Gehennan sattuessa: Evantia

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 26. kesäkuuta 2018 kello 22.18 – tehnyt Jushak (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Hahmo: Evantia Acropolite Pelaaja: Delta Klaani: Tremere Ikä: 1130-> Generaatio: 5(/6) Painottaisin 5:ttä sillä se sopii muun mitä kirjotan kansa yhteen Käännytetty iässä 1...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Hahmo: Evantia Acropolite Pelaaja: Delta Klaani: Tremere Ikä: 1130-> Generaatio: 5(/6) Painottaisin 5:ttä sillä se sopii muun mitä kirjotan kansa yhteen Käännytetty iässä 15-17

Fluffi

- Evantia syntyi rikkaaseen bysanttilaiseen aatelisperheeseen herran vuonna 1130. Aatelisnaisena Evantian asema ja polku oli taattu ja muuttumaton. Opiskele hienoksi naiseksi ja mene naimisiin 14 vuotiaana. Pintapuolisesti kaikki eteni suunnitelmien mukaisesti, mutta harmikseen Evantia oli jo lapsena kiinnostunut epänaisellisistä kiinnostuksta kuten (al)kemiasta alentaen hänen arvoaan naimakaupoissa. Lopultakin puoli vuotta myöhemmin sulhanen löydettiin suhteelisen nuoresta 50 vuotiaasta kauppiaasta nimeltä Petrus ja pari saatetiin naiamisiin kuten on vain sopivaa.

(Pakko)avioliitto ketään yllättämättä ei ollu romantisoitua auvoa vaan pelkää tuskaa ja epätoivoa kauppiaan usean jalkavaimon, lasten ja oman aseman kanssa. Liiton riidat yltyivät pahimmileen kun Evantia pelasti paikallisen ruhtinaan myrkytkseltä kantamallaan (ja itsetehdyllä) vastamyrkyllä, pelastaen ruhtinaan mutta paljastaen että edes Petrus ei pystyt pitämään Eventiaa siellä missä hänä kuuluisi olla. Nöyryytys aiheutti Petruksen kieltämään kaiken alkeemisen ja suunnittelemaan vaimon nopeaa poistumista vihreimmille tasangoille. Ehkä myrkky annoteltiin väärälle ihmisellä, ehkä vastamyrkky ei toiminutkaan, syyt ovat unohtuneet mutta seuraamukset olivat selvät, perhe oli kuollut ja Eventia oli ainoa selviinjäänyt.

Suvun raha-asiat tragedian jälkeen otti haltuun Petruksen veli Probus. Hetken asiat näyttivät olevan kunnossa mutta Probus alkoi kiristämään Evanten budjettia huomattavasti, tehden vaikeampaa ja vaikeampaa alkemian tutkimisesta. Rahoittaakseen omia tukimuksiaan Evante joutu kääntymään alamaailman puoleen ja myymään omia tuotoksiian. Seokset levisivät ympäriinsä kaupunkia ja lopulta itse kesarillinen hovi tarjosi äärimmäisen huumauttavaa viiniä vierailiville dimplomaaeille.

Tieto litukujen toiminnasuudesta levisi ympäriinsä ja herätti erään Eitruksen huomion, kuka oli palannut konstantinopoliin levittämän vastaluodun Tremere klaaniin asemaa ja pitkin kulmahampain pystyi myöntämään hyötyä seoksissa ja naisessa. Nopein askelin Evante muuttuu ghouliksi tarjouksella, palvele meitä hyin ja pääset viralliseksi pyyriksi. Yllättäen vampyyri-klaanille Evante oli kannatava sijoitus ja omaksui hänet osaksi klaania luvaten ikuista elämää ja taikuutta.

Ehkä epäkuollut elämä ei olut mitä Evantia toivoi, mutta sanansa Eitrus piti sillä Evantia löysi oikean taikuuden ja huomasi elävänsä huomattavsti pidempään kuin ihminen normaalisti. Elämä Tremeren sisällä oli tiukkaa ja patrialkaalisesas klaanissa vaadittiin huomattavasti enemmän naiselta kuin mieheltä, lopulta paineet mursivat Evantian kiinotuksen jatkuvaan juonitteluun ja puukkojen väistelyyn, juuri siihen asiaan jota Evantia lähti karkuun kuolevaisessa elämässään. Luovuttaen asemansa Bysantin pontiffina seuraajalleen, Evantia siirtyi olemaan alkemian ja thaumaturgian tutkijana 1400 luvulla tutustuen italian ja euroopan tieteilöihin. 1500 luvun Evante vietti pääosin löytöretkeilleen ja tutustuen uusiin occultin haaroihin joita amerikoista löytyi. 1600 luvulla evantia palasi eurooppaan päivittämään tieteellistä osaamistaan. 1700 luvulla matkaaminen siiryi itään ja intiaan josta 1800 luvulla matka jatkui afrikaan eksoottisen thaumatugian perässä. 1900 luvun alussa Evante palasi euroopaan ja toimi sodassa taustalla Saksan tiedeosastolla.

Huomaten teknologian aiheuttaman hirveyden nykyaikasessa sodassa jopa epäkuollut Evante kavahti seuraumuksia ja evakuoi itsensä amerikaan jossa ironisesti saattoi auttaa vielä isomman sota-aseen luonnissa. Lopulta vannoen olematta kehittämättä vielä pahempaa sota-asetta Evanti vetäytyi Chikagoon 1950, rakennutti itseleen turvallisen ja eristetyn laboratorion, sopi paikallisen Tremeren kanssa verenvälityksestä ja muusta tärkeästä kuten tiedejulkasujen välittämisetä ja vetäytyi bunkkeriinsa. Hintana tälle oli teitenkin kunnia tutkimuksen tuloksista, mutta se on pieni hinta omasta rauhasta.

Tämä rauha jatkui kunnes joku tolvana päätti vetää rikkoa lasin ja vetää vivusta jossa lukee herätä muinaiset.

Osaamiset: - TBD