Bahamutin Puolustajien Puolustajat

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 14. elokuuta 2010 kello 20.33 – tehnyt KoneV (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Ossin vuoden 2010 kesäkampanja (Keep on the Shadowfell). Tällä sivulla on KoneVin (huonosti) kirjoittama loki kampanjasta. Hahmot: * Werle…)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ossin vuoden 2010 kesäkampanja (Keep on the Shadowfell).

Tällä sivulla on KoneVin (huonosti) kirjoittama loki kampanjasta.

Hahmot:

  • Werle, kääpiöpappi
  • Roshnin, ihmistyttörogue
  • Gardain, kääpiöloitsija
  • Jowan, goljattimetsänvartija
  • Bobi Wäng, haltiakostaja
  • Taliko, kristallikasamunkki

Seikkailu

Werle kaivoi Talikon ylös maasta. He kuulivat Dourdonista. Heidän tiensä erkanivat. Myöhemmin Taliko tapasi kyläpahasessa Gardainin, ja he taistelivat Läävälän kylässä vallinnutta epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Sitten kuultiin, että Dourdon on kateissa, joten lähdettiin High Mooniin.

Dourdon on kuljeskellut ympäriinsä etsien aarteita jne.

1. sessio

Ollaan majatalossa keskutelemassa menneistä, nyt kun satuttiin tapaamaan siellä. Bobi huomaa nurkassa jonkin vanhan äijän, jolla on jokin maanviljelijöiden jumalan amuletti.

Yhtäkkiä baariin tulee läjä öykkäreitä, joiden pomo alkaa öykkäröimään vanhalle äijälle. "Olet yksi niistä vai?!" Yrittää repiä amulettia pois. Puolet porukasta käännähtää tuijottamaan, ja Bobi sanoo, että tämä ei nyt käy. Sotilas, öykkäripomo sanoo, että antakaa noille opetus. Tapetaan iso osa niistä ja pari juoksee karkuun.

Vanha äijä on Gevarn, matkalla Hihgwoodiin hakemaan apua. Tulee Winterhavenin kylästä, jonne on pesiytynyt paha kultti. On sisar Linoran pyhällä matkalla. Shauntea kertoi Linoralle, että Shar on pesiytynyt kaupunkiin.

Shar oli toinen maailman luoneista jumalista ja entinen varjotason hallitsija. Nykyään se on Shadowfell, pimeä varjokopio tästä maailmasta. Toinen kopio on Feywild, maaginen ja jännä kopio. Öykkärit olivat varmaan kultisteja. Gevarn antaa ohjeet kylään.

Ryypätään ilta, ja lähdetään aamulla matkaan. Kivetty tie muuttuu saviuraksi. Päivä on hieno. Ilta tulee, nukutaan, ja aamulla on vielä hienompi päivä.

Kolmannen päivän iltana keskustellaan kiivaasti ryhmän nimestä. Bahamutin puolustajat ei kelpaa Jowanille. Bahamutin Puolustajien Puolustajat? BPP? BP!

Yöllä Jowan näkee jotain, ja hätääntyy. "Örkkilauma!" Taliko kävelee kierroksen, mutta ei löydä mitään.

Matka jatkuu. Seutu muuttuu vuoristoisemmaksi, nyt ei ole enää pitkä matka.

Sitten yhtäkkiä kimppuun hyökkää läjä koboldeja. Yksi niistä ampuu Jowanin jalkoihin limaklöntin, joka jumittaa hänet. Saadaan tapettua suurin osa ja loput pakenevat. Bobi yrittää seurata niitä, mutta ne ovat jo liuenneet. Paikalla on raunioita.

Muutaman sadan metrin päästä löytyy Winterhaven. Sitä ympäröi muuri. Portit ovat auki ja portilla on kaksi hyvin tylsistynyttä vartijaa. "Kaikki tärkeät ihmiset ovat majatalossa! Puhukaa temppelityypeille." Ei täällä kuulemma mitään kulttia ole. Kun kerrotaan koboldeista ja näytetään keihäät, he pelästyvät ja käskevät mennä puhumaan lordi Badraikille.

Mennään majataloon, jossa paikanpitäjä Salvana Drafton toivottaa tervetulleeksi. Eivät ole kuulleetkaan kultisteista! Gevarn oli kuulemma hyvä tyyppi, mutta vähän hassahtanut...

Istahdetaan juomaan, vanha äijä Eiliam tulee turisemaan.

Mennään sitten temppeliin, jossa Linora ottaa porukan vastaan. Hän kertoo, että kukaan kylässä ei usko häntä, mutta asia on vakava. Kannattaa puhua lordille.

Mennään takaisin majataloon, missä paikallinen kauppias tulee kehumaan kauppaansa.

Majatalonpitäjä kertoo, että kannattaa kysellä tietoja Valtrun Ennaltatietäjältä, joka kertoo, että Dourdon tuli etsimään jättilohikäärmeen hautaa. Tarun mukaan lohikäärme tuhosi ja raiskasi kulmakuntaa, sitten se tapettiin ja se kuoli tänne. Hautapaikka saattaisi olla jossain lähellä. Lordi tulee paikalle. Kertoo, että koboldeja on ollut "salaisessa" luolassa kaakossa.

Lähdetään seuraavana päivänä matkaan. Melkein heti koboldit hyökkäävät kimppuun. Yksi niistä hönkii lohikäärmetulta päin pläsiä! Saadaan ne tapettua, viimeinenkin, joka yritti paeta. Koboldipapilla on on Sharin pyhä symboli!

Jatketaan matkaa vesiputousta päin. Löydetään paikka, jossa puskan takaa kuuluu vesiputous ja Bobi kuulee sieltä myös joidenkin otusten ääniä. Laaditaan hyökkäys- ja yllätyssuunnitelma ja toteutetaan se, mutta viholliset hyökkäävät väärästä suunnasta. Tapetaan koboldeja ja ajetaan joitain pakosalle.

2. sessio

Levähdetään hetkonen ja jatketaan hyökkäystä vesiputouksen taakse. Siellä on hirveästi lisää koboldeja. Hetken kuluttua taisteluun liittyy myös pelottava goblin, jolla on yksi iso rautainen torahammas normaalin kahden sijaan. Saadaan lopulta kaatumisten jälkeen tapettua kaikki viholliset.

Löytyy kirja, osoitettu Rautahampaalle, kirjoittanut Kalarel. "Vakooja kertoo: Pitää tarkkailla tulokkaita, ei väliä, muutaman päivän kuluttua Winterhavenin asukkaat joko palvovat Sharia tai joutuvat kadotukseen tms."

Lähdetään takaisin Winterhaveniin. Nukutaan siellä yö. Aamiaistetaan ja majatalonpitäjä ja vanha äijä utelevat kuulumisia.

Mennään sitten temppeliin Linoran puheille. Innostuu kirjeestä ja pyytää, että kerrotaan siitä lordille. Mennään lordin kartanoon ja Kerrotaan lordille, hänkin huolestuu enemmän ja haluaa lisää tietoa. Mennään etsimään tietäjää, ei ole tornissaan. Päätetään mennä kiellettyyn paikkaan, ja haetaan kamat majatalosta. Tietäjä on majatalossa etsimässä meitä. Löysi hautapaikan sijainnin, se on kylän lähellä.

900 vuotta hautaamisesta, siellä on kai vieläkin aarteita. Shadraxil oli lohikäärme, mainittu myös kirjeessä. Sen pitäisi olla kuollut!

Lähdetään matkaan. Hetken matkan päästä pitää kääntyä metsään, ja Jowan löytää tien sinne. Vähän ennen saapumista kuuluu pientä kaivamisen ääntä. 2 Drakea, maahinen, puolituinen, 4 ihmistä. Ne näkevät meidät, joten jutellaan niille hetki. Dourdon on kuulemma mennyt järven rantaan, tulee illemmalla takaisin.

Gardain on sitä mieltä, että tähän on haudattu Shadraxilia paljon pienempi lohikäärme.

Sitten yhtäkkiä ne hyökkäävät, kun Rosnin sanoo jotain Sharista. Tapellaan niitä, kunnes maahinen antautuu ja alkaa pölistä. Maahinen puhuu: "Kalarel käski, minä en tiedä mitään!"

Sidottu Dourdon löytyy puskasta.

Oikeasti Shadraxilia ei saatu tapettua, vaan vangittiin varjoisalle tasolle, ja harhautukseksi tälle paikalle haudattiin joku muu. Kalarel on ihmispappi, joka ei halunnut, että kaivaus tulee julki. Kalarel on itse vapauttamassa Shadraxilia vankilastaan.

Kauppias Winterhavenissa on vakooja!

Puolituinen ei puhu mitään, on joku palkkasoturi.

Viedään vangit kaupunkiin. Werle ja Bobi menevät edeltä kertomaan lordille, että kauppias on vakooja, ja hän haluaa välittömästi pidättää.

3. sessio

Mennään kauppaan ja esitetään syytöksiä. Gardain menee takaovelle.

Kauppias näyttää kauhistuneen yllättyneeltä ja pakenee takahuoneeseen. Takahuoneesta löytyy salakäytävä! Jowan ei osaa avata sitä ja siis potkii sen rikki. Löytyy pari varastohuonetta ja portaat alas.

Sieltä löytyy kappeli. Kylpee violetissa valossa, siellä on pyhiä esineitä ja alttari. Siellä on pari ihmistä ja pari varjoista ei-ihan-ihmistä. Ne hyökkäävät kimppuun!

Saadaan ne tapettua. Lootataan kynttilöitä koko loppukampanjan ajaksi. Sharin pimeyttä hohkava symboli, rahakirstu, Sharin epäpyhiä krijoja, Comprehend languages -rituaalikirja. Yhden kirjan välissä on kirje. Allekirjoittanut Kalarel. "Viimeinen varustelähetys täyttää tarpeemme linnoituksessa rituaaliin saakka. Valmistuu mikä päivä vain. Vapauttaa Shadraxilin vankilastaan."

Silmättömät varjoihmiset olivat vakavasti Shariin uskovia, jotka ovat käyneet läpi vapaaehtoisen muodonmuutoksen.

(Dourdon oli mennyt majataloon.)

Lordi on huolestunut. Mennään Valtrunin tornille kertomaan tietäjälle tapahtumista. Kiivetään torniin puhelemaan. Pitäisi varmaan mennä linnakkeelle tutkimaan asioita.

Mietiskellään jonkin aikaa kaupassa käyntiä. Linorakin tulee paikalle kehumaan ja antaa rahaa.

Sitten mennään majataloon, jossa on kaksi kertaa enemmän porukkaa kuin tavallisesti. Kaikki haluavat kuulla tarinan urotöistä, joten kerrotaan juomapalkkaa vastaan. Heitellään endurancea... Taliko jatkaa kertomista kun kaikki muut ovat lopettaneet ja nukuttaa loputkin baarivierailijat.

Salvanan mielestä ollaan parhaita asiakkaita ikinä.

Lähdetään linnakkeelle. Tie on vanha ja vie ylöspäin (kylä on laaksossa). Aamu on synkähkö ja linnakkeelle päin mentäessä linnunlaulukin loppuu.

Shadraxil on vangittuna varjotasolla ja haluaa kostaa hänet vanginneelle ritari Keeganille. Sai ritarin mielen sijoiltaan ja tuli harhaiseksi, tappoi vaimonsa, lapsensa, ystävänsä ja linnakkeen sotilaat. Hän pakeni syvälle linnakkeeseen. Kuningas päätti, että linnake pitää tuhota ja hylätä ja joku hämäyslohikäärme haudata hautaan.

Kielekkeellä oleva linnake tulee näkyviin. Käännytään sinne vievälle tielle. Taliko ja Rosnin käyvät tutkimassa linnakkeen ulkopuolelta, mutta elonmerkkejä ei näy. Mennään sitten tietä pitkin linnakkeen keskelle, josta löytyy portaat alas. Mennään sinne.

Alhaalta löytyy valaistu huone, jonka toisella puolella on irvistelevä hiisi. Hyökätään sen kimppuun, tapetaan. Jowan rynnii eteenpäin käytävään ja readyjä paukahtelee. Goljatista tulee neulatyyny. Muitakin hiisiä hyökkää. Tapetaan ne.

Edetään ja löydetään tie alas. Edessä aukeaa tila, josta kuuluu goblinien ääntä. Löydetään salaovi ja mennään sinne. Sieltä löytyy nukkuva, hyvin lihava goblin. Tulee lisää goblineita, tapetaan ne.

4. sessio

Jatketaan matkaa ja löydetään käytävä, joka yhdistyy alkupään risteykseen. Löydetään ovi, jonka goblin tulee avaamaan. Siellä on kidutuskammio ja goblineita ja yksi hogoblin. Saadaan ne tapettua.

Edempää löytyy vankisellejä. Yhdessä on goblinvanki. Werle parantaa ja vapauttaa sen. "Spluk on ikuisesti kiitollinen!" jatkaa ylistystä ja kertoo pyydettäessä kaikkea luolastosta. Ilmeisesti on yksi tutkimaton paikka, jossa kaivetaan aarretta.

Päästetään se menemään ja se on hyvin kiitollinen. Sitten suunnitellaan täsmäiskua aarteenkaivuupaikkaan, jossa on monia goblineita. Päätetään rynniä sinne. Rosnin ja Bobi Wänkin ilmestyvät paikalle. Saadaan lopulta tapettua.

Kammiossa ei ole mitään erityistä! Höh!

Mennään luonnonluolaan. Sieltä löytyy sokkelo, josta löytyy metrisiä rottia. Ne hyökkivät. Sen lisäksi sieltä löytyy iso limakuutio, joka jakautuu kahdeksi. Tapetaan ne, osa rotista pakenee. Yksi käytävä jatkuu pimeyteen, ja toisesta haarasta löytyy pronssiovet. Sen takaa löytyy syvä lampi, jossa on pieni saari. Saarella on jotain luita. Lammesta nousee taas iso lima! Saadaan se tapettua.

Mennään kaupunkiin. Lordi tulee kuuntelemaan tapahtumista, ja sitten muutkin merkkihenkilöt tulevat.

5. sessio

Levätään.

Bobi Wäng sai tiedotuksen perhekriisistä ja lähti pahoitellen livohkaan.

Rosnin käy kaupassa. Saa 10 % alennuksen, mutta ei kerro siitä muille. Jowankin käy kaupassa.

Lähdetään takaisin luolastoon tutkimaan tutkimattomia paikkoja. Mennään lähellä sisäänkäyntiä olevasta ovesta. Sieltä löytyy käytäviä, ja kaksi maagista hälytyssymbolia estää pääsyn eteenpäin. Tutkitaan huone, jossa on patsastelevia zombeja. tapetaan ne. Siellä oli ovet, mutta niitä ei avattu. Löytyy huone, jossa on zombi palasina.

Tökitään maagisia riimuja. Ne kiljuvat hyytävästi! Edestä päin kuuluu zombien mölinää. Edetään ja mätetään zombeja. Sieltä löytyy myös pariovet. Mennään sinne. Siellä on pari porrasta ja sitten paljon käytävää alaspäin.

Lopulta näkyy hämärän kajoa ja löytyy huone. Siellä on Sharin kultisteilta näyttäviä tyyppejä! Ja pari silmätöntä hirviötä. Kultistit menevät päästämään hämähäkkiä pois häkistä. Ei saada tapettua niitä ajoissa. Muista käytävistä tulee lisää kultisteja ja silmätönkin.

Tapetaan muut, mutta hämähäkki pääsee pakoon. Lootataan, viisi lyhytmiekkaa ja viisi mustaa viittaa. Pistetään viitat päälle. Makuukammiosta löytyy Sharin uskonto aloittelijoille -kirjoja. Poltetaan ne.

Jatketaan eteenpäin. Eteen tulee verho, jonka kimppuun Jowan hyökkää. Ristikkoportti tippuu ja kääpiöt jäävät sen toiselle puolelle. Kultistisotilaita hyökkää kimppuun.

Sieltä löytyy gobbopomo! Taliko tappaa sen. Pappi kaatuu! Taliko pääsee juottamaan potionin. Yksi gobbo pääsee pakoon, mutta seurataan. Tapetaan se ja kokki ja pakotetaan vanhus antautumaan.

6. sessio

Levätään keittiössä ja pidetään vahtia, mutta ketään ei tule. Löytyy huone, jossa on kaksi tietä eteenpäin, toinen on käyttämätön. Mennään käytettyyn. Sieltä löytyy huone, jossa on kaksi isoa lohikäärmepatsasta, yksi valtava titaanipatsas ja neljä kerubipatsasta. Titaanipatsas lyö! Kivitetään se. Lohikäärmepatsaat hönkivät voimaa! Rikotaan yksi. Kerubipatsaat vangitsevat Jowanin voimakenttään ja yrittävät hukuttaa hänet! Murjotaan kaksi.

Mennään eteenpäin, käytävä ja portaat alas. Sieltä löytyy lukitsematon ovi, jonka takaa kuuluu messuamista. Avataan ovi, ja sieltä hyökkää Sharin papitar ja barbaareja, vampyyreja ja dark creepereitä.

Voitetun taistelun jälkeen rikotaan vähän aikaa alttaria, veren tulo sieltä pysähtyy. Sitten Gardain sanoo, että nyt pitäisi jo mennä alas, josta messuaminen kuuluu. Maagisuus lisääntyy koko ajan! Liu'utaan ketjuja pitkin alas. Gardain mätkähtää maahan kuin kivi. Siellä on iso ja liukas verilammikko, ja siellä on meneillään paha, paha rituaali. Luurangot, wight ja pappi hyökkäävät kimppuun. Pappi nauraa, "Tulette kuolemaanne!" Taliko juoksee pappia päin. Pappi huutaa jotain, että "Ette tajua, mikä pahuus teitä tulee kohtaamaan!" ja teleporttaa taikarinkulaan ison mustan portaalin eteen. Portaalissa alkaa näkyä käpälämäisiä muotoja, ja sieltä kynsitään liian lähelle eksyviä.

Pappi jatkaa messuamista ja uhoamista: "Shadrixil vapautuu ja saa teidät tappamaan omat perheenne!" "Minä olen Kalarel, Sharin palvoja, vapiskaa edessäni!"

Piiiitkän taistelun jälkeen pappi saa kaikki nurin, mutta Werle ja Taliko ovat vielä hengissä! Pappi menee jatkamaan rituaalia, mutta elävät nousevat ja tekevät yllätyshyökkäyksen. Werle kaatuu, mutta Taliko iskee viimeisillä voimillaan Kalarelin kuoliaaksi!

Werlekin nuosee vielä pystyyn, ja he ottavat toveriensa ruumiit mukaan kaiken muun arvokaan kera ja jättävät kauhean linnakkeen lopullisesti taakseen.