Absalon/35. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin 35. pelikerta pelattiin keskiviikkona 18. elokuuta 2010.

Oikeudenkäynti

Tiistaiaamuna Emilio tulee tyrmään neuvottelemaan Lindonin ja Charleesin kanssa. Vähän ennen neuvoston kokousta vahtimestarien lauma saattaa Lindonin, Charleesin ja Emilion neuvoston eteen. Neuvosto kokoontuu salissa, jossa on neuvostolle hieman kaareutuva pöytä kahdellatoista tuolilla, syytetyille pienempi pöytä sekä katsojille penkkejä. Hieman Lindonin, Charleesin ja Emilion tulon jälkeen neuvosto saapuu huoneeseen ja kokous alkaa.

Avainten vartija esittää syytteet ja todisteet, Emilio esittää puolustuksen argumentit (jotakuinkin saman tarinan kuin professoreille aikaisemmin, kiillotettuna) ja syytettyjä ristikuulustellaan. Sitten neuvosto jubailee asiasta keskenään jonkin aikaa. Tarkoilla haltian- ja muilla korvilla kuullaan, että vain muutama neuvoston jäsen on ankaran rangaistuksen kannalla; lievempää ratkaisua kannattaa hieman yllättäen myös avainten vartija.

Lopulta neuvosto julistaa tuomionsa: Lindon saa potkut kirjastosta ja Charlees menettää velhonoikeutensa. Molemmat saavat porttikiellon yliopistoon.

Vahtimestarien saattaessa Lindon ja Charlees käyvät keräilemässä henkilökohtaisen omaisuutensa yliopistolta. Lindon käy pääkirjastonhoitajan puheilla, kiittää tätä avusta jutun kanssa, pahoittelee tyhmyyttään ja toivottaa hyvää jatkoa. Sitten he poistuvat yliopistolta.

Säätöä

Emilio juonii jotain Huutajien killan juttuja. Vaikuttaa siltä, että Alkemistit, Ravintoloitsijat, Kauppiaat ja Kuvanveistäjät olisivat valmiita hyväksymään Huutajat killaksi; Kirjurit ovat selkeästi vastaan.

Charlees tehtailee taikaesineitä ja Alexander myy niitä. Amy tapailee Merkuriota.

Varjostajia

Työttömäksi tultuaan Lindon ottaa tavakseen viettää päivät kaupungilla kahvihuoneissa ym. kokoontumispaikoissa kuulostellen, tiedustellen ja pollaten pelinjohtajalta koukkuja, joihin tarttua. Eräänä tällaisena päivänä hän panee merkille, että häntä seurataan. Varjostaja näyttää sulautuvan ympäristöönsä epäluonnollisen hyvin; muuten tämä näyttää suurin piirtein ihmismäiseltä.

Lindon ja Sotilas eksyttävät varjostajan ja palaavat Linnakkeeseen. Kun muutkin ovat koolla, Lindon briiffaa muita tilanteesta ja komentaa olemaan varuillaan sekä kertomaan mahdollisista muista varjostustapauksista. Sitten heitellään kollektiivisesti kaikki knowledget läpi ja yritetään tietää asioita. Jotain metsäläisiä ne vois ehkä olla.

Sotilas nostaa valmiutta ja kieltäytyy laskemasta sitä pariin päivään. Sitten se vaan valuu hiljalleen alaspäin.

Paketti

Pari päivää valmiudennoston jälkeen joku 13-vuotias pojankloppi tuo Alexanderille ruskeaan kankaaseen käärityn paketin Linnakkeelle ja tipin saatuaan zuumaa veks. Alexander ei odota pakettia, joten hän suhtautuu pakettiin tervellä epäluulolla, vie sen sisäpihalle ja alkaa detektoida magiaa. Ei pingaa. Siispä Alexander kuorii paketin kääreistään ja sieltä paljastuu...

Puulaatikko. Jykevä. Heloitettu. Siinä on lukko. Se on kiinni ja siihen ei ole avainta.

Alexander kutsuu Viitan hätiin ja tämä tiirikoi lukon. Laatikko aukeaa ja sen sametilla vuoratusta sisustasta paljastuu tummanpunainen, nyrkin kokoinen, hiottu jalokivi. Alexander ja Charlees detektoi magiaa uudestaan. Alexander detektoi moderate necromancy auran. Charlees heittää 18 will savesta ja Mikke pääsee kaaostelemaan. Alexander detektoi pahuutta ja Charlees pingaa, kivi ei (!).

Lindon tulee paikalle, kuulee tilanteen ja komentaa kiven tutkittavaksi sisään. Charlees kiikuttaa sen omaan kammioonsa ja muut hetken jubailtuaan tulevat perässä. Lindon laskee kätensä Charleesin olkapäälle ja kysyy, onko mitään selvinnyt.

Charlees
Chaotic evil medium outsider. Chaotic, demon, evil, extraplanar, joitakin suht pieniä spell-like abilityjä sillä on, ei osaa taikoa mutta omaa taiankaltaisia kykyjä, jotain tekemistä varjojen kanssa, normaalit demoniominaisuudet, damage resistancea, immuuni kylmälle ja sähkölle, resistoi happoa, tulta ja magiaa.

Lindon kehottaa Charleesia lopettamaan tutkimukset tältä päivältä ja ehdottaa, että neuvotellaan keittiössä. Lähdetään keittiöön, Sotilas ja Lindon viimeisinä. Lindon pyytää Sotilasta jäämään jälkeen, ilmoittaa tämän olevan paha PAHA PAHA! ja toteaa, että kivi pitäisi siirtää johonkin muualle, esim. kellariin.

Sotilasta ja Lindonia lukuunottamatta muut kävelevät tornin portaita alas kohti kun yhtäkkiä tulee aivan pimeää. Portaikossa olevat jäävät pimeyteen ja kuulevat askeleita jonkun rymistellessä ylös portaita. Lindon kuulee askeleet ja varoittaa Sotilasta.

Charleesin rymistellessä tornihuoneeseen Sotilas joutuu paniikkiin ja pakenee portaita ylöspäin. Lindon vastaa Hold Personilla ja Charlees pysähtyy sijoilleen hetkeksi. Muut tarpovat ylöspäin pimeyden läpi.

Charlees mölyää jotain tuntemattomalla kielellä ja näyttää pettyneeltä, kun mitään ei tapahdu. Lindon yrittää uutta holdia, mutta se ei näytä vaikuttavan Charleesiin. Muut rymistelevät huoneeseen ja Lindon varoittaa näitä: "Charlees on kiven vallassa!"

Viitta pamauttaa Charleesia miekkansa lappeella, mistä raivostuneena Charlees örähtää jotain ja Viitta pudottaa miekkansa. Sitten Charlees marssii kohti kiven sisältävää laatikkoa ja Lindonia, joka huitaisee tätä laatikolla kipeän näköisesti. Emilio jo Alexander molemmat täräyttävät Charleesia Sound Burstilla; Alexanderin loitsu näyttää sattuvan paljon enemmän.

Charlees mölyää taas ja laatikko lentää Lindonin käsistä raahautuen kohti Charleesia. Tästä suivaantuneena Lindon ampuu kädestään kirkkaan valonsäteen, joka osuu suoraan Charleesin rintaan.

Tällöin Charleesin selästä purkautuu etäisesti ihmisen muotoinen varjomainen olento, ja Charlees lyyhistyy lattialle istumaan.

Emilio ja Alexander täräyttävät taas; vain Alexanderin loitsu saa taaskaan aikaan minkäänlaista vaikutusta. Niin ikään Amyn tuutulaulu on tehoton ja Viitan miekka menee läpi.

Olento poimii laatikon ja katoaa portaita ylöspäin äänen nopeudella. Olento ohittaa sotilaan, joka yrittää opata muttei osu. Sitten olento poistuu tornin katolle, tajuaa että siellähän paistaa aurinko – ai, sattuu! Katolle päästyään Lindon näkyy olennon lentävän pakoon ja ampuu sen perään kahdesti Searing Lightillä. Ensimmäinen menee ohi, toinen osuu, ja pahasti vahingoittuneen näköinen olento katoaa läheisen talon taakse.

Mikä helvetti se oli?!?

Lindon kaivelee muistaan ja toteaa olennon olleen varjodemoni. Se tulee abyssistä ja jubailee jotain varjojen kanssa. Se on avuton auringonvalossa. Maagiset asiat osuu vähän paremmin.

Seuraava yö nukutaan hyvinvalaistussa ruokasalissa tuplavartioilla. Aamulla laitetaan hyödylliset loitsut päähän ja lähdetään demonijahtiin.

[+2000 XP; Charlees +500 XP Puolenmeren kartasta; Lindon +500 XP näistä raporteista]

Päivämäärä: 15.11.1248?