Baldurin portti:Béibhinn

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 21. heinäkuuta 2009 kello 20.14 – tehnyt Mkbeibhinn (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Béibhinn

  • druidi, 4

Kuvaus

  • Yleistä: Béibhinn on 151 vuotias naispuolinen haltia, kotoisin Korkiasalosta (High Forest). Hän on Silvanus-jumalan maltillinen palvojatar. (HUOM. nimi lausutaan ’beivin’)
  • Ulkonäkö: punertavan ruskeat pitkät hiukset, kuparinvärinen iho, vihreät silmät, pituus noin 160 cm, solakka, kaikin puolin ”haltiamainen” ja kaunis.
  • Pukeutuminen ja varusteet: Vihreä tunika, ruskea (vihreällä kirjailulla koristeltu) takki, ruskeat housut ja nahkasaappaat. Nahkainen maaginen haarniska. Laukku yrttejä ja muuta välineistöä varten. Vyöllä sapeli (scimitar, maaginen) ja tikari.
  • Käyttäytyminen: On rauhallinen, puhuu yleensä harkitusti. Tylsistyessään jää usein tuijottamaan kaukaisuuteen. Saattaa ärsyttää muita rummuttamalla sormillaan/kädellään alitajuisesti pöydän pintaa tms. Liikkuu sulavasti, on tottunut vaeltamaan vaikeissa maastoissa.
  • Eläinkumppanina naarassusi nimeltä Mór.

Luonne

  • Yleisluonne: Perusluonteeltaan melko valoisa, iloinen ja rauhallinen sekä yleensä harkitsevainen. Ei ole kovin puhelias, eikä välttämättä ilmaise tunteitaan kovinkaan selkeästi.
  • Ihmissuhteet ja suhtautuminen muihin: On kohtelias uusia ihmisiä kohtaan. Arvostaa ystäviään ja sukulaisiaan suuresti. Yrittää olla aliarvioimatta vihollisiaan. Haluaisi löytää itselleen elämänkumppanin ja katseleekin ajoittain miespuolisia haltioita ”sillä silmällä”. Muihin kuin haltia-rodun lapsiin ja nuoriin suhtautuu välinpitämättömästi. On utelias kaikkien rotujen, myös ”vihamielisten”, suhteen, ja tarkkailee usein lähellä olevien käyttäytymistä. Pitää eläimistä. Ei halua totella johtajia/auktoriteettihahmoja, joita ei kunnioita.
  • Asiat joista pitää/ei pidä: Pitää metsistä ja vuoristoista, samoilemisesta, uuden oppimisesta, sekä haltiaviinistä (kohtuullisina määrinä). Rakastaa luontoa ja erämaata, ei tunne oloaan mukavaksi kaupungeissa. Tykkää ajoittain koristella hiuksiaan kukin, lehdin tai lettikampauksin. Suhtautuu lähes kaikkiin rotuihin suhteellisen ystävällisesti, mutta esim. kääpiöihin melko epäluuloisesti. Ärsyyntyy alentuvaisesta käyttäytymisestä ja taikuuden aliarvioinnista.

Historia

Elämä ennen seikkailua: Perheeseen kuuluu isä Enric ja äiti Maeve. Läheisin ystävä Korkiasalossa asuva ihmisdruidi Elda.

Béibhinn syntyi Enricin ja Maeven ensimmäiseksi ja ainoaksi lapseksi Korkiasalossa, missä on elänyt suurimman osan elämäänsä. Perhe kuuluu pieneen metsähaltiayhteisöön, joka asustaa entisen Eaerlannin haltiavaltakunnan alueella. Jo lapsena Béibhinn oli kiinnostunut luonnosta, kasveista sekä eläimistä ja yritti ”tutustua” metsän villieläimiin etsimällä näiden pesiä ja houkuttelemalla niitä luokseen ruoalla. Äiti ei erityisesti pitänyt tästä, eikä sallinut tyttärensä tehdä pitkiä metsäreissuja nuorena – myöskään siitä syystä, että Korkiasalo on suht villiä aluetta. Béibhinn kyllä välkkynä tyttönä oppi nopeasti minne Korkiasalossa kannatti ja ei kannattanut mennä. Noin sata vuotta sitten Béibhinn tapasi iäkkäämmän haltiadruidin nimeltä Cavan, joka johdatti hänet druidismin saloihin. Cavan menehtyi noin neljännesvuosisata sitten, mikä oli Béibhinnille suuri järkytys, ja josta hänen oli vaikea päästä yli.


Baldurin portti: Jumalattaren avain