Absalon/9. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 11. elokuuta 2009 kello 21.56 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Maanantai 29.6.1248

Keskustellaan mahdollisista tavoista ottaa yhteyttä keijuihin. Lindon tyrmää suoran yhteydenoton ja sopivaa "epäsuoraa" tapaakaan ei oikein keksitä.

Tiistai 30.6.1248

Amy havaitsee keijun menevän ravintolaan ja menee samaan ravintolaan syömään. Ravintolassa syödessään Amy ajattelee painokkaasti keijua ja ajatusta "mikä sinä olet", minkä keiju vaikuttaa huomaavan ja hermostuu.

Kun Amy huomaa tämän, hän siirtyy välittömästi ajattelemaan rauhoittavia asioita, ja keiju hiljalleen rauhoittuu ja jatkaa syömistään.

Tästä päätellään, että keiju saattaa olla jonkin sortin ajatustenlukija.

Keskiviikko 1.7.1248

Ajatustenlukuteoriaa päätetään testata. Lindon laittaa ajatustenluvun estävän Havelockin sormuksen sormeensa, ja Lindon, Emilio ja Amy lähtevät kiertelemään kaupungille. Jossain vaiheessa he näkevät keijun, ja Emilio ja Amy alkavat ajatella tätä aktiivisesti. Keiju on sattumalta sama, jonka Amy näki eilen ravintolassa, ja tämä reagoi jälleen näkyvästi hermostuen heidän ajatuksiinsa.

Myöhemmin samana päivänä kaupungilla kävellessään Amy alkaa epäillä, että häntä seurataan. Tummaan viittaan pukeutunut huppua silmillään pitänyt seuraaja kuitenkin katoaa nopeasti Amyn huomattua tämän.

Pohditaan mahdollisia syitä, miksi kukaan seuraisi Amya, muttei keksitä mitään selkeää syytä.

Torstai 2.7.1248

Amya seurataan taas, mutta tällä kertaa seuraaja ei huomaa että hänet on huomattu. Sattumalta tämä tapahtuu lähellä aukiota, jolla Emilio sattuu tällä kertaa olevan saarnaamassa. Amy teeskentelee kuuntelevansa Emiliota, joka huomaa tämän ja varjostajan.

Emilio saarnaa hetken ja jää sitten tarkkailemaan Amyn varjostajaa. Hän huomaa, että tämä liikkuu epäilyttävän sulavasti eikä paikoillaan ollessaan heilu kuten ihmiset yleensä. Keiju?

Emilio tiedustelee telepaattisesti Amylta, mitä tämä toivoisi hänen tekevän, ja päättävät ottaa suoraan yhteyttä keijuun. Emilio kävelee suoraan varjostajan luo ja tervehtii tätä. Varjostaja lähtee liikkeelle, kiertää Amyn ja poistuu torilta. Emilio yrittää hetken seurata varjostajaa ja puhutella tätä saamatta minkäänlaista vastakaikua. Kun varjostaja kääntyy hämärälle sivukujalle, Emilio lakkaa seuraamasta tätä ja raportoi Amylle, joka palaa tukikohtaan.

Illalla lähdetään satamaan katsomaan hohtavaa laivaa. Havaitaan, että Amya seurataan taas - tällä kertaa varjostaja on pitkä mies, joka vaikuttaa käsityöläiseltä. Hän liikkuu kuitenkin samalla tavalla sulavasti kuin aiempi varjostaja.

Satamaan saavuttua Amy jää katsomaan varjostajaa, joka kääntyy pian ja poistuu näkyvistä. Tällöin Lindon ehdottaa Charleesille, että tämä ottaisi viestiloitsulla yhteyttä varjostajaan ja ilmoittaisi, että "sinut on nähty, emme tahdo sinulle mitään pahaa, ole hyvä ja kerro miksi seuraat meitä".

Kaikkien yllätykseksi Amy sanoo, että hänhän voi tehdä tuon itsekin. Sitten hän näyttää keskittyvän ankarasti. Lindon tunnistaa, että Amy tekee viestiloitsua (message) - joskin ilman normaaleja käsieleitä tai komponentteja.

Lindon ja Charlees alkavat heti keskustella sisäsyntyisestä magiasta. Sillä aikaa viittaan pukeutunut hahmo tulee esiin sieltä, mihin pitkä varjostaja oli kadonnut, ja lähestyy heitä. Tämä pysähtyy heidän eteensä ja osoittaa astralialaisten laivaa kohti.

Amy, Lindon, Charlees, Viitta ja Sotilas lähtevät kävelemään viittapukuisen hahmon johdattamana kohti laivaa. Sotilas vastustelee todeten, että kaikki eivät osaa uida, ja linnassa he olisivat alakynnessä, mutta Lindon toteaa että tällainen tilaisuus ei välttämättä toistu.

Laivalla peilinkirkkaiksi kiillotettuihin haarniskoihin pukeutuneet asettuvat johdattamaan ja ympäröimään heitä. Heidät, Amy etunenässä, johdatetaan laivan sisätiloihin, jossa Amylle tarjotaan tuoli. Sisätiloissa heitä myös odotti naispuolinen keiju, joka kysyy Amylta:

"Olen Mirella. Kuka sinä olet?" "Minä olen Amy." "Miksi?" "Miksi mitä?" "Miksi olet Amy?" "Koska vanhempani antoivat minulle sen nimen." "Keitä vanhempasi olivat?" "..." "Miksi sinä olet minulle sukua?" "?!?" "Silti puhuit minulle sisarpuheella." "?!?" "Etkä ole Kansaa. Jos olisit Kansaa, sinun pitäisi osata muutakin." "Liittyykö tämä niihin uniin?" "Mihin uniin?" "Kukkia, kukkaketoja, ..." "Kerro lisää." "Siitä asti, kun et tulitte tänne, olen nähnyt unia." "Outoa. Muista seuraavalla kerralla. Kun muistat unia, meidän täytyy puhua." "Selvä. Löydän silloin varmasti sinut." "Minä olen täällä."

Tukikohtaan palattuaan annetaan raportti Emiliolle. Lindon pyytää Amya kokeilemaan, pystyykö tämä viestimään myös hänelle - onnistuuhan se. Poikien puhuessa magiaa Amy havaitsee myös osaavansa taikoa ilmaan valopalloja (dancing lights). Pohditaan, että Amyn sisäsyntyinen magia voi olla peräisin keijusukujuurista. Lindon kehottaa Amya keskittymään uniinsa ja kokeilemaan, osaako hän tehdä muitakin taikoja.

Sanottua

"Unitaikuus, se on jotain shamanistista humppaa"