Chibin Rogue Trader

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 21. toukokuuta 2013 kello 08.34 – tehnyt Kaapija (keskustelu | muokkaukset) (→‎Sessio 3: These aren't the droids you are looking for)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Hahmot

GM

 • chibimin

Player characters

 • ???, Seneschal - motulev
 • Eliad Zephyros of House Dakkar, Navigator - El_Dumbo
 • ???, Missionary - Sdrachus
 • Allan D'foe, Explorator - Kaapija
 • Naomi, Void Master, Augury operator & Co-pilot - Victor0
 • Leroy Jenkins, Void Master, Pilot - Phoenixan

Miehistön merkkihenkilöitä

 • Michael Arcturus Horatio TiSonni
 • - Rogue Trader. Sukunsa päämies. Noin 400-vuotias kapteeni Pirkin hengenheimolainen yhdistettynä orastavaan vanhuudenhöperyyteen.


Muita merkkihenkilöitä

 • Meldane Avinne H. TiSonni
 • - Michaelin tyttärentytär ja suvun seuraava johtaja nuoresta iästään huolimatta. On vetovastuussa myös Michaelin poissaollessa.
 • Maximus A. H. TiSonni
 • - Michaelin veli, vastuussa suvun sotavoimista ja varoista.
 • Mimera A. H. TiSonni
 • - Michaelin sisko.
 • Magenta A.H. TiSonni
 • - Michaelin sisko, vastuussa suvun poliittisista ja sosiaalisista suhteista.
 • Valerie Amalie Frey
 • - Rogue Trader ja naimisissa Maximuksen kanssa jo 300 vuotta.
 • Claudus
 • - Kilpaileva Rogue Trader-suku, joka haluaa Mahtisonneiksi Mahtisonnien paikalle.


Alus

 • - Light Cruiser nimeltään 'Helkkarin hyvä kysymys'.


Merkittävät paikat

 • Sector Hydus, TiSonni subsector
 • - Tärkein planeetta Mahtisonni, jolla on 3 kuuta


Satunnaisia faktoja

 • - Michaelilla on suvun vanhin Writ of Trade. Se on osoitettu nimenomaan hänen suvulleen ja sen on allekirjoittanut Sanguinius.
 • - Suvulla yhteensä 8 Writ of Tradea.
 • - TiSonnien suvun värit ovat musta, punainen ja kulta.


Once upon a time in a galaxy far, far away...

Sessio 1: Sound of music

Michael Arcturus Horatio TiSonni, vaikutusvaltaisen Rogue Trader-suvun johtaja, tuijotteli ikkunasta ulos ja päätti, että hän haluaa vielä kerran lähteä seikkailemaan. Tätä varten hän tarvitsi aluksen ja miehistön. Alus ei ollut ongelma miehelle hänen asemassaan ja pian Light Cruiser Helkkarin hyvä kysymys olikin haettu romuttamojonosta ja kiillotettu seikkailukuntoon. Miehistön hankinta oli hieman hankalampaa varoitusajan ollessa melko lyhyt, mutta aluksen tuore Seneschal nakitettiin hommaan ja mol.fi-vastikkeen kautta saatiinkin äkkiä palkattua ihmisiä, jotka edes sanoivat olevansa jotenkuten päteviä hommiinsa. Sählättyään jo lähtökuopissa keskenään pelottomalle sankarikatraallemme nakitettiin heidän ensimmäinen missionsa: Michael tarvitsee seikkailulleen tuen sisaruksiltaan, ja toistaiseksi ainoastaan toinen hänen siskoistaan nyökkäili sille hyväksyvästi. Seurue lähti siis kohti ensimmäistä etappiaan, Michaelin veljeä Maximusta ja tämän armeijaa, josta he toivoivat saavansa rekryttyä itselleen muskelia.

Hypättyään heille osoitettuun hyvin nopeaan pikkualukseen seurue otti suunnan kohti Maximuksen sijaintia. Alus oli juuri ja juuri ehtinyt matkata avaruudessa hetken kun ryhmän pilotti Leroy innostui tutkimaan sukkulan ohjausmekanismeja hieman tarkemmin. Lopputuloksena hän sai aluksen kulkemaan marginaalisesti nopeammin, mutta pikkuvikana aluksen happivarastot alkoivat tyhjentyä hälyttävää tahtia. Ja aluksen kaiuttimista alkoi soimaan death metallia. Muun seurueen ryypiskellessä tai idlatessa Leroy ja Naomi saivat vian korjattua. Koska ongelmia ei vielä ollut tarpeeksi, ryhmän Seneschal tympääntyi kaiuttimista soivaan musiikkiin ja AMPUI YHTÄ NIISTÄ INFERNOPISTOOLILLA. Nerokkaan idean seurauksena aluksen kylkeen ilmestyi reikä ja seurueelle tuli melkoinen hoppu pukea void suittinsa päälle ennen kuin he jäätyisivät tai tukehtuisivat hengiltä. Tässä vaiheessa ryhmän Navigaattori Eliad kävi kurkkaamassa, mistä hälinä johtui, mutta palasi sitten hyttiinsä. Missionary ja Explorator jatkoivat ryypiskelyään. Void suitit päällä. Go figure. Leroy huuteli "kannustavia" kommentteja Seneschalille Naomin pukiessa void suitinsa päälleen (Leroylle se oli jo yllä), jonka jälkeen kaksikko eristi ongelma-alueen pelastaakseen mitä pelastettavissa on. Ryhmä pääsi perille tavoitteeseensa, mutta vain niukasti.

Alus lykättiin korjaamolle ja tulemisvitsailun jälkeen ryhmä lähti kohti planeetan pintaa jollain hiihtohissiä muistuttavalla viritelmällä. He olivat laskeutuneet planeetan kuuhun, joka oli tosin fyysisesti kiinni planeetassa. Päästyään planeetan pinnalle ryhmä kipusi heidän käyttöönsä asetettuun hovertankkiin ja Naomi hyppäsi puikkoihin. Muutaman near missin jälkeen planeetan parakkien seinien kanssa Naomi jatkoi ralliautoiluaan ja Seneschalin Rogue Traderilta saama käsinukke alkoi puhumaan (sekavia) ja ohjeisti ryhmää etsimään paikan korkeimman tornin löytääkseen Maximuksen. Välittömästi tämän jälkeen käsinukke alkoi panikoimaan Naomin nyökätessä ja painaessa kaasun pohjaan. Navigaattori pelästyi pilviä, Explorator oli nousuhumalassa, Missionary tutki sotasainttien patsaita ja Leroy tutki tankin teknisiä laitteita.

Löydettyään oikean tornin Naomi parkkeerasi hovertankin kässärikäännöksellä (älkää kysykö miten leijuva tankki parkkeerataan käsijarrulla) sen eteen. Seuruetta oli vastassa kaksi mustakaapuista hahmoa, jotka eivät puhuneet sanaakaan ja koko partyn epäonnistuttua Awareness-heitoissa kukaan ei myöskään nähnyt huppujen alle. Seurue ohjattiin torniin sisälle, jossa oli "v*tun pimeetä, melkein kirjaimellisesti". Eliad ei välttämättä edes tajunnut tornissa olevan pimeää (kärsii mutaatiosta, jonka ansioista näkee pimeässäkin) vaan käveli edessään seisovan valkoisen obsidiaanimöhkäleen luokse ja luki siitä erinäisiä asioita, muun muassa sen, että tornissa ei saanut olla sähköisiä valoja, koska se on pyhä paikka. Party löysi lyhtyjä ja kompuroi ylös löytämäänsä portaikkoa ovelle, jossa luki Grand Master Maximus. Ryhmän päästyä sinne asti sähköiset valot syttyivät ja tornin yläosa paljastui tyhjäksi. Portaikon vieressä oli myös hissi. Party kirosi yksimielisesti Eliadia, joka oli luullut hissin ovea alakerrassa siivouskopiksi. Ilmeisesti hän oli unohtanut lukea obsidiaanimöhkäleen alareunasta tekstin "Lol ei nyt oikeesti" tai muuta vastaavaa.

Ryhmä löysi Maximuksen kirjoituspöytänsä takaa ja kuunneltuaan tarpeeksi tämän vastustuspuheita Michaelin matkasta pelin juoni käänsi yhtäkkiä hänen päänsä ja hän taipui veljensä tahtoon. Mitä nyt pelaajien harteille sysättiin vastuu koko TiSonnin suvun säilymisestä. Michael sai armeijansa + läjän jännempiä operaattoreita, joista konkreettisimpana esimerkkinä oli "tappinaama" eli toinen ovella odottaneista kaapuhepuista. Vaihdeltuaan puhelinnumeroita ja luvattuaan soitella ryhmä jätti Maximuksen, otti tappinaaman mukaansa ja kruisasi hovertankillaan takaisin aluksensa luokse, joka oltiin fiksattu ainakin ulkoisesti takaisin lentokuntoon. Leroyn ja Exploratorin tunaroitua arviointiheittonsa molemmat olivat sitä mieltä, että aluksen korjaukset olivat ensiluokkaista laatua ja ryhmä hyppäsi aluksen kyytiin. Matka Michaelin toisen siskon, Magentan, asuinplaneetalle sujui ongelmitta, vaikka GM yrittikin houkutella Leroyta painamaan mitä jännimmillä nimillä kirjattuja nappeja ohjaamossa (esim. ohjaamon liekinheittimet). Naomi painoi nappia "Candy" ja melkein hautautui karkkivyöryn alle.

Päästyään perille seuruetta oli vastassa Magentan Seneschal nimeltään Pekka. Planeetta oli hyvin uskonnollinen ja ilmeisesti mitä alastomampia kuvat, patsaat ja koristeet olivat, sitä rehdimpi tyyppi oli kyseessä. Planeetta ylipäätään näytti jäljittelevän vähän viktoriaanisen ajan tyyliä.

Sessio 2: KKK-festivaalit

Yliajettuaan hevoskärryillä muutaman siviilin yli porukka saapuu vihdoin Magenta A.H. TiSonnin kartanolle, jossa warpissa tuoksuu mäntysuopa. Matkalla puhe kääntyy entropiaan, jonka Eliad toteaa olevan kaunista. Tämä johtaa muutamaan hyvin pahaenteiseen mulkaisuun Konradin puolelta. Pekka johdattaa heidät itse Magentan luokse kauhistelemaan sukka-sandaali-yhdistelmää sekä arvuuttelemaan tämän olkapäillä kykkivän pienen jyrsijän lajia. Hetken juteltuaan listoista, kartoista sekä muista byrokratian antimista Magenta myöntyy auttamaan reissussa ilman ongelmia, mikä yllättää ryhmän täysin. Hän kuitenkin pyytää heitä jäämään Kolmen Kuun festivaaleille aluksen huollon ajaksi ilmeisenä tarkoituksenaan viivästyttää veljensä lähtöä. Festivaaleilla on kaikkea sirkushuveista gladiaattoritaisteluihin ja Magenta tarjoaa ylläpidon, joten kaikki vaikuttaa täydelliseltä kunnes Al manaa "What could possibly go wrong?" Mahdollisista pahoista aavistuksistaan huolimatta ryhmä suostuy jäämään muutamaksi päiväksi festivaaleille, etenkin kun Michael on sponsoroinut porukan seniorin Naomin kilpa-ajoon. Poistuessaan kartanolta Konrad ja D'foe haistavat paskaa ilmassa.

Ryhmä käyttää aikaansa sekä rahojaan käydäkseen kaupoilla ja hankkiakseen enemmän tai vähemmän hyödyllistä roinaa ja rompetta. Etsiessään hyvää hattua Al heittelee rahaa ympäriinsä, ja D'foe saa uuden hienon tietokonekäden, johon ei ikävä kyllä ole varaosia. Naomi vie Eliadin vaateostoksille samalla kun D'foe valjastaa Alin löytämään itselleen Stormtrooper Carapacen. Paikasta löytyykin yksi koju, joka väittää sellaista myyvänsä ja tarjoaa vielä lisäksi komeaa viittaa ja miekkaa, mutta vaatii vastineeksi Kansallismuseon takaoven avaimen. Ymmärtäessään, että haarniska tulisi varastaa museosta, parivaljakko kuitenkin luopuu ajatuksesta.

Shoppailun jälkeen ryhmä siirtyy kiertoradalle katsomaan planeetanlaajuista ilotulitusta Magentan seurassa, minkä aikana tämä vihjaa Michaelin aikovan adoptoida yhden ryhmästä perheeseen. Paljastus saa aikaan yllättävän pienen reaktion. Ilmenee että Inkvisitiossa on salainen Ordo Fanficus, joka keskittyy etsimään ja tuhoamaan Keisarista kirjoitettuja fanficeja.

Palatessaan illasta juhlimaan ryhmä hajaantuu. Naomi ja D'foe etsivät ihmisiä eri syistä, ja D'foen servoskull Mort seuraakin Naomia. Eliad puolestaan siirtyy ennustamaan ihmisten tulevaisuutta tarot-korteista, ja Leroy sekä Konrad päätyvät juomareissujensa aikana lopulta seuraamaan tilannetta. Naomin tavatessa ensimmäisen komean miehen D'foe skannaa hänet ja toteaa Naomille microbeadin kautta: "Jos harrastatte seksiä nii mä haluun sen kondomin." Naomin microbead on kuitenkin turhan lujalla ja tämän kuullessaan mies perääntyy. D'foe kuitenkin seuraa häntä ja tarjoaa kaljaa sekä puhelee "bisneksistä", jolloin mies juoksee kauhuissaan paikalta. Samaan aikaan Eliad pelottelee teinixejä, jotka rupeavat huutelemaan mutantista, jolloin Arbites ohjaa hänet vähän kauemmaksi. Al unohtui tuijottamaan persettä ja seuraa nyt mystistä punapäätä, ja Leroy ahdistelee servitoreja ja kysyy humalluksissaan Arbitraattorilta, mikä servitoreista olisi arvokkain. Lopputuloksena hänet pidätetään epäiltyä pitkäaikaisesta servitorien varkausaallosta.

Kolme vapaapainijaa tulee nakkikiskalla Eliadin luokse kyselemään tulevaisuutta ja näpelöimään tämän kaulakorua, mihin Eliad ei reagoi kovin hyvin. Hän vilkauttaa nopeasti kolmatta silmäänsä ja ajaa vapaapainijat hulluiksi mutanteiksi riehumaan väkijoukkoon. Eliad sekä paikalle sattunut Konrad pakenevat nopeasti paikalta. Naomi päätyy nälissään ramen-ruokalaan, jossa Naruto käy hänen päälleen ja seuraa Naomin paetessa paikalta. Juostessaan Naomi nappaa vieressä leijuvan servoskull Mortin käteensä ja heittää sillä Narutoa huutaen "Mort, I choose you!". Mort uses Headbutt. It's super effective! Alin seuraama punapää, jolla on kymmenen tuuman koroilla varustetut ballerinasaappaat, tarjoaa Alille sinistä viiniä ja pyytää katsomaan kirjakokoelmaansa. Al totta kai suostuu epäröimättä. Illasta Eliadin ja D'foen ryypätessä Mort kiitää katujen poikki paikalle käytetty kortsu mukanaan. Hilarity ensues.

Aamulla ryhmän herätessä paikalla ovat enemmän tai vähemmän kunnossa kaikki paitsi Al ja Leroy, jonka Konrad tietää olevan putkassa. Pekka tuo paikalle lunnasvaatimuskirjeen. "Meillä on teidän Seneschal. Jos ette halua häntä takaisin useana palasena, maksakaa." Mitään muuta informaatiota kirjeessä ei kuitenkaan ole, mutta skannauksen jälkeen D'foe toteaa että kirjeeseen on tultu. Ei kuitenkaan ihmisen toimesta. Turvallisuuskameran kuvan mukaan servitori toi kirjeen Pekalle, jolla on kuitenkin vaikeuksia muistaa servitorin koodia. Pienen painostuksen jälkeen hänestä saadaan ulos koodi F544210010249F999004. Tätä tutkimaan ryhmä siirtyy Arbiteksen päämajaan, missä he näkevät Leroyta talutettavan kuulusteluihin sarjaservovarkauksista. Kuulustelussa vielä krapulasta kärsivä Leroy laitetaan pyörivään tuoliin. "Tell us or we spin you more!" Pitkällisen kidutuksen jälkeen mies kiskotaan ylös tuolista, ja Arbiteksen usko Leroyn syyllisyyteen alkaa hapertua. Krapulainen ja päälleen useasti oksentanut Leroy vannoo "ei enää ikinä.. ennen seuraavaa kertaa."

Ryhmä skannaa kirjeen Arbiteksen laitteella, kirjeestä löytyy maitotahra sekä näkymätöntä eldar-tekstiä. Pienen googletuksen jälkeen ilmenee että kansallismuseossa ja -kirjastossa on muutamia eldaria osaavia. Päätetään mennä kansallismuseoon, missä ilmenee että Stormtrooper Carapace, jonka varastamista harkittiin, on itsensä Keisarin koskema reliikki. Kukaan eldarin osaajista ei kuitenkaan ole paikalla festareiden aikana. Ilmenee, että ryhmä on jo tavannut kaikki neljä: Naruto, Alin punapää sekä kaksi Naomin liehittelemää, näistä nimellä 'luiseva mies' kulkevan spermat on D'foella. Päätetään etsiä Naomin luiseva mies, sillä Naomi tietää tämän asuinpaikan. Herätellään mies keskellä päivää ja käsketään kääntää kirje. Miehen aloittaessa työnsä sessio päättyy.

Sessio 3: These aren't the droids you are looking for

Kirjeessä oli Eldariksi ostoslista ja lisäys: "Muista soittaa emännälle". Ryhmän pohtiessa, kuka tai mikä on emäntä, Naomi päätti lähteä papin ja navigaattorin kanssa arbitekselle tutkimaan lisää servitoria. Allan jäi "auttamaan" eldarin käännöstyössä, ja kopioi itselleen eldarien alkeet -kirjan. Naomin ja kumppanien päästessä arbitekselle, he näkevät kuinka Leroy heitetään niska-perse otteella pois arbitekselta, joka sitten liittyy servitorin tutkimusposseen. Arbitekselta saadaan selville, että servitor on julkisen postin servitor.

Julkisen postin toimistolla selviää, että ks. servitorin pitäisi olla 3000 km "tuolla suunnalla", mutta on käynyt täällä jostain syystä. Ryhmän poistuessa toinen servitor, jonka tunnus on erittöin lähellä ensimmäisen servitorin tunnusta tulee ja antaa posselle kirjeen. Pappi tuumaa, että servitor pitää ottaa kiinni. Pappi ja Naomi lähtevät jahtaamaan servitoria, Navin ja Leroyn katsellessa heitä krapulassa. He onnistuvat tallomaan kirjeen prosessissa. Hetken näyttää siltä, että servitor pääsisi karkuun, mutta Pappi rekryää kaksi pikkupoikaa hidastamaan servitoria, jolloin pappikin saa sen kiinni. Naomi onnistuu kaatumaan ketarat ojossa, tehden pikkupojista onnellisia miehiä. Samaan aikaan Navi tutkii kirjettä, jossa lukee, että Sene on jo palannu kartanolle. Posse palaa kartanolle baarin kautta, jossa Allankin on.

Kartanolla seuraa onnellinen yhteenpaluu. Sene selittää mitä on tapahtunut. Naisia ja viinaa on vaarallinen yhdistelmä. Huomataan, että Sene olisi itse kirjoittanut kirjeen, jonka tämä kieltää jyrkästi. Väittelyn lomassa Pekka tuo viestin, jossa sanotaan, että "Alus on valmis." Päätetään kuitenkin osallistua vauhtikisaan, joka on kuukauden päästä. Kuukauden aikana Allan ja Sene opiskelee eldaria, Naomi harjoittelee kisaa varten, Leroy pimppaa Naomin alusta. Allan katselee Leroyn puuhia ja tuumaa: "Annas kun minä", josta Leroy saa loistoidean: hän menee ja terrorisoi muiden aluksia salaa, ja ottaa palkkaa siitä! Sene auttaa häntä alkuun lahjomalla läjän porukkaa, ja Leroy tekee tehtävänsä. Juuri ennen kisaa Naomi yritetään polttaa hotelliinsa, kuten myös monia muita kuskeja. Ennen kisan alkua Allan tarkistaa aluksen, ja huomaa että siihen on piilotettu erittäin hyvin räjähteitä ja tehty pari reikää. Kisa alkaa: Naomi siirtyy heti alusta johtoon ja hankkii itselleen puolen radan etumatkan, kunnes joku radan ulkopuolella ampuu häntä ja räjäyttää osan aluksesta ja Naomi menettää kätensä. Naomi kuitenkin voittaa skaban ja kiitos Leroyn lootin, Allan saa rakennettua Naomille kunnon uuden käden.

Itse aluksella huomataan, että porukan huoneet ei ole ihan kuten halutaan: Senen huone on täynnä pornoa, Allanin huone täynnä mangaa ja papin huone on täynnä psykopaatin rukouksia. Legendat kertoo että alus on täynnä salaisia reittejä, mutta remontointi vie kaiken huomion siitä. Kun oli remontoitu, niin porukka alustavasti etsi salaisia käytäviä, niitä kuitenkaan löytämättä. Päätetään, että on aika tehdä ensimmäinen hyppy [johonkin paikkaan, jossa on kirkko josta hommataan siunaus reissulle]. Navi huomaa, että on warppimyrsky välissä, joka ei kapteenia tunnu haittaavan. Hyppy tapahtuu ja samantein myrskyssä törmätään space hulkkiin. Kapteeni tuumaa, että sitä pitää tutkia. Navi huomauttaa, että siihen ei ole paljon aikaa, muuten hän ei tiedä missä ollaan. Päätetään olla nopeita.

Space hulkissa on skannereiden mukaan eloa, joten suunnattaan sinne. Heti hulkissa hulkin äänentoisto toivottaa possen tervetulleeksi ja neuvoi miten pääsee nopeiten keskelle. Se myös varoittelee koskemasta tiettyihin asioihin, jotka hetken tuumailujen jälkeen tuumataan vaarallisiksi. Huomataan, että siellä on arvokasta ja vanhaa viiniä, joten Sene organisoi looting partyn. Matkalla törmätään kahteen mutanttiin, jotka Allan pidätyttää ja käskee viemään huoneensa häkkiin. Hulk sanoo, että älkää koskeko hänen palvojiin, tätä ei huomioida. Keskellä on lisää mutantteja, satoja mutantteja, jotka palvovat neljää eldaria. Allan ja Sene uusilla taidoillaan alkaa tekemään kauppaa heidän kanssaan. Eldarit ohjaavat possen hieman sivuun, jossa sanovat että täällä alus ei kuule meitä. He kertovat, että hulk ohjasi possen sinne, jotta he voisivat uhrata possen hulkille, mutta he haluavat pois sieltä. Palkaksi siitä, että posse veisi eldarit takaisin real spaceen he antoivat posselle: 3 kirjaa, viitan, lasimiekan, hopeisen arkun. Diiliin suostutaan. Paluumatkalla huomataan, että hulk on tietoinen asiasta, eikä pidä siitä. Juoksu alukselle alkaa...