GundamS:William yksityinen

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 25. kesäkuuta 2008 kello 12.50 – tehnyt Deva (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Zed "The Man" Durfy

Williamille on todettu dissosiatiivistä identiteettihäiriöätä muistuttava tauti, joka sai alkunsa Williamin ollessa lastentarhassa. Lastentarhan lähialueella syntyi mechataistelu, jonka seurauksena syntyi suuri tulipalo, joka levisi myös kohti aluetta missä lastentarha oli. Hoitotädit joutuivat paniikkiin ja päättivät pelastaa ensin itsensä, jättäen lapset oman onnensa nojaan. Tämän seurauksena talo paloi, sortui ja ihmeen kaupalla parin päivän etsintöjen jälkeen William löydettiin raunioista elossa. William ei itse muista mitään, mutta silloin syntyi Williamin sivupersoona Zed, joka muistaa tuon kaiken kauheuden.

Zed syntyi Williamin "suojelusenkeliksi", joka ottaa hänessä vallan stressitilanteissa ja hoitaa asiat kuntoon - yleinsä väkivalloin. William ei kuitenkaan muista mitään, mitä Zed on tehnyt, eikä edes tiedä Zedin olemassa olosta, vaikka tälle on yritetty joskus asiasta hellävaraisesti kertoa. Liika tuppuuttaminen saa vain Williamin hermostumisen, Zedin ilmestymisen ja William ei taaskaan jälkikäteen muista keskustelusta mitään. Zed taas tietää kaiken, minkä Williamkin tietää. Tästä syystä psykologit ovat olleet huolissaan, sillä mitä pidemmälle on asiaa tutkittu, sitä enemmän näyttää Zedin valta Williamissa kasvavan ja onkin pelätty, että jossain vaiheessa Williamia lakkaa olemasta. Lääkkeillä ei ole pystytty pitämään Zediä poissa ilman, että Williamin oma henkinen JA fyysinen terveys olisi vaarassa. Paras keino pitää William ratissa ja Zed takapenkillä, onkin yrittää pitää William mahdollisimman rauhallisessa ja vähän stimuloivassa ympäristössä.

Zed on kasvanut Williamin rinnalla, sisällä, mukana tai miten ikinä tahtookaan asian esittää. Williamin ollessa hyvin nuori Zed ilmestyi hyvin harvoin esille. Pari kertaa koulussa isommat pojat yrittivät kiusata Williamia, koska tämä kantoi mukanaan Mecha-figuureja, jolloin Zed otti vallan, antoi isommille pojille ylivoimasta huolimatta selkään ja tilanteen rauhoituttua tai opettajien tullessa paikalle William pyörtyi. Herätessään William oli taas oma itsensä, mutta ei muistanut mitään tapahtuneesta, mutta eivät kyllä isommatkaan pojat enää kiusanneet, vaan ostivat itsekin omat mecha-figuurinsa. William oli tietämättään koulun "suosituimpien" listalla, mutta Williamin muuttaessa hän joutui kokemaan muistinmenetyksiä uusissakin kouluissa, kunnes ensimmäisen kerran psykologisissa kokeissa todettiin Zedin olemassa olo ja alettiin osata tarkkailla Williamia joutumasta ongelmiin.

Teini-iän hormoonimuutokset saivat Zediin lisää vauhtia. Zed ei ainoastaan ilmestynyt stressaavissa tilanteissa, kuten lääkärit luulivat, vaan tämä alkoi ottamaan hetkellisesti Williamista valloin muulloinkin. Yleinsä, kun William luuli menevänsä nukkumaan, alkoikin Zed tutkia itsepuolustusta ja väkivallan muita aloja TV:n ja internetin avustuksella, sekä fyysisesti harjoittamaan Williamin heikohkoa kehoa. Zed myös halusi muutenkin kehittyä itsenäisemmäksi ja tästä syystä Williamille kehittyi huono näkö, mutta oikeasti tämä on vain mieliharhaa. William siis näkee huonosti ilman laseja, mutta Zed taas ei niitä tarvitse. Zed myös alkoi polttamaan ja vaikka William kantaa mukanaan tupakkaa, ei hän koskaan sitä itse tunnu huomaavan. Myöhemmin Zed myös hankki itselleen tyttöystävän, mutta täysin eri koulusta ja muutenkin niin, että William ei koskaan tulisi asiaan törmäämään vahingossakaan. Samoissa seuroissa Zed myös hengasi muiden "pahojen poikien" kanssa jonkin aikaa, mutta ei jaksanut olla pomotettavana ja antoikin muille tyypeille selkäänsä. Tyttökaveri siinä menetettiin, mutta onhan noita naisia vaikka kuinka, kunhan eivät ala liian nenäkkäiksi ja päästä enemmän hänen elämäänsä sisälle. Myöskin Williamin (ja Zedin) isältä Zed on yrittänyt pitää oman pienen elämänsä salassa, mutta tällä on omat aavistuksensa pojan öisistä retkistä (rikkinäisessä nahkatakissa).

Yksi asia Williamilla ja Zedillä on yhteistä. Suuri kiinnostus mechoihin. Williamia kiinnostaa mechojen tekninen puoli, kun taas Zediä niiden tuhovoima. Tästä syystä Williamin liittyminen armeijaan oli kuin kauan odotettu syntymäpäivä lahja Zedille. Zed alkoi täydellä häällä opettelemaan mecha-simulaattoreilla mechan pilotoimista, ampumista ja niin edelleen. Kun kohtalon päivä tuli - pienen, mutta niin ihanan alokasleirin jälkeen - ja Zed pääsi harjoitusmechan puikkoihin, oli piru irti. Ei ole aivan varmaa kehittyikö Zedille oma psykoottinen sivupersoonansa vai hullaantuiko tämä vain vallasta minkä sai käsiinsä, mutta moni ihminen sai kärsiä tämän seurauksena. Ei hätää, joku johtoportaassa ollut tarkkailija oli tyytyväinen näkemäänsä ja päätti siirtää Williamin (ja Zedin) erikoisohjelmaansa. Hän myös tiesi, että Williamin (ja Zedin) isä tahtoisi ehdottomasti vetää poikansa pois koko armeijasta "onnettomuuden" takia, mutta koska he eivät tahtoneet alkaa suuren sponsorin kanssa riitelemään Williamin (ja Zedin) urasta, niin he lavastivat jonkun onnettomuudessa loukkaantuneen (ja pahasti kasvoista palaneen) Williamin tilalle sairaalaan. William, joka ei onnettomuutta (yllätys, yllätys) muista, tahtoi tietysti mukaan ohjelmaan, jossa sai nähdä armeijan salaisia mechoja. Zed ei myöskään asiasta valittanut.

Zedistä jotain lisää vielä myöhemmin.