Baldurin portti:Brennann

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 12. heinäkuuta 2009 kello 20.31 – tehnyt Laura (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: == Brennann == *fighter, 4 === Kuvaus === *Yleistä: Brennann on 62 vuotias mies kääpiö, *Ulkonäkö: Brennanin hiukset ja parta ovat punertavan ruskeat. Toisin kuin kääpiö...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Brennann

  • fighter, 4

Kuvaus

  • Yleistä: Brennann on 62 vuotias mies kääpiö,
  • Ulkonäkö: Brennanin hiukset ja parta ovat punertavan ruskeat. Toisin kuin kääpiöt yleensä ei Brennan ole huolehtinut parrastaan kunnolla, minkä takia hän yleensä pitää sitä poikkeksellisen lyhyenä. Brennann on 135 cm pitkä ja 176 kg painava, iho on auringossa ruskettunut ja silmät ovat haalean siniset. Hänen vasemman käden selkämyksessä on tatuoituna kolmio, jonka sisällä on pallo, jonka sisällä on spiraali (tämä on Brennannin klaanin tunnus). Oikeassa ohimossa on pitkä arpi, joka erottuu selkeästi ruskettuneesta ihosta.
  • Pukeutuminen ja varusteet: Full plate, jossa on klommoja taisteluiden (tai baaritappeluiden) jäljiltä, vyöllä kääpiöiden sotakirves ja selässä kevyt jalkajousi. Selässä on myös kulunut reppu, jossa Brennan säilyttää vähäistä omaisuuttaan. Brennannilla on myös kypärä, joka yleensä kuitenkin roikkuu repusta, koska Brennann pitää kovaa kääpiökalloaan tarpeeksi suurena suojana (todellisuudessa kypärä on Brennanille liian pieni).
  • Käyttäytyminen: Liikkuu yllättävän nopeasti raskaaseen haarniskaansa ja suht painaviin aseisiinsa verrattuna. Ketteräksi Brennania ei kuitenkaan voi sanoa. Näprää usein ajatuksissaan vasenta korvaansa ja ärtyessään narskuttelee hampaitaan.

Luonne

  • Yleisluonne: Brennann on jääräpäinen ja joustaa harvoin tekemistään päätöksistä. Hän hymyilee harvoin ja nauraa tuskin koskaan ja saattaa välillä käyttäytyä tylysti muita matkakumppaneitaan kohtaan.
  • Ihmissuhteet ja suhtautuminen: Vaikka Brennann on taistelija on hänellä voimakas uskonnollinen vakaumus, ja palvoo kääpiöjumalatar Haela Brightaxea ja loukkaantu suuresti, jos tästä sanotaan jotain pahaa. Uskonnollinen vakaumus ei kuitenkaan estä Brennannia juomasta hiukan liikaa. Pyrkii suhtautumaan välinpitämättömästi muihin, mutta on kuitenkin uskollinen ryhmälleen, jos sellaiseen on liittynyt. Brennan ei (Haela Brightaxen lisäksi) erityisemmin kunnioita auktoriteetteja, vaan hänellä on oma käsityksensä kunniallisuudesta, mikä ei kaikissa tapauksissa sovi yhteen ns. normaalien lakien kanssa. Tämän takia Brennannilla on ollut vaikeuksia lainkuuliaisten sukulaistensa ja muiden kääpiöiden kanssa (käsittääkseni Haela Brightaxen palvojia ei erityisemmin kunnioiteta kääpiöyhteisöissä). Brennann inhoaa velhoja, mutta hyväksyy sorcererit, koska pitää näitä vapaampina loitsijoina kuin velhoja,jotka elävät tarkkojen sääntöjen mukaan. Brennann suhtautuu varautuneesti varkaisiin, mutta ei pidä näitä pahoina, hänestä tärkeämpää on arvioida varastamisen motiiveja kuin itse varastamista. Pappeihin ja paladineihin Brennannin asenne vaihtelee ja riippuu paljolti palvotusta jumalasta. Druideihin, rangereihin ja munkkeihin Brennannilla ei ole mitään erityistä asennetta.
  • Asiat joista pitää/ei pidä: Brennann ei pidä henkilöistä, jotka nauravat ilman mitään syytä, turha nauraminen saa hänet aina ärtymään.Brennannilla on taipumusta juomiseen ja pitää erityisesti oluesta. Hän ei todellisuudessa erityisemmin pidä baaritappeluista, mutta onnistuu päätymään niihin aika usein.Velhojen inhoaminen näkyy avoimena vihamielisyytenä ja ennakkoluuloina velhoja kohtaan. Brennann pitää myös tammista näiden voimakkuuden takia ja pitää niitä jossain määrin oman elämänsä symboleina. Tämä kunnioitus ei kuitenkaan näy mitenkään suuresti hänen käytöksessään.

Historia

Brennan varttui Kylmillä mailla Vaasan alueella Galena vuorten läheisyydessä pienessä kääpiöklaanissa nimeltä Kivikämmenen klaani. Kyseisess klaanissa palvottiin pääasiassa Clangeddin Silverbeardia ts. klaanin jäsenet ovat yleensä siis äärimäisen lainkuuliaisia. Brennannin isä, Cramyan, on Clangeddin Silverbeardin pappi, äiti, Cara, ja veli,Barrie, kyseisen jumala paladineja, myös Brennanista yritettiin koluttaa paladin. Brennann ei hyväksynyt klaaninsa äärimmäistä lainkuuliaisuutta ja auktoriteetin palvontaa ja sotkeutui nuoruudessaan Haela Brightaxen kulttiin törmättyään tämän vaeltelevaan kultistijoukkoon matkatessaan Galena vuorilla. Tämän tultua ilmi Brennannin vanhemmille hän joutui sukunsa ja klaaninsa epäsuosioon ja hänet karkotettiin klaaninsa luota. Tämän seurauksena Brennann ryhtyi juomaan.

Hän liittyi Darmshallin kaupungissa satunnaiseen palkka-armeijaan, mutta oli edelleen Haela Brightaxen uskollinen palvoja, sillä tämän jumalattaren kaoottisuus ja oikeuskäsitys sopi Brennannin omaan maailman kuvaan. Perheestään Brennann ei tämän jälkeen enää kuullut mitään, vaikka yrittikin ottaa yhteyttä veljeensä, joka oli lapsuudesa ollut hänelle läheinen. Brennann oli mukana samassa palkkasoturijoukossa 10 vuotta, mutta joutui liiallisen juomisensa ja jääräpäisen luonteensa takia usein ongelmiin muiden sotilaiden kanssa, minkä takia hänet erotettiin.

Tämän jälkeen Brennann on vaellellut enimmäkseen Faerûnin länsiosissa ja usein eteläisissä länsiosissa, koska ne ovat mahdollisimman kaukana Kylmistä maista ja samalla myös etäällä hänen omasta klaanistaan.Baldurin portti