmeisesti näki muut Kehän jäsenet 1. aikakauden inkarnaatioina, ja rupesi avautumaan maailman silloisesta menosta. Peili jäi nostamaan kuppia Airueen kanssa, ja juopottelun yhteydessä Airut puhui pahaa kehästään ja haukkui erityisesti näiden kumppaneita; Pilvi poistui melko nopeasti paikalta. Alkoholia tosin kului sitä tahtia, että Airut sammahti pian, eikä muistanut kovin paljoa herätessään joidenkin tuntien kuluttua.

Miekan ja Orkidean kiviset haudat löydettiin suuresta puistosta ja käytiin lävitse. Suurta kirjastoa tutkittiin pintapuolisesti, jota avitti energian siirtäminen kirjaston käyttöön. Löydettiin myös useita lentäviä aluksia henkilökohtaisista kuljettimista isoihin laivoihin, ja yksi vedessä kulkeva laiva, joskaan suurinta osaa ei voitu ottaa käyttöön tarvittavien Sydänkivien puutteen vuoksi.

Ajan paljastama salaisuus

LI 26. - LI 28.

Athanasian tutkimista jatkettiin. Kaupungin reunamilta löytyi luolasto, jossa oli geneettisesti ja magitekillä muokattuja eliittisotilaita kennoihin varastoituna. Valtaosa sotilaista oli tuhoutunut, mutta myös syväjäädytettyjä, mutta toimintakykyiseksi vaivalla saatettavia, löytyi. Suunniteltiin uutta taistelua Najaa vastaan.

Takaisin Luomakuntaan

Taistelu ja paluumatka

LI 28. - NV 8.

Taistelu sujui aika lailla suunnitelman mukaan. Peili ja Julian houkuttelevat Kimeran porttikäytävään, Jalava hyppää alas sotakulkijassa ja sulkee portit, Airut ammuskelee salamaballistalla ja Paju tökkii keihäällään. Alkuun on vaikeaa, kun kimeraan ei tunnu osuvan tai jos osuukin niin ei tunnu vaurioituvan. Jalavan paininta kuitenkin toimii kohtuullisesti, ja kun Paju järjestää yhteishyökkäyksen, otus selviää mutta sen voimat rupeavat loppumaan. Pilvi saa Kuun Oksalla oikeasti vahinkoa aikaan, Airueen toinen sarja tekee myös vauriota, ja Jalava saa lopulta kimeran lähtemään karkuun. Loppujen lopuksi Pilvi lähettää onnettomasti kierouteen Kultaisen Najan seuraavaan elämäänsä, eikä jäljelle jää kuin musta läiskä.

Toivuttiin, selviteltiin mitä aiotaan tehdä tulevaisuudessa, ja lähdettiin kohti Luomakuntaa. Matka sujui rauhallisesti, mutta kotona odotti ikävä yllätys. Samaran lähikyliä oli poltettu maan tasalle, melko selvästi Surunsyöjä-barbaarien toimesta. Pikainen lentomatka Samaraan paljasti ilkeän totuuden — kaupunki oli barbaarien ja epäkuolleiden piirittämänä!

Odottamattomia liittolaisia

NV 8. - NV 8.

Laskeuduttiin kaupunkiin, hajaannuttiin. Paju selvitti puolustuksen, Jalava kävi oppilaidensa luon ja tarkasti haavoittuneiden hoitotilaksi muutetun Dojon tilanteen. Peili meni valepuvussa samaan paikkaan hoitamaan väkeä, Airut kiersi kaupunkia valamassa uskoa voittoon, Pilvi selvitti puotinsa ja sukulaistensa tilanteen. Airut kävi Pajun pyynnöstä ampumassa piirittäjien pomojen telttoja, Pilvi kutsui Ukkoslinnun, jossain vaiheessa tajuttiin Terän olleen paikalla mutta sittemmin kadonneen. Arveltiin lauman hyökkäävän joskus auringonlaskun jälkeen, Paju teki vastahyökkäyssuunnitelman, pari dojolla ollutta ilmeisen pätevää mutta melko mystistä tyyppiä, "Hiljainen Taivas" ja "Punakardinaali", päätettiin ottaa mukaan.

Taistelu Samarassa

NV 8. - NV 11.

Lähdettiin lentämään Samaran muureilta kohti hyökkääjien hienoimpia telttoja. Vastaan ilmaantui kolme sieluteräkseen panssaroitunutta entistä Jalavan tuttua, joista kaksi oli aaveina ja yksi Ilta-kastin syväinen, valtavan piikkimiekan kanssa. Syväinen ja Jalava taistelivat enimmäkseen keskenään, Airueen puuttuessa välillä kaksintaisteluun ja muiden hoidellessa aaveita. Iskuja vaihdettiin puolin ja toisin, kunnes lopulta suulliset syytökset saivat Syväisen lopettamaan taistelun. Paikalle ilmaantui kuinen Mareo, joka vei syväisen pois lyhyen keskustelun jälkeen, joten tilannetta ei saatu oikeasti selvitettyä. Taistelun jälkeen Peili pääsi parantamaan haavoittuneita ja kaikki yrittivät tutustua Taivaaseen ja Punakardinaaliin, tai ainakin muistaa heidät.

Terän kuuhopeinen naginata löydettiin syväisen teltasta, ja Terän aave kävi jättämässä hyvästiksi viimeiset ennustuksenomaiset arvoituksensa.

Uusi tarina

Katkera kuinen

NV 11. - NV 18.

Kiihkeiden neuvottelujen jälkeen Peili kävi läheisessä kaupungissa hankkimassa munallisen käteistä myymällä arvokkaan orichalcumisen korun. Koska suurempia ongelmia ei ilmennyt, Pajulta tarvittiin vain kuljetusapu. Samarassa Airut joutui hiukan ongelmiin, kun tuntematon henkilö nappasi tämän mukaansa ja telkesi pieneen mökkiin. Airut yritti puhua itseään vapaaksi ja selvittää ongelmien syitä, mutta onnistui vain osittain. Lopulta kaappaaja turhautui ja poistui paikalta. Airut lähti kävelemään takaisin Samaraan. Myöhempi keskustelu Pilven kanssa varmisti, että kyseessä oli Airueen tähän asti löytymätön kuiskumppani.

Seuraava sessio


Pääsivu