Ero sivun ”GundamS: expisysteemi” versioiden välillä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
 
Rivi 46: Rivi 46:
 
==Stealth skills==
 
==Stealth skills==
  
'''Dive''': liikkeensä lopuksi mecha kaatuu ilmaiseksi ja ilman vauriota. Diven suorittaneeseen mechaan kaikki osumat lasketaan selkäänampumiseksi.<br>
+
'''Dive''': liikkeensä lopuksi mecha kaatuu ilmaiseksi ja ilman vauriota.<br>
 
'''Infiltration''': Mecha saa paremmat setup vaihtoehdot kuin normaalisti. Skenaarion alussa mecha heittää d6, ykkösellä infiltraatio epäonnistuu ja vihollinen tietää ko. mechan sijainnin valmiiksi.<br>
 
'''Infiltration''': Mecha saa paremmat setup vaihtoehdot kuin normaalisti. Skenaarion alussa mecha heittää d6, ykkösellä infiltraatio epäonnistuu ja vihollinen tietää ko. mechan sijainnin valmiiksi.<br>
 
'''Ambush''': Mecha on aina overwatchissa, mutta mechan on pakko kyetessään ampumaan ensimmäistä med tai short rangen vastustajaa.<br>
 
'''Ambush''': Mecha on aina overwatchissa, mutta mechan on pakko kyetessään ampumaan ensimmäistä med tai short rangen vastustajaa.<br>

Nykyinen versio 1. elokuuta 2008 kello 08.42

Ajattelin keventää Teron duunia ja aloitella tämmösen. -r

Mecha skillit

Piloting, maksaa 10-nykyinen parantaa yhdellä. Gunnery, sama.

Lisäksi on mechaskillejä, jotka kaikki maksaa 4 expiä. Skillit on jaettu eri kategorioihin sen mukaan missä mechissä ajamalla skillin voi oppia (ja käyttää). Mechaskillien lisäksi on general skillejä, jotka maksavat 3 expiä. Expin jakautuminen tarkentuu myöhemmin.


Blitzer: Agility, combat, ferocity, strength, shooting, stealth, tech (eli kaikki)
Falcon: Agility, combat, ferocity, stealth, tech
Avengis: Ferocity, strength, shooting, tech
Eagle eye: Ferocity, shooting, stealth, tech


Agility skills

Catfall: Mecha voi kaatuessaan ennakoida jolloin mecha ei ota lämää kaatumisesta, mutta kaatu helpommin (+2 modifier). Pudotessaan mecha ottaa puolikasta lämää aina.
Dodge: Kun Mechaan osuu, saa pilotti heittää d6. Jos tulee 6, mecha väisti hyökkäyksen. Jos pilotti heittää 1, niin mecha horjahtaa ja pilotin on heitettävä kaatumista. Alue lämää voi väistää vain jos on alueen reunalla.
Sprint: Juostessa yksi liikepiste lisää. Kuitenkin heitettävä d6 onnistumista, jolloin ykkösellä kompuroi (katso BB go-for-it)
Step aside: Mechaan ei osu melee hyökkäys jos kuski heittää nopasta 4+(d6). Seuraavalla vuorolla mikäli mecha käytti tätä skillä niin on heitettävä uusi 4+ mikäli haluaa lyödä viereen tullutta vastustajaa (viereen astuessa takaisin lyöminen siis hankalampaa).
Jump up: Mecha nousee automaattisesti ylös käyttäen siihen yhden liikepisteen (ei voi hypätä). Kuitenkin mekaniikka mikä sallii helpon ylösnousun tekee mechan kaatumisesta vaarallisempaa (kaatumislämään +2).

Combat skills

Combat master: Voi lyödä kahta vihollista aseella (ei aseettomalla). Maksaa kaksi liikepistettä. Kun mecha julistaa tämän actionin on pilotin heitettävä ylimääräinen piloting-heitto molempiin lyönteihin, ensimmäinen unmodified ja jälkimmäinen +2. Epäonnistuessa mechan vuoro päättyy ja ase putoaa maahan.
Disarm: Mecha lyö toisen asetta (osumaa normaalisti). Osuessaan ja tehdessään vähintään 2 pojoa lämää heitetään vastustajan aseen tuhoutumista, tuhoutuu 4+(d6). Muutoin se tippuu maahan. Mikäli tuhoutumisheittoon heitetään 1 niin räjähdys tuhoaa molempien mechojen aseet
Feint: Mecha voi käyttää 2 liikepistettä saadakseen +1 osumaan meleessä. Heitettävä piloting-heitto, muuten mecha on liian kömpelö ja kaatuu omaan väistöönsä. Skilliä saa käyttää useasti jolloin heitetään vain yksi pilotcheck.
Parry: Jos mechalla on ase kädessä, voi pakottaa vastustajan rerollaamaan osumaa tai hit lokatiota kerran vuorossa. Jos pakottaa rerollaamaan osumaa niin vastustaja tekee osuessaan +2 damagea, jos rerollaa lokaation niin vastus tekee +1 damagea.
Counterattack: Jos vastustajan lyönti/potku menee ohi, saa Mecha heti lyödä/potkaista takaisin. Counterattack antaa vastustajalle counterattacin eli jos epäonnistut takaisinlyönnissä niin vastus lyö uudestaan.

Ferocity skills

Berserk: Mecha lyö tupla hyökkäykset meleessä ja ottaa vastustajan seuraavalla vuorolla tupladamagea.
Killer reputation: Kun mecha hyökkää, joutuu kohde heittämään "Will saven"(d6), 4+ kohde kääntää hyökkääjälle selän ja "yrittää karkuun"(jos karkuun lähtevällä vastustajalla on gyro tai jalka rikki niin joutuu heittämään pilot-checkin. Mikäli "Will-save" heittoon heitetään 1 niin vastustaja rohkaistuu ja hyökkäävän mechan armor-heittoihin -1 (poikkeuksena 6 osuu silti aina)
Diehard: Tämä kuski ei suostu kuolemaan. Joka taistelussa ensimmäinen kuskin (ei mechan!) tappava tai disabloiva hyökkäys muuttuu lihashaavaksi (-1 kaikkeen).

Strength skills

Body slam: Mecha tekee tupla lämää kun se chargaa. Mechan heittämään pilot-checkiin tälle vuorolle +2.
Steady biceps: Mecha ei saa miinusta osumiseen kun se kävelee (mutta ottaa normi miikat juostessaan)
Crushing blow: Mecha saa +1 kaikkiin läpäisy heittoihin meleessä. Vastustaja saa seuraavalla vuorolla riehuvaan mechaan vastaavasti +1 läpäisyheittoihin.
Hurl opponent: Osuma heitto normisti meleessä. Jos ontsii, voi heittää kevyempää mechaa 1d3 hexaa mihintahansa suuntaan. Normi tippumis/kaatumis lämä. Epäonnistuessa heitettävä mecha tippuu päälle(DFA ilman modifiereita).
Rollin with the punches: Mechan armori on yhtä suurempi meleessä (max 6). Armori ei kuitenkaan kestä yhtä hyvin enää tulitusta (osuneesta damagesta puolet nopista heitetään +1 armor modarilla).

Stealth skills

Dive: liikkeensä lopuksi mecha kaatuu ilmaiseksi ja ilman vauriota.
Infiltration: Mecha saa paremmat setup vaihtoehdot kuin normaalisti. Skenaarion alussa mecha heittää d6, ykkösellä infiltraatio epäonnistuu ja vihollinen tietää ko. mechan sijainnin valmiiksi.
Ambush: Mecha on aina overwatchissa, mutta mechan on pakko kyetessään ampumaan ensimmäistä med tai short rangen vastustajaa.

Shooting skills

Crack shot: Mecha voi rerollata osumapaikkaa ampuessaan. Ennen rerollia heitetään d6, 2+ saa rerollata osumapaikan, 1 niin mecha ampui sittenkin ohi.
Marksman: Mecha voi ampua longrange*4/3 rangelle +6 range modifaierilla.
Dead shot: Mecha voi rerollata osumaheittoa ampuessa. Aseen reload aika kasvaa hetkellisesti kaksinkertaiseksi skilliä käytettäessä.
Aim: Mecha käyttää vuoron paikoillaan ja sanoo ketä tähtää. Seuraavalla vuorolla +3 osumaa kyseiseen maaliin. Seuraavalla vuorolla jos mecha haluaa ampua tai käyttää meleetä niin se on kohdistettava aimattuun kohteeseen.

Tech skills

Recharge: Jos mecha ei tee mitään vuorollaan, yksi ase latautuu vuoron nopeammin. Mechan on käytettävä myös seuraava vuoronsa lataamiseen (eli yhteensä ase latautuu kahdessa vuorossa neljän edestä).
Weaponsmith: Jos mechan ase hajoaa, voi käyttää vuoron sen korjaamiseen. Heitetään d6 jos saa 4+, ase toimii taas. Mikäli korjausyrityksessä heitetään 1 niin mechasta hajoaakin sattumanvaraisesti myös jotain muuta.
Armoursmith: Sama kuin weaponsmith, mutta aktuaattoreihin.

General skills

Iron Will: Kylmähermoisimmat mechapilotit voivat rerollata yhden minkä tahansa skilliin liittyvän pilot-rollin taistelussa.
Lucky Charm: Pilotti voi rerollata yhden minkä tahansa skilliin liittyvän d6 heiton kerran taistelussa.