Absalon/38. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 3. lokakuuta 2011 kello 23.13 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset) (→‎Pikakuulustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin 38. pelikerta pelattiin maanantaina 3. lokakuuta 2011. Paikalla olivat Tenguni, Pawes, Rimina, Japsu ja Amoeba.

VVO-killan puhdistus

Pohditaan tapoja päästä kiinni Oppai-kiltaan, saada tietoa killan toiminnasta ja henkilöistä sekä löytää kahvoja joista siellä vetää tavoitteena

Mitä tiedetään

 • Pieni ja yhtenäinen kilta, unskilled labour mukaanlukien ehkä n. 150 jäsentä, loitsijoita ehkä n. 50.
 • Pääsääntöisesti Oppai-kilta toimittaa mitä lupaa.
 • Yliopisto de facto valvoo ulkotasokkaiden kutsuntaa kaupungissa. Siispä yliopisto vähintäänkin tietää Oppai-killan varjodemonista sekä quasiteista ja ainakin katsoo sitä sormiensa läpi ellei suorastaan sitä hyväksy.
 • Varjodemonin kutsumiseen sopisi esim. loitsu Planar Binding, joka on vitostason loitsu eli ysitason velho pystyy sen taikomaan.

Hypoteesejä

 • Oppai-kilta on melko pieni ja yhtenäinen. Siispä niillä on todennäköisesti tiukka sisäänottoseula tai siellä on viime vuosina suoritettu Suuri Puhdistus(TM).
  • Mistään Suuresta Puhdistuksesta(TM) ei kuitenkaan ole selkeitä jälkiä. Ennemminkin lienee kyse siitä, että Oppai-kilta tunnetaan tietynlaisena porukkana, johon hakeutuvat samanmieliset.
 • Oppai-kilta erikoistuu mm. maagiseen viestinvälitykseen. Ehkä maaginen viestintä muodostuu killan jäsenille arkiseksi osaksi jokapäiväistä elämää, ja maagisista viestintäpiireistä pois joutuminen olisi velholle kova isku. Siispä Absalonissa voi olla Oppai-killan luopioita ja erotettuja vanhoja jäseniä, jotka ehkä tahtoisivat takaisin killan yhteyteen mutteivät sen nykyisessä tilassa voi. Ehkä heitä voisi motivoida liittolaisiksi tai työkaluiksi sillä, että lopputulos voisi olla uusi, parempi Oppai-kilta, jonka jäseniä hekin voisivat olla.
  • Pudokkaita on kuitenkin vaikea löytää. Ehkä heitä ei ole paljoa, he ovat kadonneet maan alle tai sitten heiltä on pyyhitty muisti.
 • Jos koko kilta ei seiso yhtenäisenä OMS:ää vastaan, hommaan on kuitenkin sekaantunut joku joka pystyy kutsumaan demonin - siis ysitasoa tai kovempi.

Ketä on vastassa?

Vessal
Ihminen, velho, älykäs, ei kovin fyysinen, suunnilleen samaa tasoa, ehkä vähän vähemmän. Kohtuullisen nuori. Käveli ansaan kun oltiin konjuraatiotiedekunnan kellarissa väijyssä. Nujerrettiin ja peloteltiin.
Sanal
Osti punaisen vuorikristallin, johon varjodemoni sidottiin. Killan alempaa johtoa.
Sardhinda
Killan kakkosmies. Komensi Vessalin konjuraatiotiedekunnan kellariin ruokkimaan liskot.

Ideoita

 • Etsitään ja taivutellaan liittolaisiksi tai työkaluiksi henkilöitä, jotka ovat jotenkin joutuneet ulos Oppai-killasta, jääneet sen ulkopuolelle tai kokeneet vääryyttä sen käsissä.
 • Hankitaan lähitarkkailua varten toimitila läheltä kiltataloa.

Huutajien killasta kilta

Emilio käy kiltakierroksella. Lopulta tulee kiltaneuvoston kokouksen aika.

Emilio speksaa yhden valeidentiteetin, jolla OMS:n jäsenet naamiohatun turvin tarvittaessa asioivat huutajien killan kanssa. Kiltaneuvoston kokoukseen naamiohatun päähänsä vetää Lindon. Lisäksi mukana on 7 huutajien killan edustajaa.

9 puolesta – 3 vastaan. Huutajien kilta hyväksyttiin killaksi. Bileet.

Mirellan ja Abbraxasin vierailu

Eräänä päivänä Mirella ja Abbraxas saapuvat Linnakkeelle kävellen. Kerrotaan Abbraxasille tilanteesta. "Paha juttu."

Valmistellaan Astralian kuningattarelle kirje, jossa selitetään samat jutut.

Vierailu yliopistolle

Abbraxas ja Emilio tekevät kohteliaisuusvisiitin yliopistolle illuusiotiedekuntaan, prof. Nistian puheille. Vahtimestari portilla tietää kuka on Abbraxas ja kohottaa hieman kulmakarvojaan. Audienssi järjestyy aika nopeasti.

Abbraxas pommittaa Nistiaa faktoilla tilanteesta ja Nistia kiemurtelee. Emilio esittelee punaista vuorikristallia Nistialle, joka tutkii demonologiakirjaa ja tiirailee kristallia isolla suurennuslasihäkkyrällä. "Joo, on siellä joku pahuus majaillut."

Nistia pitää Sardhindaa vahvana, vaikutusvaltaisena ja häikäilemättömänä. Keskustellaan mahdollisesta todistusaineistosta ja tullaan siihen tulokseen, että tehokkainta olisi jos Sardhinda saataisiin tekemään julkisesti jotain tyhmää. Nistia lupaa selvitellä asiaa tahollaan.

Nistia antaa Emiliolle kananmunankuorta muistuttavan esineen. Kun sen rikkoo, Nistia saa välittömästi tietää missä ja teleporttaa paikalle todistamaan - hänen sanansa painaa paljon.

Säädetään taas vaihteeksi vierailuluento.

Mirella ja Merkurio

Amy vie Mirellan katsomaan Merkurion esitystä ja esityksen jälkeen esittelee tämän hänelle. Mirella saa pahat vibat Merkuriosta.

Seuraavalla tapaamisella Amy ja Merkurio ovat kahden. Riitelevät, Merkurio lumoaa Amyn ja vie tämän johonkin paikkaan, jossa lukitsee tämän kaappiin. Lumous haihtuu ja Amy tajuaa olevansa ns. lirissä.

Amy huutaa Sisarpuheella Mirellalle, joka hälyttää OMS:n. Abbraxasilla vahvistettu OMS lähtee pelastusoperaatiolle Amyn antamiin summittaisiin koordinaatteihin. Paniikin laannuttua Amylla on tylsää keijuvalojen valaisemassa kaapissa, jonka ovi ei anna periksi.

Oikeamielinen pelastuspartio saapuu alueelle, tiedustelee ja odottaa riidiä Mirellalta. Mirella osoittaa talon ja Sotilas valitsee taktiikaksi full frontal assaultin. Varsinkin kun ovi ei ole lukossa.

Sotilas, Lindon ja Viitta miekat ojossa ryntäävät sisään ja tapaavat Merkurion. Merkurio vastaa "Missä on Amy?"-kyselyyn loitsimalla. Valitsen sinut, dretch! Musta pallo laskeutuu Merkurion ja hyvisten väliin ja paljastuu pikkudemoniksi. Joka rääkyy. Hui.

Merkurio selviytyy Lindonin lamautusloitsusta, ja Sotilas ja Viitta niittaavat demonin. Takaa yläviistosta kuuluu ryminää. Emilio tärskäyttää Merkuriota, joka hoipertelee yläkertaan karkuun.

Lindon juoksee perään ja täräyttää uudella lamautuksella, joka tällä kertaa tärppää ja Merkurio jähmettyy sijoilleen. Sotilas ja Viitta pyyhältävät Lindonin ohi tämän huutaessa, että "ELÄVÄNÄ! ELÄVÄNÄ!". Sotilaan ja Viitan mukiloidessa lamaantunutta Merkuriota tulee Abbraxas yläkerran ikkunasta sisään ikkunanpuitteet mukanaan.

Merkurio saa kerättyä itsensä, ymmärtää tilanteensa epätoivoisuuden ja antautuu. Hänet sidotaan ja tutkitaan, ja hän saa pussin pussin päähänsä.

Pikakuulustelu

Sotilaan vahtiessa ovea ja Viitan tutkiessa taloa Lindon ja Emilio pistävät peruskuulusteluprosessin pystyyn - Zone of Truth ja kaksi Detect Thoughtsia, joista tosin kumpikaan ei mene läpi. Joudutaan tyytymään perinteisiin keinoihin: Lindon vetää miekkansa ja asettaa sen Merkurion kurkulle, ja Emilio selittää Merkuriolle mitä kaikkea ikävää tälle (muka!) tapahtuu jos tämä ei puhu.

Miksi kaappasit Amyn?
Ne tappaa minut jos en tottele! Sitäpaitsi ne maksaa TOSI hyvin!
Kuka?!?
Sanal!
Ketä oikein odotit?
En tiedä, mutta Sanalille ilmoitimme.

Lindon naputtaa kuvitteellista taskunaurista. Lähdetään livohkaan pää kolmantena; Abbraxas ilmoittaa tilanteen Nistialle.

Abbraxas taikoo, ja Merkuriosta tulee kovasti perunasäkin näköinen. Amy, Mirella, Abbraxas, Sotilas ja Lindon suuntaavat Merkurion kanssa kohti yhtä Kansanvartioston joukkuetaloista, joka on sopivasti tyhjänä. Sotilas kaivaa Amylle upseeripullon.

Väijyssä

Emilio ja Viitta kyttäävät Merkurion turvataloa, jossa huomataan pienen odottelun jälkeen liikettä: Abbraxasin rikkomasta ikkunasta tirkistelee joku, joka sopii Sanalin kuvaukseen.

[+1000 XP]

Sanottuja

"Oppai-kilta, Absalonin Desucon"