Gestalt-D&D

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 24. toukokuuta 2008 kello 01.25 – tehnyt Sakri (keskustelu | muokkaukset) (→‎Pelaajan Y hahmo)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

3.5:n loppupamaus(?)kamppis. Hahmot ovat tällä kertaa oikeita supersankareita; kukaan npc ei ole gestalt, vain pc:t ovat. Jotta peli pysyisi mielenkiintoisena, on kaikilla hahmoilla kuitenkin +2 la. Ekspa siis tulee sen mukaan, ja myös seikkailut valitaan sen mukaan kuin hahmot olisivat kaksi leveliä leveliään korkeammalla tasolla. Pysyy haaste seikkailemisessa.

Kamppiksen painopiste on pelinjohtajalle tuttuun tapaan iloisessa seikkailemisessa roolipelimaustein. Kamppis on 80% GM-vetoinen, 15% hahmovetoinen, ja 5% pelaajavetoinen. Maailma on tuttuun tapaan Faerûn ja kampanja alkaa Waterdeepin kaupungista.

Hahmot

Hahmot ovat Unearthed Arcanan mukaisia gestalteja. Tosin tupla-prestigeclassaus on sallittua. Hahmon saa luoda valintansa mukaan joko ykkös- tai kakkos-levelille. Ykkös-levelin etuna on, että pääsee halutessaan sanomaan sitten joskus, että "tälläkin eeppisellä hahmolla on pelattu ykkös-leveliltä asti". Kuka tietää, jos kamppis niin pitkälle vaikka jatkuukin. Hahmojen korkein sallittu power level on 7 (ottaen toki huomioon, että hahmot ovat gestalteja). Power level -taulukko on sivun lopussa.

Pelaajia kehotetaan keksimään yhdessä jokin hahmoja sitova teema ja syy seikkailemiselle. Mieluummin jotain muuta kuin, että "me tavattiin majatalossa ja päätettiin alkaa seikkailemaan". Jos ryhmän idea on mielenkiintoinen, sidon sen tiiviisti kampanjan tapahtumiin mukaan. Miettikää, miksi hahmot ovat maailman ainoita gestalteja.

Aloitusrahaa saa kakkos-levelin mukaan riippumatta siitä, kummalle levelille hahmon tekee. Kaikki pelinjohtajan normaalit house rulet ovat käytössä.

Kirjoittakaa tähän, mikä on hahmon alku-buildi. Halutessaan voi kertoa myös tavoite-buildin 20. levelillä.

Apon hahmo

Kaapijan hahmo

lvl 2 Lurk/wizard, rotu deep imaskari.

lurkki puoli pysyy lurkkina lvl 20 saakka, velho ottaa mm. seuraavia prestige classeja, master specialist, argent savant, abjurant champion, fatespinner.

KoneVin hahmo

Tarak; rotu underfolk (+4 hide, darkvision, light sensitivity), statit 14/14/12/16/12/8, hipat 13, AC 15, attack +3, damage +2, savet 3/4/1, initiative -4, skillejä on, , jotain manööverejä, class specs: Sneak attack +1d6, trapfinding, Battle clarity (Relfex saves), weapon aptitude

lopputulos tulee olemaan tällainen: Rogue 12 / Ranger 13 / Swordsage 2 / Warblade 2 / Tempest 5 / Thief-acrobat 5 / Shadowdancer 1

Markon hahmo

Power Level -taulukko

1: Täysin epäonnistunut viritelmä, jollaista tuskin kenellekään tulisi mieleenkään pelata, kuten celestial infernal orc wizard1/sorcerer1/beguiler1/dread necromancer1/bard1/druid1/cleric1/warmage1/warlock1/shugenja1/wu jen1/psion1/spirit shaman 1/wilder1/archivist1/favored soul1.
2: Erittäin epäoptimaalinen hahmo, kuten marginaalisia speccejä prestige classista hankkinut hahmo, joka levelillä 20 osaa taistelussa parhaimmillaan lyödä kolme kertaa tehden keskimäärin 1d8+10 lämää per lyönti.
3: Hyvin epäoptimaalinen hahmo, kuten wizard5/cleric5/bard5/ranger5 ilman mitään kikkaa.
4: Epäoptimaalinen hahmo, kuten tavallinen power attack/weapon specialization/cleave -fighteri, tai pure rogue.
5: Lievästi epäoptimaalinen hahmo, kuten cleric, joka on menettänyt prestige classissa yhden kolmasosan caster leveleistään saamatta voimakkaita speccejä tilalle.
5,5: Niille, jotka haluavat, että taulukossa on keskikohta.
6: Jossain määrin tehokas hahmo, kuten anime-mättäjä, joka on valinnut kohtuullisen tehokkaita manöövereitä, tai pätevä warmage
7: Hyvin tehokas hahmo. Esim. perusvelho, joka on valinnut loitsunsa hyvin, tai tavallinen mättäjä-cleric.
8: Erittäin tehokas hahmo, jollaisia ehkä kerhon peleissä normaalisti kaikkein kovimmat sallitut hahmot ovat.
9: Tappiin tehoiltaan optimoitu hahmo hyvillä classeilla varustettuna. Esim. Master of Many Forms, Initiate of the Seven Fold Veil, tai Incantatrix persistoija.
10: Rikkinäinen hahmo, kuten Pun-pun, tai magic cheater of Mystra.