Absalon/38. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 3. lokakuuta 2011 kello 18.17 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset) (→‎Huutajien killasta kilta)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin 38. pelikerta pelattiin maanantaina 3. lokakuuta 2011. Paikalla olivat Tenguni, Pawes, Rimina, Japsu ja Amoeba.

VVO-killan puhdistus

Pohditaan tapoja päästä kiinni Oppai-kiltaan, saada tietoa killan toiminnasta ja henkilöistä sekä löytää kahvoja joista siellä vetää tavoitteena

Mitä tiedetään

 • Pieni ja yhtenäinen kilta, unskilled labour mukaanlukien ehkä n. 150 jäsentä, loitsijoita ehkä n. 50.
 • Pääsääntöisesti Oppai-kilta toimittaa mitä lupaa.
 • Yliopisto de facto valvoo ulkotasokkaiden kutsuntaa kaupungissa. Siispä yliopisto vähintäänkin tietää Oppai-killan varjodemonista sekä quasiteista ja ainakin katsoo sitä sormiensa läpi ellei suorastaan sitä hyväksy.
 • Varjodemonin kutsumiseen sopisi esim. loitsu Planar Binding, joka on vitostason loitsu eli ysitason velho pystyy sen taikomaan.

Hypoteesejä

 • Oppai-kilta on melko pieni ja yhtenäinen. Siispä niillä on todennäköisesti tiukka sisäänottoseula tai siellä on viime vuosina suoritettu Suuri Puhdistus(TM).
  • Mistään Suuresta Puhdistuksesta(TM) ei kuitenkaan ole selkeitä jälkiä. Ennemminkin lienee kyse siitä, että Oppai-kilta tunnetaan tietynlaisena porukkana, johon hakeutuvat samanmieliset.
 • Oppai-kilta erikoistuu mm. maagiseen viestinvälitykseen. Ehkä maaginen viestintä muodostuu killan jäsenille arkiseksi osaksi jokapäiväistä elämää, ja maagisista viestintäpiireistä pois joutuminen olisi velholle kova isku. Siispä Absalonissa voi olla Oppai-killan luopioita ja erotettuja vanhoja jäseniä, jotka ehkä tahtoisivat takaisin killan yhteyteen mutteivät sen nykyisessä tilassa voi. Ehkä heitä voisi motivoida liittolaisiksi tai työkaluiksi sillä, että lopputulos voisi olla uusi, parempi Oppai-kilta, jonka jäseniä hekin voisivat olla.
  • Pudokkaita on kuitenkin vaikea löytää. Ehkä heitä ei ole paljoa, he ovat kadonneet maan alle tai sitten heiltä on pyyhitty muisti.
 • Jos koko kilta ei seiso yhtenäisenä OMS:ää vastaan, hommaan on kuitenkin sekaantunut joku joka pystyy kutsumaan demonin - siis ysitasoa tai kovempi.

Ketä on vastassa?

Vessal
Ihminen, velho, älykäs, ei kovin fyysinen, suunnilleen samaa tasoa, ehkä vähän vähemmän. Kohtuullisen nuori. Käveli ansaan kun oltiin konjuraatiotiedekunnan kellarissa väijyssä. Nujerrettiin ja peloteltiin.
Sanal
Osti punaisen vuorikristallin, johon varjodemoni sidottiin. Killan alempaa johtoa.
Sardhinda
Killan kakkosmies. Komensi Vessalin konjuraatiotiedekunnan kellariin ruokkimaan liskot.

Ideoita

 • Etsitään ja taivutellaan liittolaisiksi tai työkaluiksi henkilöitä, jotka ovat jotenkin joutuneet ulos Oppai-killasta, jääneet sen ulkopuolelle tai kokeneet vääryyttä sen käsissä.
 • Hankitaan lähitarkkailua varten toimitila läheltä kiltataloa.

Huutajien killasta kilta

Emilio käy kiltakierroksella. Lopulta tulee kiltaneuvoston kokouksen aika.

Emilio speksaa yhden valeidentiteetin, jolla OMS:n jäsenet naamiohatun turvin tarvittaessa asioivat huutajien killan kanssa. Kiltaneuvoston kokoukseen naamiohatun päähänsä vetää Lindon. Lisäksi mukana on 7 huutajien killan edustajaa.

9 puolesta – 3 vastaan. Huutajien kilta hyväksyttiin killaksi. Bileet.

Sanottuja

"Oppai-kilta, Absalonin Desucon"