Absalon:Amy

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 3. lokakuuta 2011 kello 18.13 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset) (→‎Suhtautuminen muihin hahmoihin)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ulkoinen olemus

Amy on tavallisen näköinen absalonilainen. Hänellä on puolipitkät vaaleanruskeat hiukset, harmahtavan ruskeat silmät ja ihonväriltään hän on vaalea. Kooltaan Amy on keskikokoisen ihmisnaisen kokoinen, joskin ehkä hieman sirorakenteisempi ruumiiltaan. Amyn kasvot ovat melko kapeat (kuitenkin ihmismäiset) ja kasvonpiirteet vahvat.

Ilmeiltään ja eleiltään Amy on yleensä hyvin hillitty, mikä johtuu pitkälti hänen entisestä työstään siivoojana. Vaikka kuulit ja näit mitä, et saanut juurikaan reagoida asiaan. Amy on siis tottunut olemaan ns. seinään sulautuva, mahdollisimman vähän huomiota herättävä henkilö. Tutussa seurassa hän kuitenkin saattaa joskus vähän vapautua ja olla hieman ilmeikkäämpi ja eleikkäämpi.

Viimeaikoina Amy on päästänyt tempperamenttiaan enemmän pintaan ja käyttäytynyt impulsiivisemmin. Hän ei enää ole aivan yhtä hillitty ja vähäeleinen kuin aiemmin. Amy osaa kuitenkin käyttäytyä seurassa ja hänellä on tilannetajua edes vähän. Amy yrittää tuoda itseään ja mielipiteitään enemmän esille kuin ennen ja hän tuntee olevansa edes jotenkin merkityksellinen henkilö.

Luonne

Luonteeltaan Amy on kiltti ja tottelevainen. Hän ei yleensä juurikaan kyseenalaista, mitä muut hänelle kertovat ja hänet on helppo puhua tekemään asioita, kunhan ne ovat edes jotenkin perusteltuja, selkeitä ja yksinkertaisia eivätkä vaikuta pahoilta, ilkeiltä tai vaarallisilta. Rikollisiin, muuten hieman hämäriin tai todella vaarallisiin asioihin Amy ei kuitenkaan ihan suorilta ryhdy, mutta pienen suostuttelun, vakuuttelun tai painostuksen jälkeen hänet saa kyllä tekemään lähes mitä tahansa.

Tempperamentiltaan Amy on rauhallinen, mutta jos jokin asia oikein ärsyttää ja suututtaa ja on todella huono päivä, hän kiehuu sisältä. Hänellä ei kuitenkaan ole tapana purkaa kiukkuaan läheisiinsä vaan hän esimerkiksi alkaa luuttuamaan tai tekemään jotain muita yksinkertaisia taloustöitä, joihin hän voi purkaa ärtymyksensä.

Nykyisin Amyn tempperamentin purkaukset ja ärtymys saattaa laukaista tahattomasti jotain taikoja, joita hän oaa. Yleensä pahalla tuulella ollessaan Amy onnistuu vahingossa saamaan aikaan kummitusääniä ja iloisena tai innostuneena tanssivia valoja.

Mitä Amy haluaa elämältä?

Tutustuessaan Lindoniin ja kumppaneihin Amy halusi rauhallisen hyvän perhekeskeisen elämän. Tällä hetkellä hän ei ole kuitenkaan varma siitä, haluaako hän enää näitä asioita. Hän on omistautunut seuralle tällä hetkellä ja hän haluaa selvittää juurensa ja oppia uusista taidoistaan niin paljon kuin mahdollista. Amy ei ole enää läheskään niin yksinäinen, kuin ennen, mutta elämänkumppani olisi kuitenkin mukava löytää.

Koti on edelleen Amylle tärkeä asia ja hän tykkää hoita kartanon kotitaloustöitä. Amy on tällä hetkellä tyytyväinen elämäänsä ja hän on sopeutunut Oikeamielisyyden seuraan hyvin, vaikka hän ei ehkä vielä ole aivan sisäistänyt liikkeen syvintä olemusta.

Tausta

Amy on kotoisin Absalonista, hieman köyhemmältä alueelta. Hänen äitinsä, Marie Absiel, oli ompelija ja isä, Eric Tessanum merimies. Sisaruksia Amylla on kolme, joista Amy on nuorin. Amyn vanhemmat ovat kuolleet. Isä kuoli hinkuyskään, kun Amy oli 23 vuotias ja äiti sydänkohtaukseen Amyn ollessa 26. Amylla oli hyvät välit vanhempiinsa, etenkin äitiinsä. Isä oli hieman etäinen ihan työnsäkin takia. Amy ihaili äitiään paljon ja Marien kuolema oli Amylle todella raskas asia.

Vanhin sisaruksista on Amyn isoveli Simon, joka lähti isänsä jalanjäljissä merille, kun Amy oli 10 vuotias. Amyn välit Simoniin ovat muuten hyvät, mutta yhteyden pito on jäänyt vähän vähälle viimeisten vuosien aikana. Tällä hetkellä Amy ei oikeastaan tiedä mitään Simonista. Viimeeksi Amy tapasi Simonin vajaa vuosi sitten.

Amanda on sisaruksista toiseksi vanhin, Amya kolme vuotta vanhempi. Amelie on Amandaa noin vuoden nuorempi. Siskokset olivat todella läheisiä ja hyvissä väleissä pitkään. Amanda on naimisissa hyvin menestyvän kauppiaan kanssa ja heillä on oma talo kaupungin keskiluokkaisella alueella. Amelie on opettajattarena naapurikaupungissa ja Amy ei tiedä hänen perhe-elämästään juurikaan.

Kun Amelie meni naimisiin Fredric Henderssonin kanssa, Amy muutti heidän luokseen piiaksi. Amy ehti olla piikalikkana melkein viitisen vuotta, kunnes Amelie sai selville, että Amylla oli suhde hänen aviomiehensä kanssa. Luonnollisesti Amelie ei halua olla missään tekemisissä Amyn kanssa ja Amandakin lopetti yhteydenpitämisen Amyyn. Kun Amyn ja Fredricin suhde paljastui Amelielle, toivoi Amy saavansa miehen itsellensä, mutta toisin kävi. Amy joutui etismään itsellensä uuden asunnon ja työpaikan. Vakituisen piian paikkaa ei mistään löytynyt, joten Amy kääntyi siivouspalvelufirman puoleen. Kyseisessä firmassa Amy oli töissä kahdeksan vuotta.

Kaukaisempia sukulaisia Amy ei tunne.

Amy sai selville sukulaissuhteensa astralialaiseen Mirellaan, kun astralialaiset tulivat käymään Absaloniassa. Mirella on hyvin kaukaista sukua Amylle, mutta koska he pitävät yhteyttä melko paljon sisarpuheella on Amy tottunut kutsumaan Mirellaa siskoksi.

Seurueen matkatessa Astraliaan Amy otti yhteyttä veljeensä Simoniin. Simon lupautui heidän kauppalaivastonsa kapteeniksi.

Suhtautuminen muihin hahmoihin

Lindonia Amy pitää hyvänä miehenä, mutta ehkä hieman kiihkomielisenä ja idealistisena.

Emilio on Amyn mielestä varsin mukava mies. Amy luottaa Emilioon eniten, vaikka ehkä ei olisi syytä. Kuitenkin Emilio vaikuttaa välittömimmältä ja lämpimimmältä seurueeseen kuuluvista hahmoista, joten häneen on helppo luottaa. Hän saa myös useasti Amyn nauramaan puheillaan.

Sotilas herättää kunnoitusta Amyssa. Mitä tahansa sotilas käskeekin Amyn tehdä, Amy melko varmasti tottelee, koska hän kunnioittaa auktoriteettiä, mitä sotilas edustaa. Amy ei kuitenkaan tiedä oikeastaan mitään sotilaasta. Uudelleen tulemisen jälkeen Sotilas on herättänyt jonkin verran pelkoa Amyssa. Amy kunnioittaa edelleen Sotilasta, mutta hän myös pelkää tätä.

Viittaa ei Amy tunne kovin hyvin, mutta hän vaikuttaa hyvältä tyypiltä, joka on kokenut paljon nuoreen ikäänsä nähden.

Amy ei oikein tiedä, miten suhtautua Charleesiin. Hänellä on selvästi paljon ideoita, mutta hänellä ei tunnu olevan samanlaista kunniallista päämäärää kuin esimerkiksi Lindonilla. Amy ei myöskään tunne Charleesia vielä kovin hyvin. Amyn mielestä taikoja osaava ihminen on varmasti hyödyksi, mutta sivistystä ja opiskelua ei Amy oikein osaa arvostaa.