Ero sivun EKOSS:ZOG versioiden välillä

ExcaliburWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Vaihtoehtonen hahmonluontiehdotus)
(Säännöt)
(Näytettyjen versioiden välissä on 14 versiota, jotka ovat yhden käyttäjän tekemiä.)
Rivi 2: Rivi 2:
 
On vuosi 2035. Vuodet ovat tuoneet mukanaan monenlaista hyvää: Kaikki tarvitsemasi tieto heijastuu suoraan älylaseihisi, robotit tekevät työt, Fuusiovoimalat tuottavat puhdasta energiaa ja ihmiset voivat elää arkologeissa tai jopa avaruudessa. Ihmisiä voidaan jopa parannella, niin tekniikalla kuin vaihtamalla "luonnollisiakin" osia.
 
On vuosi 2035. Vuodet ovat tuoneet mukanaan monenlaista hyvää: Kaikki tarvitsemasi tieto heijastuu suoraan älylaseihisi, robotit tekevät työt, Fuusiovoimalat tuottavat puhdasta energiaa ja ihmiset voivat elää arkologeissa tai jopa avaruudessa. Ihmisiä voidaan jopa parannella, niin tekniikalla kuin vaihtamalla "luonnollisiakin" osia.
  
Tai niin ainakin teoriassa. Käytännössä avaruuteen viedään vain rikkaita turisteja, arkologit eivät ole millään hintansa arvoisia, oikeasti energiaa tuottavia fuusiovoimaloita on tasan kolme luotettavuusongelmien takia ja taitavat robotit ovat edelleen ihmisiä kalliimpia. 90% ihmisistä elämä onkin hyvin samanlaista kuin 2013. Onhan se kiva, että wikipedian saa auki suoraan älylaseihin ja riittävän uuden ja kalliin auton saa ajamaan itsekseen, mutta siihen se sitten aika pitkälle jääkin.
+
Tai niin ainakin teoriassa. Käytännössä avaruuteen viedään vain rikkaita turisteja, arkologit eivät ole millään hintansa arvoisia, fuusiovoima ei edelleenkään ole taloudellisesti kannattavaa ja taitavat robotit ovat edelleen ihmisiä kalliimpia. 'Normaali-ihmisen' elämä onkin pohjimmiltaan hyvin samanlaista kuin nykyaikana, mutta pienempiä muutoksia on kyllä tapahtunut: Lääketieteen kehitys tarkoittaa, että on hyvin harvinaista, että lääkäri joutuu sanomaan, että mitään ei ole tehtävissä. Tietotekniikan ja automaation kehitys tarkoittaa, että ei käytännössä enää ole ammatteja joita ei tehdä yhteistyössä koneiden kanssa: Erilaiset ohjelmistorobotit hoitavat kaikki rutiininomaiset paperityöt ja erilaiset dronet ovat apuna kaikkialla.
  
Onneksi suuressa ja mahtavassa Arstotzkassa ei ole korruptoituneiden länsimaiden työttömyysongelmaa ja jatkuvat uudistusprojektit ovat edistäneet demokratiaa ja vapautta useilla mittareilla jopa länsimaita paremmiksi. Vaikka se osittain johtuukin länsimaiden vallan kerääntymisestä yhä enemmän rikkaille.
+
Eli vanilla SR techi sillä poikkeuksella, että tietotekniikka toimii perinteisemmin: VR on olemassa, mutta
 +
hakkerit eivät käy eeppisiä cybercombat taisteluita siellä vaan etsivät ja hyödyntävät haavoittuvuuksia.
  
Uutiset lohikäärmeistä, liikkuvista vuorista ja epäluonnollisista eläimistä aiheuttivatkin suoranaista paniikkia. Kaikki odottivat mitä vapauksista nyt kuvitteellisen uhan takia "väliaikaisesti poistetaan" vai onko edessä jopa sotatilan julistus ja vanhempien vielä hyvin muistamat tarkistuspisteet ja kulkurajoitukset.
+
===Jericho===
 +
Kamppanjan aloituskaupungissa Jerichossa viime vuosikymmenten muutokset ovat vähemmän näkyviä. Sen lisäksi, että muutokset saapuvat tietenkin hitaammin näin maalle, kylään on viime vuosina muuttanut useita perheitä juuri siksi, että he olivat huolissaan muutoksen nopeudesta ja erityisesti suunnasta, huipentuen Shiawase päätökseen joka antoi käytännössä täyden suvereniteetin suurille yrityksille. Kyläläiset eivät kuitenkaan ole mitään luddiitteja ja erityisesti kylän menestyneemmät maanviljelijät harvoin enää ajavat työkoneitaan itse (ainakaan fyysisesti niiden sisältä).
  
Hyvänä puolena kotikylän miliisi tuntuu ottavan asiat rauhallisesti, käyden vain läpi evakuointisuunnitelman (tarkoituksena mennä Borin sotilastukikohdan turvaan) ja asettaen kylän reserviläiset vartioon kylän laitamille.
+
Atm Jericho on kylä (joitain tuhansia asukkaita) 'jossain jenkeissä', mielellään suuht lähellä (~100km?) jotain isompaa kaupunkia. Lähellä metsää ja vuoristoa. Ehdotuksia otetaan vastaan tarkemmasta speksistä.
  
Ainoat kotikylän huolenaiheet ennen tätä päivää olivatkin suorastaan levottomat huhut ihmisten muuttumisesta yllättäen monstereiksi niinkuin telkkarissakin näytetään ja verkkoyhteyksien katkeaminen kaupunkeihin joiden uutisissa väitetään tuhoutuneen. Ja lopulta yhteydet katkesivat ulkomaailmaan kokonaan.
+
Jericholla menee hieman alueen muita kyliä paremmin ja on ainakin pintapuolisesti katsoen idyllinen. Tämä on suht varakkaiden paluumuuttajien ansiota, mutta toisaalta varallisuuserot aiheuttavat aina jännitteitä.
  
Kaupungissa olikin jo valmiiksi hyvin levoton fiilis, kun ensin kaupungin laitamilta rupesi kuulumaan rajua tulitusta ja sitten ilmahälytyssireenit rupesivat soimaan sovittuna evakuoinnin merkkinä.
+
===The Awakening===
 +
Ensimmäiset merkit tulevasta mullistuksesta olivat uutisten loppukevennyksiä lähemmäs viikko sitten: Naureskeltiin Kiinassa nähdyille hengille ja Italiassa useisiin kirkkoihin ilmestyineille enkeleille. Viikon kuluessa oudot tapahtumat muuttuivat isoimmimmiksi, vaarallisemmiksi, pelottavimmiksi. Näytettiin uutiskuvaa kaupungin läpi hiljalleen kulkevasta, kaiken syövästä maapyörteestä, miehestä jolta puuttui suuria osia kehosta, mukaanlukien puolet päästä ja joka silti hyökkäsi sellin ikkunaa vasten aina kun joku käveli lähelle. Tänään aamulla presidentti julisti maahan hätätilan ja illalla kylällä järjestettiin kokous hätätoimien järjestämiseksi. Kokous keskeytyi kuitenkin lähes heti alun jälkeen ylimääräiseen uutislähetykseen: Lohikäärme taisteli ilmavoimien kanssa Washingtonin taivaalla. Kerrostalon kokoinen, tulesta tehty peto riehui Pariisissa. Armeijan tukikohtaan hyökkäsi loppumattomalta näyttävä matto eläimiä, joista osa oli eri tavoin muuttuneita. Lähetys vaihtui aina vain uuteen edellistä pahempaan tapahtumaan.
  
===Huhuja===
+
Kunnes löysitte itsenne Muualta. Mistä tarkalleenottaen riippuu hahmosta, mutta aina hyökkäyksen alaisena, hyvää ystävää, sukulaista, perheenjäsentä tai vastaavaa puolustamassa kammottavilta hirviöiltä.
*Mustat helikopterit evakuoi tärkeitä henkilöitä
+
 
*Kinelin eteläpuolinen metsä on alkanut levitä monen kilometrin päivävauhtia
+
Havahduitte tuttuun ääneen, kaikkien Jericholaisten hyvin tuntemaan sielun läpitunkevaan jäkätykseen. Palaatte hiljalleen takaisin kaupungintalon suureen saliin, kyläläisten keskelle. Kylän suurin auktoriteetti, kylän entisen papin leski seisoo edessänne ja toruu teitä tähtäilevää sheriffiä ja muutamaa aseistettua kyläläistä, että uskaltakaakin ampua teitä vaikka te selkeästi puolustitte kyläläisiä henkenne uhalla. Olette haavoittuneita ja selkeästi tapelleet. Maassa on useita kuolleita tai ainakin tajuttomia muuttuneita ihmisiä ja hirviöitä (ooc: metahumaaneja).
*Tultasyöksevä lohikäärme on tapellut armeijan kanssa
+
*Armeija hävittää kapinalliskaupunkeja
+
*Tasangoilla on valtavasti jotain hirviöitä jotka metsästää laumoissa
+
*Kaikki nämä jutut johtuu hallituksen mielenhallintakokeiluista
+
*Alienit hyökkäs suurella laivalla Kysyliin
+
*Lipkin metsäpalo irtosi metsästä ja käveli sytyttämässä lähikaupungit tuleen
+
*Saatananpalvojien salarituaali muuttaa ihmisiä sankoin joukoin hirviöiksi
+
  
 
==Game info==
 
==Game info==
 
===Mekaniikkaa===
 
*Pääasiassa kaikki SR:n maailman techi on olemassa, mutta suuri osa on joko harvinaista tai prototyyppiasteella. AR toimii laseissa hyvin, mutta VR on vasta toosi rikkaiden lelu, dronet toimii mutta ovat vielä kalliita ja siten harvinaisia.
 
*Arstotzka on jossain epämääräisessä idässä sijaitseva neuvostoliittokorvike, joka toimi suhteellisen hyvin. Se on vuosikymmenten aikana vapautunut paljon ja nyttemmin se on huomattavasti lähempänä pohjoismaita sillä poikkeuksella, että valtio rakennuttaa paljon suuruudenhulluja projekteja.
 
 
 
 
 
  
 
===Kamppiksen tyyli===
 
===Kamppiksen tyyli===
 
*Idena pelata suhteellisen "elokuvamaisesti". Resursseja ei siis lasketa kovin tarkkaan vaan niitä yritetään (yleensä "offscreen") kerätä ja jossain välissä sitten ilkeä pj sanoo että "x on nyt kyllä tosi vähissä. Mitäs teette?"
 
*Idena pelata suhteellisen "elokuvamaisesti". Resursseja ei siis lasketa kovin tarkkaan vaan niitä yritetään (yleensä "offscreen") kerätä ja jossain välissä sitten ilkeä pj sanoo että "x on nyt kyllä tosi vähissä. Mitäs teette?"
*Kamppiksessa on tarkoituksena selvitä ja keksiä jokin tulevaisuudensuunnitelma. Ei siis varsinaisesti rakentaa sitä tulevaisuutta - Jos pelaajat saavat rakennettua toimivan yhteisön jonka pitäisi kaiken järjen mukaan selvitä, pelaajat ovat voittaneet. (Sitten voidaan sopia, että mitäs nyt.)
+
*Kamppiksessa on tarkoituksena keskittyä selviämiseen, kylän autteluun ja muuttuneen maailman tutkimiseen. Ei siis 'uuden maailman rakennukseen' vaikka sitäkin saa side questina tehdä.
 
+
  
===Hahmonluonti===
+
===Hahmonluonti yleistä===
*Tehkää normaali-ihmisiä joilla on joitain maailmanlopun jälkeisessä maailmassa hyödyllisiä taitoja ja mielellään myös joitain selkeitä heikkouksia.
+
*Tehkää normaali-ihmisiä joilla on joitain maailmanlopun jälkeisessä maailmassa hyödyllisiä taitoja.
*Saa olla metahumaani tai vaikka vielä eksoottisempi öhkömönkiäinen, mutta varoituksena moisia sitten pelätään. Jos tekee jonkin jota on hyvin vaikea erottaa ihmisestä (esim. jonkunnäkösen shapeshifterin jolla on ihmismuoto), pitää hahmolla olla enemmän heikkouksia.
+
*Saa olla Jerichossa vain käymässä, mutta tarkoituksena oli pyöriä ainakin jonkin aikaa kylän ympäristössä, joten jos kaikki on vain käymässä ilman siteitä niin pitää vähän jutella..
*Jos on sitä mieltä, että olis tosi siistiä olla hieman cyberiä niin se on sallittu, mutta kannattaa pitää mielessä, että cyberin ylläpitoon tarvittavaa infraa ei enää ole. En aio tehdä sen ylläpitoa mahdottomaksi, mutta kannattaa varautua siihen, että siitä tulee questi tai muutama.
+
*Saa olla metahumaani tai vaikka vielä eksoottisempi öhkömönkiäinen, mutta varoituksena moisia sitten pelätään.
 +
*Cyberi on sallittu ja se ei syö magiaa, mutta kannattaa pitää mielessä, että cyberin ylläpitoon tarvittavaa infraa ei enää ole. En aio tehdä sen ylläpitoa mahdottomaksi, mutta on todella suositeltavaa, että joku partystä ottaa tohtorointia ja kannattaa varautua siihen, että siitä tulee questi tai muutama.
 
*Yleisinä guidelineina olis jees jos lähes kaikki osaisivat ainakin hieman tapella ja tehdä jotain muutakin.
 
*Yleisinä guidelineina olis jees jos lähes kaikki osaisivat ainakin hieman tapella ja tehdä jotain muutakin.
*Powerlevelinä johonkin asiaan hyvin focusoitunut hahmo saisi heittää focuksensa alueella 10 noppaa. Hieman tasapainoisempi 8 noppaa. Muuta sitten vähemmän hyvin.
+
*Powerlevelinä haluaisin, että party pärjää vähän isommallekkin ryhmälle metsästäjiä, apulaisseriffejä jne mitä voisi olettaa random kylällä olevan käytössä puolustamiseensa.., mutta ei niin hyvin, että se on ihan triviaalia. Oon ok jos party tulee pelin aikana käytännössä immuuniksi moiselle, mutta en halua sen tapahtuvan kovin äkkiä (puhumattakaan heti chargenissä).
*Kaikki PCt ovat vastaheränneitä adepteja. Metahumaanit saavat suoraan powereita. Ei tartte murehtia essencestä.
+
*Kaikki PCt ovat vastaheränneitä adepteja. Tämä on vähän silleen se joka tekee niistä Chosen Oneja joiden toivotaan exploraavan, hankkivan resursseja ja puolustavan kylää, joten sitä painotetaan.
*Olisi myös hyvä, jos miettisitte jo valmiiksi magiallenne "teeman". Esimerkiksi illuusiot, tuli tai brute force. Näiden pohjalta saa sitten ehdottaa spellejä ja adeptipowereita joita tahtoisi ottaa sitten myöhemmin. SR:n magian rajoitteita saa rikkoa, mutta moinen maksaa enemmän.
+
*Miettikää magiallenne teema. Esimerkiksi illuusiot tai tuli.
  
===Vaihtoehtonen hahmonluontiehdotus===
+
===Hahmonluonti säännöt===
*Metatype=ilmanen
+
*Karmagen 600karmaa, saa myös life pathata 550 karmalla
*Vehiclet=ilmasia
+
*Metatypet jotka eivät voi helposti naamioitua ihmisiksi = 0 karma. Kysy oudommista(vamppyyrit etc on sen verran kovia että niiden pitää maksaa vaikka olisivat kuinka itsestäänselviä). Tarkoittaa nyt siis sitä, että jos se, että jos joku jolle puhut ei välttämättä älyä sun olevan hirviö niin saat maksaa täyden hinnan. Örkillä on sen verran näkyvät hampaat, että sillä pitää olla joku epäilyttävä maski -> se on ilmainen. Elffin erottaminen ihmisestä vaatii joko korvien näkemistä tai tietoa -> se maksaa. Kääpiö on vaan lyhyt ihminen -> se maksaa. Koskee vain base formia eli jos on Human Form spelli tai intoa leikkauttaa naamansa ihmismäiseksi niin saa silti metatypen ilmaiseksi.
*Lifestylet=ilmasia
+
*Attribit ja skillit maksaa ostettujen ränkkien verran (miksi peikkoja rangaistaan edelleen?)
*Cyberi=ilmasia
+
*Kaikki alkaa Magia 6 adepteina joilla on astral perception (for free). Magiakamaa ja skillejä ei saa ostaa chargenissä. Maagiset qualityt etc katsotaan tapauskohtaisesti, mutta yleisesti jos jokin on reenattava asia niin ei saa ottaa, mutta muut on sallittuja. En oikein ole varma miten mystic adeptit kannattaisi tehdä - atm suunnittelin niiden aloittavan ihan normi adepteina ja sitten hiljalleen respeccaavan castereiksi, mutta saa ehdottaa muutakin.
*Magia=0
+
*Valitkaa maaginen traditio. (hahmon ei tartte tietää sitä, mutta mekaanisesti se on oltava)
*Adeptiquatlity=ilmanen
+
*Karmaa 350
+
 
*Ei avail maxia, mutta pitää olla selitys kaikelle kamalle.
 
*Ei avail maxia, mutta pitää olla selitys kaikelle kamalle.
*Keksikää teema ja jos meta, keksikää joku poweri jonka tahtoisitte.
+
*Vähintään yksi ilmainen teeman mukainen spelli powerina. Siksi 'vähintään', että katson näitä hyödyllisyyden mukaan: Tulen heittely on hyödyllistä, mutta aika yksiulotteista, joten saa sekä Flamethrowerin että Fireballin, jonka saa heittää ilman drainia force=magia. Shapechange on monikäyttöisempi, joten saa vain sen spellin jotenkin rajoitettuna, esim. normieläimet tai tietyn non-default muodon eikä tartte heittää tai keskittyä. Invisibility tai Control Thoughts on tosi monikäyttösiä ja yleisesti hyödyllisiä, joten niitä saa vain yhden, joutuu ottamaan drainin ja normi spelli keskittymispenaltyn. Ei suoria buffispellejä plx.
*Muutkin kuin metat saa powerin aikas alussa. (humanit siis alkaa nollapowereilla)
+
*Näiden "ylimääräisten" powereiden on tarkoitus olla vähän oudompia ja vahvempia ja niiden pitää tosiaan sopia teemaan. "Normaalisti" otetut pojot saa valita vapaasti (vaikka olisikin kiva jos nekin seurais teemaa). Koska adeptipowerit on oikeesti tosi tylsiä, niitäkin on suorastaan suositeltavaa ehdotella parempia, mutta customit yritetään tasapainottaa olemassaoleviin. Samoin sitten initioidessa saa kehittää customi metamagioita.
*Näiden "ylimääräisten" powereiden on tarkoitus olla vähän oudompia ja vahvempia. "Normaalisti" otetut pojot yritetään tasapainottaa adeptipowereihin, mutta koska adeptipowerit on oikeesti tosi tylsiä, niitäkin on suorastaan suositeltavaa ehdotella parempia. Samoin sitten initioidessa saa kehittää parempia metamagioita.
+
  
 
===Säännöt===
 
===Säännöt===
*Käytetään SR 4ed pohjana.
+
*Sääntöinä käytetään SR5.
*Ei käytetä mitään matrixisääntöjä. Pelaajille myös suurin osa augmentaatio ja magiasäännöistä on turhia.
+
*Matrixisäännöt eivät yleisesti käytössä jollei joku erikseen halua tehdä hakkeria ja halua että niitä käytetään. Vaikkei sääntöjä käytetäkkään niin voi silti ottaa kamat ja skillejä ja niitä todennäköisesti pääsee käyttämään jos pitää ne mielessä, mutta niitä heitetään enemmän hihasta ravistettua targettia vastaan. Electronics ja Cracking skill groupit saa skillin hinnalla. Jos on kovasti tavaraa jonka voisi loogisesti hakkeroida (käytännössä riggerit) niin olisi kiva jos ainakin näön vuoksi investoisi puolustukseen.
*Jonkunverran houseruleja joista pelaajien ei tartte välittää. En kirjoita niitä tähän osittain siksi, että en halua pelaajien tietävän asioita joita heidän hahmonsa ei tiedä (esim. henki- ja monsterimekaniikat) ja osittain koska olen vain laiska.
+
*Varoituksena, että houseruletan jonkin verran monstereita ja niiden powereita.
*Metat saavat enemmän magiaa kuin normit. (En oikein tiennyt mihin tämän pistäisi.)
+
*Noihin 'extrapowerispelleihin' käytetään kaikkiin erillistä skilliä (innate power, rolli magia + innate power [magia]) ja niitä saa myöhemmin lisää ja kovempien spellien rajoitteita voi myös poistaa. Tapahtuu siis juonellisesti eli ei karmahintaa.
  
 
==Hahmot==
 
==Hahmot==
  
 
[[EKOSS:ZOG:Esimerkkihahmo|Esimerkkihahmo]]
 
[[EKOSS:ZOG:Esimerkkihahmo|Esimerkkihahmo]]

Versio 9. kesäkuuta 2019 kello 13.15

Sisällysluettelo

Setting/Intro

On vuosi 2035. Vuodet ovat tuoneet mukanaan monenlaista hyvää: Kaikki tarvitsemasi tieto heijastuu suoraan älylaseihisi, robotit tekevät työt, Fuusiovoimalat tuottavat puhdasta energiaa ja ihmiset voivat elää arkologeissa tai jopa avaruudessa. Ihmisiä voidaan jopa parannella, niin tekniikalla kuin vaihtamalla "luonnollisiakin" osia.

Tai niin ainakin teoriassa. Käytännössä avaruuteen viedään vain rikkaita turisteja, arkologit eivät ole millään hintansa arvoisia, fuusiovoima ei edelleenkään ole taloudellisesti kannattavaa ja taitavat robotit ovat edelleen ihmisiä kalliimpia. 'Normaali-ihmisen' elämä onkin pohjimmiltaan hyvin samanlaista kuin nykyaikana, mutta pienempiä muutoksia on kyllä tapahtunut: Lääketieteen kehitys tarkoittaa, että on hyvin harvinaista, että lääkäri joutuu sanomaan, että mitään ei ole tehtävissä. Tietotekniikan ja automaation kehitys tarkoittaa, että ei käytännössä enää ole ammatteja joita ei tehdä yhteistyössä koneiden kanssa: Erilaiset ohjelmistorobotit hoitavat kaikki rutiininomaiset paperityöt ja erilaiset dronet ovat apuna kaikkialla.

Eli vanilla SR techi sillä poikkeuksella, että tietotekniikka toimii perinteisemmin: VR on olemassa, mutta
hakkerit eivät käy eeppisiä cybercombat taisteluita siellä vaan etsivät ja hyödyntävät haavoittuvuuksia.

Jericho

Kamppanjan aloituskaupungissa Jerichossa viime vuosikymmenten muutokset ovat vähemmän näkyviä. Sen lisäksi, että muutokset saapuvat tietenkin hitaammin näin maalle, kylään on viime vuosina muuttanut useita perheitä juuri siksi, että he olivat huolissaan muutoksen nopeudesta ja erityisesti suunnasta, huipentuen Shiawase päätökseen joka antoi käytännössä täyden suvereniteetin suurille yrityksille. Kyläläiset eivät kuitenkaan ole mitään luddiitteja ja erityisesti kylän menestyneemmät maanviljelijät harvoin enää ajavat työkoneitaan itse (ainakaan fyysisesti niiden sisältä).

Atm Jericho on kylä (joitain tuhansia asukkaita) 'jossain jenkeissä', mielellään suuht lähellä (~100km?) jotain isompaa kaupunkia. Lähellä metsää ja vuoristoa. Ehdotuksia otetaan vastaan tarkemmasta speksistä.

Jericholla menee hieman alueen muita kyliä paremmin ja on ainakin pintapuolisesti katsoen idyllinen. Tämä on suht varakkaiden paluumuuttajien ansiota, mutta toisaalta varallisuuserot aiheuttavat aina jännitteitä.

The Awakening

Ensimmäiset merkit tulevasta mullistuksesta olivat uutisten loppukevennyksiä lähemmäs viikko sitten: Naureskeltiin Kiinassa nähdyille hengille ja Italiassa useisiin kirkkoihin ilmestyineille enkeleille. Viikon kuluessa oudot tapahtumat muuttuivat isoimmimmiksi, vaarallisemmiksi, pelottavimmiksi. Näytettiin uutiskuvaa kaupungin läpi hiljalleen kulkevasta, kaiken syövästä maapyörteestä, miehestä jolta puuttui suuria osia kehosta, mukaanlukien puolet päästä ja joka silti hyökkäsi sellin ikkunaa vasten aina kun joku käveli lähelle. Tänään aamulla presidentti julisti maahan hätätilan ja illalla kylällä järjestettiin kokous hätätoimien järjestämiseksi. Kokous keskeytyi kuitenkin lähes heti alun jälkeen ylimääräiseen uutislähetykseen: Lohikäärme taisteli ilmavoimien kanssa Washingtonin taivaalla. Kerrostalon kokoinen, tulesta tehty peto riehui Pariisissa. Armeijan tukikohtaan hyökkäsi loppumattomalta näyttävä matto eläimiä, joista osa oli eri tavoin muuttuneita. Lähetys vaihtui aina vain uuteen edellistä pahempaan tapahtumaan.

Kunnes löysitte itsenne Muualta. Mistä tarkalleenottaen riippuu hahmosta, mutta aina hyökkäyksen alaisena, hyvää ystävää, sukulaista, perheenjäsentä tai vastaavaa puolustamassa kammottavilta hirviöiltä.

Havahduitte tuttuun ääneen, kaikkien Jericholaisten hyvin tuntemaan sielun läpitunkevaan jäkätykseen. Palaatte hiljalleen takaisin kaupungintalon suureen saliin, kyläläisten keskelle. Kylän suurin auktoriteetti, kylän entisen papin leski seisoo edessänne ja toruu teitä tähtäilevää sheriffiä ja muutamaa aseistettua kyläläistä, että uskaltakaakin ampua teitä vaikka te selkeästi puolustitte kyläläisiä henkenne uhalla. Olette haavoittuneita ja selkeästi tapelleet. Maassa on useita kuolleita tai ainakin tajuttomia muuttuneita ihmisiä ja hirviöitä (ooc: metahumaaneja).

Game info

Kamppiksen tyyli

 • Idena pelata suhteellisen "elokuvamaisesti". Resursseja ei siis lasketa kovin tarkkaan vaan niitä yritetään (yleensä "offscreen") kerätä ja jossain välissä sitten ilkeä pj sanoo että "x on nyt kyllä tosi vähissä. Mitäs teette?"
 • Kamppiksessa on tarkoituksena keskittyä selviämiseen, kylän autteluun ja muuttuneen maailman tutkimiseen. Ei siis 'uuden maailman rakennukseen' vaikka sitäkin saa side questina tehdä.

Hahmonluonti yleistä

 • Tehkää normaali-ihmisiä joilla on joitain maailmanlopun jälkeisessä maailmassa hyödyllisiä taitoja.
 • Saa olla Jerichossa vain käymässä, mutta tarkoituksena oli pyöriä ainakin jonkin aikaa kylän ympäristössä, joten jos kaikki on vain käymässä ilman siteitä niin pitää vähän jutella..
 • Saa olla metahumaani tai vaikka vielä eksoottisempi öhkömönkiäinen, mutta varoituksena moisia sitten pelätään.
 • Cyberi on sallittu ja se ei syö magiaa, mutta kannattaa pitää mielessä, että cyberin ylläpitoon tarvittavaa infraa ei enää ole. En aio tehdä sen ylläpitoa mahdottomaksi, mutta on todella suositeltavaa, että joku partystä ottaa tohtorointia ja kannattaa varautua siihen, että siitä tulee questi tai muutama.
 • Yleisinä guidelineina olis jees jos lähes kaikki osaisivat ainakin hieman tapella ja tehdä jotain muutakin.
 • Powerlevelinä haluaisin, että party pärjää vähän isommallekkin ryhmälle metsästäjiä, apulaisseriffejä jne mitä voisi olettaa random kylällä olevan käytössä puolustamiseensa.., mutta ei niin hyvin, että se on ihan triviaalia. Oon ok jos party tulee pelin aikana käytännössä immuuniksi moiselle, mutta en halua sen tapahtuvan kovin äkkiä (puhumattakaan heti chargenissä).
 • Kaikki PCt ovat vastaheränneitä adepteja. Tämä on vähän silleen se joka tekee niistä Chosen Oneja joiden toivotaan exploraavan, hankkivan resursseja ja puolustavan kylää, joten sitä painotetaan.
 • Miettikää magiallenne teema. Esimerkiksi illuusiot tai tuli.

Hahmonluonti säännöt

 • Karmagen 600karmaa, saa myös life pathata 550 karmalla
 • Metatypet jotka eivät voi helposti naamioitua ihmisiksi = 0 karma. Kysy oudommista(vamppyyrit etc on sen verran kovia että niiden pitää maksaa vaikka olisivat kuinka itsestäänselviä). Tarkoittaa nyt siis sitä, että jos se, että jos joku jolle puhut ei välttämättä älyä sun olevan hirviö niin saat maksaa täyden hinnan. Örkillä on sen verran näkyvät hampaat, että sillä pitää olla joku epäilyttävä maski -> se on ilmainen. Elffin erottaminen ihmisestä vaatii joko korvien näkemistä tai tietoa -> se maksaa. Kääpiö on vaan lyhyt ihminen -> se maksaa. Koskee vain base formia eli jos on Human Form spelli tai intoa leikkauttaa naamansa ihmismäiseksi niin saa silti metatypen ilmaiseksi.
 • Attribit ja skillit maksaa ostettujen ränkkien verran (miksi peikkoja rangaistaan edelleen?)
 • Kaikki alkaa Magia 6 adepteina joilla on astral perception (for free). Magiakamaa ja skillejä ei saa ostaa chargenissä. Maagiset qualityt etc katsotaan tapauskohtaisesti, mutta yleisesti jos jokin on reenattava asia niin ei saa ottaa, mutta muut on sallittuja. En oikein ole varma miten mystic adeptit kannattaisi tehdä - atm suunnittelin niiden aloittavan ihan normi adepteina ja sitten hiljalleen respeccaavan castereiksi, mutta saa ehdottaa muutakin.
 • Valitkaa maaginen traditio. (hahmon ei tartte tietää sitä, mutta mekaanisesti se on oltava)
 • Ei avail maxia, mutta pitää olla selitys kaikelle kamalle.
 • Vähintään yksi ilmainen teeman mukainen spelli powerina. Siksi 'vähintään', että katson näitä hyödyllisyyden mukaan: Tulen heittely on hyödyllistä, mutta aika yksiulotteista, joten saa sekä Flamethrowerin että Fireballin, jonka saa heittää ilman drainia force=magia. Shapechange on monikäyttöisempi, joten saa vain sen spellin jotenkin rajoitettuna, esim. normieläimet tai tietyn non-default muodon eikä tartte heittää tai keskittyä. Invisibility tai Control Thoughts on tosi monikäyttösiä ja yleisesti hyödyllisiä, joten niitä saa vain yhden, joutuu ottamaan drainin ja normi spelli keskittymispenaltyn. Ei suoria buffispellejä plx.
 • Näiden "ylimääräisten" powereiden on tarkoitus olla vähän oudompia ja vahvempia ja niiden pitää tosiaan sopia teemaan. "Normaalisti" otetut pojot saa valita vapaasti (vaikka olisikin kiva jos nekin seurais teemaa). Koska adeptipowerit on oikeesti tosi tylsiä, niitäkin on suorastaan suositeltavaa ehdotella parempia, mutta customit yritetään tasapainottaa olemassaoleviin. Samoin sitten initioidessa saa kehittää customi metamagioita.

Säännöt

 • Sääntöinä käytetään SR5.
 • Matrixisäännöt eivät yleisesti käytössä jollei joku erikseen halua tehdä hakkeria ja halua että niitä käytetään. Vaikkei sääntöjä käytetäkkään niin voi silti ottaa kamat ja skillejä ja niitä todennäköisesti pääsee käyttämään jos pitää ne mielessä, mutta niitä heitetään enemmän hihasta ravistettua targettia vastaan. Electronics ja Cracking skill groupit saa skillin hinnalla. Jos on kovasti tavaraa jonka voisi loogisesti hakkeroida (käytännössä riggerit) niin olisi kiva jos ainakin näön vuoksi investoisi puolustukseen.
 • Varoituksena, että houseruletan jonkin verran monstereita ja niiden powereita.
 • Noihin 'extrapowerispelleihin' käytetään kaikkiin erillistä skilliä (innate power, rolli magia + innate power [magia]) ja niitä saa myöhemmin lisää ja kovempien spellien rajoitteita voi myös poistaa. Tapahtuu siis juonellisesti eli ei karmahintaa.

Hahmot

Esimerkkihahmo