Fuksi-D&D:Kallen hahmon vastaukset

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 20. helmikuuta 2008 kello 19.37 – tehnyt Apo (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Vanhempasi haluavat sinun alkavan oppipojaksi. Kaksi paikkaa on avoinna. Alatko:

 • a) Akolyytiksi hengellisessä järjestössä
 • b) Kylän suutarin oppipojaksi

Vastaus: a) Miksi? Vaikka kumpikaan vaihtoehdoista ei aivan erityisen hyvin osu Wyandirin arvomaailmaan, niin Wyandirin tiedonjano ylittää epäuskon valmiiksi kirjoitettuja elämäntotuuksia (hengellinen järjestö) kohtaan. Wyandir haluaa itse määritellä maailmankatsomuksensa ja moraaliset ohjenuoransa. Lisäksi Wyandir tietää, että vaikka uskonlahkot tai muut hengelliset järjestöt ovat keskimäärin kaavoihin kangistuneita oppiaan tuputtavia laitoksia, kokee hän silti, että tämä avartaisi hänen mieltään enemmän kuin rutinoitunut käsityöläisen ammatti.

Olet kuninkaan kaartin jäsen ja kapteenisi on pyytänyt jotakuta kaartilaista vierailemaan sairaalassa viihdyttämässä lapsia tarinoilla urheista teoistanne. Mitä teet?

 • a) Annat toisen mennä
 • b) Suostut ja menet kerskumaan tarinoillasi

Vastaus: a) Miksi? Wyandir ei ole järin kiinnostunut tiedon levittämisestä kuin sen keräämisestä. Lisäksi vioistaan huolimatta Wyandir on hyväntahtoinen, joten hän päästäisi jonkun muun puolestaan jos tämä tästä nauttisi. Lisäksi Wyandir on melko juro eritoten dramaattisten sankaritarinoiden suhteen, eikä tunne oloaan mukavaksi tai luontevaksi sellaisia sepittäessään.

Ystäväsi hakee jäseneksi hengelliseen järjestöösi. Sinulta pyydetään vakuutusta hänen uskonsa puhtaudesta, mistä olet epävarma. Mitä teet?

 • a) Annat vakuutuksen
 • b) Ilmaiset epäilysi

Vastaus: a) Miksi? Wyandir luottaa omaan arviointikykyynsä eikä pidä absoluuttisista määräyksistä ja käskyistä. Tämän vuoksi hän uskoo, että hänen ystävänsä harjoittaa uskoaan omalla tavallaan ja että hänelle voisi tarvittaessa puhua asiasta. Lisäksi Wyandir voisi pitää ystäväänsä silmällä. Wyandir on kuitenkin loppujen lopuksi hyväntahtoinen, joten hän ei haluaisi tehdä ystävälleen hallaa jonkin järjestön säännön vuoksi.

Sinua on aina opetettu pitämään kaikkea elämää pyhänä. Tuntematon mies on kuolettavasti haavoittunut käärmeen puremasta ja pyytää sinulta armollista kuolemaa. Mitä teet?

 • a) Kieltäydyt opetusten nojalla
 • b) Lopetat hänen tuskansa

Vastaus: b) Miksi? Jos mies sitä itse tahtoo, on se silloin Wyandirin mielestä oikein. Opetus elämän pyhyydestä on tietysti hänen mielestään kunnioitettava, mutta kuten aina, hän käyttäisi mieluummin järkeään kuin noudattaisi sokeasti ohjenuoria, jotka on tarkoitettu parhaimmillaankin suuntaa antaviksi.

Olet tullut elämässäsi tienhaaraan. Kumman valitset:

 • a) Paladiinin tien pyrkien kohti totuutta ja rohkeutta
 • b) Paimenen osan, ja yksinkertaisen ja rauhallisen elämän

Vastaus: a) Miksi? Totuus, tieto tarkemminkin, ja uudet kokemukset kiehtovat Wyandiria ja olivat yksi syy miksi hän jätti kotikaupunkinsa. Wyandir kokee tarvetta etsiä itseään sekä tarkoitustaan ja levittää hyvää tahtoa siellä, missä häntä kulloinki tarvitaan. Tätä ei paimenen osa tarjoa.

Kiivaan taistelun aikana näet liittolaisesi jättävän vartiopaikkansa monia vaarantaen. Kun hän pakenee, useat viholliset käyvät hänen kimppuunsa. Mitä teet?

 • a) Annat hänen taistella yksin
 • b) Vaarannat oman henkesi auttaaksesi häntä

Vastaus: b) Miksi? Wyandirin mielestä ei olisi oikein jättää kaveria pulaan siksi, että hän on huono vartiomies tai pelkuri. Sitäpaitsi hän ehkä näkee tämän jälkeen tehneensä väärin, vaikka se ei Wyandirille erityisen tärkeää olekaan. Tietysti jos toiset liittolaiset joutuisivat suureen vaaraan Wyandirin auttaessa pakenevaa toveria olisi hän kykeneväinen silloin uhraamaan pakenevan toverin hengen. Kaikkea kun ei voi saada.

Olet vannonut palvelevasi herraasi kaikissa tilanteissa. Hän himoitsee maa-aluetta ja määrää omistajan karkotettavaksi alueelta. Mitä teet?

 • a) Pidät valasi ja karkotat maanomistajan
 • b) Kieltäydyt toimimasta

Vastaus: b) Miksi? Lupaus on toki sitoomus jopa Wyandirille, mutta silti mikäli maa-alueen anastus ei tunnu oikealta (miltä vaikuttaa), niin absoluuttisen sitova se ei hänen mielestään ole. Toki ikäväähän se olisi, mutta parempi pettää vala kuin toimia pahan kätyrinä.

Sinut on lähetetty solmimaan tärkeä sopimus kaukaisen lordin kanssa. Hän suostuu sopimukseen, mutta solvaa maatasi päivällisellä. Mitä teet?

 • a) Nielet kiukkusi
 • b) Nouset pöydästä ja vaadit anteeksipyyntöä

Vastaus: a) Miksi? Se, että joku lordi-nousukas kaukaisesta maasta koettelee Wyandirin kärsivällisyyttä solvaamalla hänen kotiaan ei estä häntä toimimaan järkevästi, se pikemminkin vain todistaa lordin itsensä alentuvan törkeyksiin. Tällaiset kunnia-asiat eivät toki ole Wyandirille yhdentekeviä, eivät varmasti kenellekään, mutta ne eivät saa olla rajoite tai este toimia viisaasti pidemmällä tähtäimellä.

Poissaoleva herrasi on kieltänyt sinua osallistumasta taisteluun, jossa ystäväsi ovat mukana. Mitä teet?

 • a) Autat tovereitasi tietäen, että voit kiistää sen myöhemmin
 • b) Pidättäydyt herraasi kunnioittaen taistelemasta

Vastaus: a) Miksi? Parhain ratkaisu olisi auttaa tovereita epäsuorasti, mutta jos kahdesta absoluuttisesta vaihtoehdosta olisi valittava, kunnioittaisi Wyandir luultavasti enemmän ystäviensä henkeä kuin herransa kieltoa. Tämä olisi tietysti olosuhteista kiinni.

Olet sekä musiikin opettaja että taitava painija. Sinua on pyydetty osallistumaan paikalliseen painiturnaukseen. Mitä teet?

 • a) Jatkat musiikin opettamista tietäen, että olisit voittanut joka tapauksessa
 • b) Osallistut turnaukseen saaden mainetta voitosta

Vastaus: a) Miksi? Wyandirin ei tarvitse vakuutella ketään paini- tai muistakaan taidoistaan. Riittää, että hän itse tietää ne ja että mahdollinen vihollinen havaitsee ne hänet kohdatessaan.

Olet vannonut suojelevasi herraasi, mutta tiedät että hän on tehnyt rikoksen. Viranomaiset kuulustelevat sinua tapauksesta. Mitä teet?

 • a) Vaikenet pitäen valasi
 • b) Rikot valasi ja kerrot totuuden

Vastaus: a) Miksi? Tämän jälkeen herra saisi itse mennä tunnustamaan rikkeensä. Vala sinänsä ei ole absoluuttinen auktoriteetti Wyandirille, mutta rikokset kuuluu jotenkin hyvittää. Herra tulisi itsekin saada ymmärtämään tämä. Wyandir ei kauaa palvelisi herraa joka ei tätä ymmärrä, ja tässä tapauksessa hän luultavasti kavaltaisi herransa.

Kauppias on velkaa ystävällesi, ja maksu on jo pahasti myöhässä. Huomaat kuinka kauppias pudottaa rahapussin vahingossa. Mitä teet?

 • a) Annat rahat ystävällesi
 • b) Palautat pussin kauppiaalle

Vastaus: b) Miksi? ... ja vaadin maksua. Wyandir palauttaisi rahat oikealle omistajalleen, mutta vaatisi välittömästi tämän jälkeen velan maksua. Kauppiaalle annettakoon kuitenkin mahdollisuus selittää, jos on jokin syy miksi velan maksu näillä rahoilla ei millään onnistu (esim ne eivät ole hänen tms). Kuitenkin tämän selityksen olisi syytä olla hyvä

Olet rikas, vanha erakko ja loppusi on lähellä. Kumman valitset:

 • a) Annat kaikki rahasi nälkäisten lasten ruokkimiseen
 • b) Annat jälkeläistesi periä omaisuutesi

Vastaus: a) Miksi? Toki viisainta olisi jakaa rahat osapuolten kesken, mutta näistä kahdesta Wyandir valitsee köyhät. Hän on ollut erakko, sukulaisista ei ole juuri siis ollut iloa, eivätkä he ole periaatteessa ansainneet rahoja, ja tarve on siellä luultavasti pienempi. Kuitenkin jonkinlainen kompromissi, jos mahdollista, olisi varmasti harkitsevan Wyandirin valinta.

Sinut ja ystäväsi on komennettu perääntymään taistelusta. Rikkoen käskyä sinä:

 • a) Uhraat itsesi hidastaaksesi vihollisia, jotta muut voisivat paeta
 • b) Pysähdyt auttamaan haavoittunutta kumppaniasi

Vastaus: a) Miksi? Wyandir säilyttää yleensä päättelykykynsä tiukoissakin tilanteissa ja jos hän voisi pelastaa useamman uhrautumalla, olisi se tietysti loogisesti järkevämpää. Kuitenkin, hän arvostaa omaa henkeään sen verran, että ellei hänen uhrauksensa olisi erityisen arvokas, ei hän sitä olisi valmis tekemään, tämän hän vakuuttaisi itselleen ajattelemalla, että hänen oma arvonsa tulevissa taisteluissa vastaa useita tavallisia miehiä. Totta tai ei.

Riisut pitkäaikaisen vihamiehesi aseista kaksintaistelussa, ja hän on armoillasi. Mitä teet?

 • a) Surmaat hänet, kuten kaksintaistelun säännöt edellyttävät
 • b) Annat hänen antautua

Vastaus: b) Miksi? Aseista riisuttu kaksintaisteluvihollinen on jo voitettu ja kaksintaistelun tavoite saavutettu. Wyandir ei koe mitään iloa elämän tuhoamisesta, joten vihamiehen tappamista hän ei tekisi vaikka säännöt edellyttäisivät. Toki tilanne muuttuisi, mikäli vihamies olisi jo useasti vastaavanlaisen tilanteen jälkeen nostanut aseen häntä vastaan tai hänen oma / ystävien henget olisivat vaarassa tms. mikäli kaksintaistelun säännöistä kierrettäisiin.

Olet vannonut palvelevasi herraa, joka laittomasti kiduttaa vankeja. Joka yö heidän tuskanhuutonsa kantautuvat korviisi. Mitä teet?

 • a) Raportoit rikoksen
 • b) Pidät valasi

Vastaus: a) Miksi? Herra, joka kiduttaa vankeja on entinen herra. Joissain tapauksessa kovakin kuulustelu on paikallaan, mutta Wyandir vihaa kiduttamista ja muuta sadismia suuresti, eikä kuunaan palvelisi kiduttajaa, viis valoista ja lupauksista.

Näet miehen ryöstävän rahaa herraltasi. Mitä teet?

 • a) Yrität henkilökohtaisesti auttaa rosvoa takaisin rehellisyyden tielle
 • b) Viet rosvon oikeuteen

Vastaus: a) Miksi? Virkavallan kutsuminen on turhaa, sillä tällainen varkaus on hyvin henkilökohtaista. Toki rosvoa pitäisi ojentaa ja hänet kunnolla pelästyttää tai muuten vakuuttaa varkaan tien heikkoudesta, mutta Wyandir uskoo hänen viisaiden sanojensa tekevän tämän tehtävän paremmin kuin väkivalta, vankila tai hirsipuu. Herralle tulisi raportoida.

Herrasi luulee erheellisesti surmanneensa lohikäärmeen. Sinulla on todisteita, että sinä kaadoit pedon. Kysyttäessä sinä:

 • a) Annat herrasi pitää luulonsa
 • b) Kerrot totuuden ja saat tappopalkkion

Vastaus: b) Miksi? Herran tulee tietää totuus, ja totisesti ensimmäisenä, sillä hän vain nolaisi itsensä kun totuus tulisi myöhemmin ilmi. Palkkio ei ole suinkaan suurin liikuttaja tässä päätöksessä, sillä on tärkeää ettei herra kersku väärillä teoilla ja joudu myöhemmin syömään sanojaan. Tässä ei toki ole tarkoituksena millään tavalla loukata herraa, sillä hänen kanssaanhan voisi jopa sopia, että sanottaisiin yhdessä hänen tappaneen lohikäärmeen vaikkapa poliittisista syistä (tietysti tämä vain, jos herra on erityisen hyvä olento).

20 vuoden jälkeen olet löytänyt parhaiden ystäviesi murhaajan. Hän paljastuu pienen lapsensa ainoaksi elättäjäksi. Mitä teet?

 • a) Surmaat murhaajan
 • b) Säästät hänet lapsen vuoksi

Vastaus: b) Miksi? Murhaajan tuhoaminen ei palauta ystäviä takaisin henkiin. Näin ollen kostaminen on järjetöntä minkään muun kuin henkilökohtaisen halun vuoksi. Wyandir hyvänsuopana olentona näkee vihansa yli, viimeistään näin pitkän ajan jälkeen, ja kykenee säästämään murhaajan. Lisäksi lapsi tietysti on syytön kaikkeen tähän, joten hänelle ei soisi koituvan kärsimyksiä.

Paikallinen öykkäri haastaa kanssasi riitaa. Mitä teet?

 • a) Höykytät hänet
 • b) Kieltäydyt haasteesta

Vastaus: b) Miksi? Wyandir ei ole opiskellut taistelutaitojaan paikallisia öykkäreitä varten. Kuka tietää minkälaiset jatkoseuraamukset tämän höykyttämisellä olisi, eikä se lisäksi todistaisi mitään mitä Wyandir ei jo tietäisi.

Nuoruudessasi lupasit viedä kihlattusi jonain päivänä vihille. Nyt olet pyhällä tehtävällä kaukaisessa maassa ja sinulle saapuu kutsu astua vihdoin avioliiton satamaan. Mitä teet?

 • a) Kunnioitat kutsua
 • b) Jatkat hengellistä etsintääsi

Vastaus: b) Miksi? Wyandirin käsitys asioiden tärkeysjärjestyksestä panee avioliiton sivuun siksi, kunnes pyhä tehtävä on suoritettu. Jonain päivänä hän toki on luvannut mennä naimisiin, mutta kukaan ei voi tulla kertomaan hänelle itselleen milloin hänen pitää mennä tarkalleen naimisiin. Päätöksen tulisi olla yhteinen. Lisäksi pyhä tehtävä ei välttämättä voi odottaa ja sillä voisi olla valtaisia seurauksia tulevaisuuteen, jopa oman suvun kohdalle.

Taistelun aikana käskysi on vartioida komentajasi tyhjää telttaa. Taistelu sujuu huonosti. Mitä teet?

 • a) Pysyt vartiopaikallasi
 • b) Osallistut taisteluun

Vastaus: a) Miksi? Wyandir ei olisi komentajallaan töissä, ellei hän tietäisi mitä tekisi. Teltassa täytyy olla jotakin vartioimisen arvoista, ja siten suurikaan häiriötekijä kuten ystävien ahdinko ei sumenna hänen arvostelukykyään tällaisessa tilanteessa.

Olet vannonut vangitsevasi väitetyn murhaajan. Saatuasi hänet kiinni alat uskoa, että hän on syytön. Mitä teet?

 • a) Pidät valasi ja vangitset hänet
 • b) Rikot valasi ja menetät löytöpalkkion uskosi vuoksi

Vastaus: b) Miksi? Olentoja ei vangita löytöpalkkion tai valojen, vaan rikosten vuoksi. Jos Wyandir on päätellyt väärin alkujaan murhaajan suhteen ei hän aio antaa syyttömän miehen kärsiä siitä.

Kenenkään näkemättä olet surmannut suuren lohikäärmeen itsepuolustukseksi. Muuan köyhä soturi kuitenkin käy vaatimassa tapporahaa itselleen. Mitä teet?

 • a) Astut esiin ja vaadit itse palkkion
 • b) Annat soturin pitää kunnian ja rahat

Vastaus: a) Miksi? Vaikkakin itsepuolustukseksi, Wyandir itse tappoi lohikäärmeen. Tästä syystä hän ansaitsee rahat. Kuitenkin vaikka köyhä soturi valehteli, hän selvitköön nuhteilla ja saakoon vieläpä pienen osan palkkiosta, tuleehan köyhiä auttaa. Ehkäpä hän jopa oppii tästä johtuen häpeämään epärehellisyyttään.

Sinua on pyydetty välittämään rahapussi, jossa olevia rahoja ei ole laskettu, kun tapaat nälkiintyneen kerjäläisen. Mitä teet?

 • a) Viet rahapussin perille
 • b) Annat kerjäläiselle kolikon tietäen, että kukaan ei jää sitä kaipaamaan

Vastaus: b) Miksi? Yksi kolikko tuonee iloa kerjäläiselle enemmän kuin pussin haltijalle, eritoten kun oletetaan ettei kukaan jää sitä kaipaamaan. Wyandir ei kuitenkaan tekisi tätä rahan vuoksi vaan koska onnellisuuden tuominen kurjuuteen ilahduttaa häntä, kuten hänen mielestään pitäisi jokaista tervettä olentoa.

Sinä ja ystäväsi olette urheita mutta köyhiä sotureita. Surmaatte yhdessä suuren lohikäärmeen. Ystäväsi luulee itse tappaneensa sen, mutta tosiasiassa sinä annoit tappavan iskun. Mitä teet?

 • a) Vaadit löytöpalkkion itsellesi
 • b) Annat ystäväsi pitää suuren palkkion

Vastaus: b) Miksi? Hänen on kuitenkin suostuttava jakamaan tämä. Se kumpi taistelussa lopettaa vihollisen, on epäolennaista, käsiään taisteluun sotkematon parantaja tai kotona toivoa antava vaimokin ovat omalta osaltaan mukana taistelun lopputuloksessa, joten palkkio kuuluu ehdottomasti kaikille. Mikäli ystävä ei tätä ymmärrä ja haluaa pitää palkkion kokonaan itse, hän on entinen ystävä.

Olet koko elämäsi tehnyt hyväntekeväisyystyötä. Setäsi, joka on majatalonpitäjä, makaa kuolinvuoteellaan ja pyytää sinua ottamaan tavernan hoitaakseesi. Mitä teet?

 • a) Kunnioitat setäsi tahtoa
 • b) Kieltäydyt ja jatkat kutsumustyötäsi

Vastaus: a) Miksi? Tavernan hoitaminen toisi Wyandirin mielestä mukavaa vaihtelua. Jos joku on tehnyt koko elämänsä hyväntekeväisyystyötä hänen voidaan katsoa olevan maksanut velkansa yhteiskunnalle. Toisaalta mikäli hyväntekeväisyystyö on hyvin vaihtelevaa ja rikasta, ehkä tiedon- ja seikkailunjanoinen Wyandir saattaisi kallistua "hyväntekeväisyyden" puoleen.

Mahtava ritari pysäyttää sinut ja vaatii sinulta ruokakassiasi. Mitä teet?

 • a) Kieltäydyt ja taistelet ritarin kanssa
 • b) Annat ruokasi nälkäiselle ritarille

Vastaus: b) Miksi? Wyandirilla ei ole pikkurahasta kiinni, onhan hän ainakin omasta mielestään melko voimakas ja älykäs velho, jolla kyllä riittää varallisuutta ostamaan itselleen ruokaa. Tämän vuoksi varmasti ruokansa ansainnut ritari saakoon annoksensa.