Absalon/8. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 11. elokuuta 2009 kello 21.54 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Keskiviikko 24.6.1248

Salaseuratapaamisessa saadaan ajatus yrittää löytää jotain palkkionmetsästys- tmv. hommia (Lindon ei vaikuta erityisen innostuneelta).

Torstai 25.6.1248

Charlees ja Amy käyvät baarissa. Ei löydy töitä mutta Amy verkostoituu baarimikon kanssa.

Perjantai 26.6.1248

Aamulla Charlees näkee Oikeamielisyyden linnan tornista kummallisen valoilmiön sataman suunnasta. Samaan aikaan Emilio huomaa, että tavallisia tyhjäntoimittajia on tänään liikkeellä omituisen vähän – väkijoukot näyttävät valuvan kohti satamaa.

Huhut kertovat, että "Satamaan on rantautunut jumala/haltialaiva/..." ja "Satamaan on laskeutunut lohikäärme/enkeli/demoni/...". Emilio lähettää juoksupojan tuomaan tukikohtaan Amylle ja Charleesille sekä yliopistolle Lindonille viestin, joka kuuluu

"Satamassa tapahtuu jotain merkittävää. Tukikohtaan/Yliopistolle ilmoitettu. Menen selvittämään asiaa. E"

Lindon ja Sotilas viestin saadessaan kiipeävät Taiteen tornin huipulle, jossa on teleskooppeja. Samaan aikaan Emilio, Amy ja Charlees kohtaavat toisensa satamassa.

Satamassa näkyy laiva, jonka keula on siipensä levittäneen lohikäärmeen muotoinen. Laivan kannella käyskentelee humanoidihahmoja.

Lindon ja Sotilas käyvät kirjastossa suorittamassa pikaisen kirjastohaun hakusanoilla "lohikäärmelaivat" ja "Puolimeren historia". Hakuteoksissa esiintyy uponnut manner/saari/kaupunki Astralia, joka oli aikanaan suuri merimahti ja jolla oli kuvaukseen sopivia laivoja sekä kovasti maagista kansaa. Emilio ja Charlees ottavat haltuunsa veneen ja siirtyvät lähemmäs laivaa Amyn jäädessä läheisen talon katolle seuraamaan tilannetta.

Lindon ja Sotilas palaavat Taiteen torniin muutaman kirjan kanssa. Torniin on alkanut kerääntyä yliopiston väkeä ihmettelemään, mitä satamassa oikein tapahtuu.

Satamaan on saapunut jonkinlainen vastaanottokomitea, jossa Lindonin arvauksen mukaan on virkamiehiä vartijoineen – tuskin kilta- tmv. johtajia. Vastaanottokomitea palloilee hetken laiturilla, ja pian heitä vastaan tulee laivasta joukko peilikirkkaisiin levyhaarniskoihin pukeutuneita suurikokoisia humanoideja.

Pian laivan takakannelle ilmestyy kirkkaanpunaisiin vaatteisiin pukeutunut humanoidi, jolla on perhosmaiset siivet. Tämä lennähtää takakannelta vartijoidensa keskelle ja alkaa käydä keskustelua vastaanottokomitean kanssa.

Jonkin aikaa neuvoteltuaan vastaanottokomitea sekä laivasta tulleet olennot – edellämainittujen lisäksi kaksi kapeanomaista humanoidinaista – muodostavat kulkueen, joka alkaa pyrkiä kohti neuvoston palatsia.

Sotilas ja Lindon siirtyvät Oikeamielisyyden linnakkeeseen, johon Emilio ja Amy myös palaavat vähän ajan päästä. Emilio antaa raportin Lindonille ja palaa Charleesin avuksi kentälle seuraamaan, kuinka väkijoukko pyörii hetken neuvoston palatsin ulkopuolella, toteaa että "täällä on tylsää" ja liukenee sitten pois.

Illalla ei tapahdu enää mitään ihmeellistä. Yleisen levottomuuden vallitessa ja harjoituksen vuoksi Sotilas katsoo parhaaksi asettaa vartiovuorot, mikä aiheuttaa yleistä nurinaa. Emilio tarvitsee vartiovuorolle herätäkseen rohkaisua vesiämpärin muodossa ja Charlees häipyy vartiovuoronsa jälkeen kesken yön yliopistolle nukkumaan.

Lauantai 27.6.1248

Charlees palaa aamulla Oikeamielisyyden linnakkeeseen. Aamulla kuullaan palautetta vartiointiratkaisusta ja Lindon ja Sotilas keskustelevat komentosuhteista ym. mielenkiintoisista asioista. Emilio lähtee agitoimaan, Amy verho-ostoksille ja Charlees, Lindon ja Sotilas yliopistolle.

Kaupungin huutajat tiedottavat, että Astralian prinssi Gerellon tullut valtiovierailulle ja kansaa vaaditaan antamaan hyvä kuva Absalonista arvovieraalle. Huhuista selviää myös, että astralialaiset ovat tulleet neuvottelemaan diplomaatti-, kauppa- ym. suhteista ja siitä, että heidän laivansa saisivat purjehtia Absaloninlahdella ilman, että Absalonin rannikkovartiosto ampuu heitä. (kuulemma aika turhaa semmonen ammuskelu...)

Sunnuntai 28.6.1248

Markkinapäivä. Selviää, että astralialaiset, n. 5-6 eri henkilöä, ovat kierrelleet kaupunkia ja ostaneet paljon erilaisia tavaroita, mutta he tai heidän vartijansa eivät ole näkyvästi kantaneet mitään näistä tavaroista.

Maanantai 29.6.1248

Aamupäivällä Lindon kiipeää torniin, laittaa Havelockin sormuksen sormeensa ja pyytää ajatuksissaan johdatusta lordi Havelockilta. Tämä ilmestyy torniin.

Tätä seuraavassa keskustelussa Havelock toteaa, että astralialaisten saapuminen Absaloniin tuli hänellekin yllätyksenä. Havelock vakuuttaa itsekin tahollaan yrittävänsä selvittää, mistä heidän saapumisessaan on kyse, ja kertoo pitävänsä heidän saapumistaan kaupungille merkittävänä asiana. Havelock toteaa, että astralialaisiin kannattaisi luultavasti yrittää ottaa jotenkin yhteyttä.

Havelock tiedustelee, miten Lindonilla muuten on sujunut, ja Lindon selostaa lyhyesti talosta ja varallisuudesta. Lindon kommentoi, että vaikka päämäärä on hänellä kirkkaana mielessä, on seuraava askel – konkreettinen toimintasuunnitelma – vielä täysin hämärän peitossa, ja että hän pelkää tuhlaavansa aikaa merkityksettömään näpertelyyn. Havelock kehottaa olemaan kärsivällinen ja toteaa, että esimerkiksi kohtaaminen epäkuolleiden kanssa voi osoittautua paljon merkityksellisemmäksi kuin aiemmin luultiin. Lindon kertoo pelkäävänsä saaneensa voimakkaan vihollisen sotkeutuessaan epäkuolleita hallitsevien asioihin, mutta Havelock toteaa ettei tästä todennäköisesti tule ongelmia lähiaikoina.

Lindon kysyy Havelockilta, mikä tämä oikein on. Havelock toteaa että hän todella kuoli satoja vuosia sitten ja uskoo tällä hetkellä olevansa jonkinlainen jumala – ei mitenkään erityisen voimakas jumala, mutta jumala kuitenkin. Lindon kysyy, odottaako Havelock että häntä alettaisiin palvoa kuin jumalia yleensä, mihin Havelock vastaa kehottamalla olemaan kiirehtimättä – palvojista olisi hänelle hyötyä, mutta myös haittaa. Havelock toteaa myös, että tällainen kommunikointi ei ole hänelle täysin ilmaista.

Lopuksi Havelock kommentoi Lindonin asevalintaa; hänelläkin oli eläessään samanlainen ase, mutta hän ei tiedä aseen edesottamuksista kuolemansa jälkeen tai sen nykyistä sijaintia.

Lindon laskeutuu tornista hieman etäisenä ja mietteliäänä ja selostaa muille keskustelun sisällön pääpiirteissään.

Loitsuja, joita haluamme

  • Näe Kauas
  • Kuuntele Tarkemmin Kaukaisuuteen