Ero sivun ”Absalon/34. pelikerta” versioiden välillä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
 
Rivi 76: Rivi 76:
 
[+1000 XP]
 
[+1000 XP]
  
[[Luokka:Absalon]]
+
[[Luokka:Absalon|34. pelikerta]]

Nykyinen versio 3. lokakuuta 2011 kello 18.14

Absalonin 34. pelikerta pelattiin maanantaina 9. elokuuta 2008.

Huhuja

Lindon kuulee, että joku on kuulemma murtautunut Illuusiotiedekunnan kellariin. Kukahan se voisi olla...

Seuraavana aamuna Charlees saa telepaattisen kutsun prof. Nistian (Ill.) toimistoon kello 11. Lindon puolestaan saa samansisältöisen viestin vahtimestarilta tullessaan töihin. Charlees tapaa Lindonin ja Sotilaan kirjastossa ja käydään kaikki mahdolliset skenaariot läpi. Sitten Lindon ja Charlees menevät Nistian toimistoon ja Sotilas jää huutoetäisyydelle.

Toimistossa ovat paikalla prof. Nistia, mestari Zerenkov sekä pari vahtimestaria. Nistia komentaa Lindonin ja Charleesin istuutumaan ja alkaa kuulustella heitä Illuusiotiedekunnan kellarin murrosta. Lindon ei yritäkään kiistää asiaa, vaan selittelee murron liittyvän tutkimuksiin koskien Astraliaan johtavaa portaalia. Kysyttäessä esineiden varkaudesta vastaa Lindon epäilleensä niiden liittyvän tutkimuksiin ja selittää yhteyden toisen samanlaisen "kokoontaittuvan veneen" kautta – sen, jolla he matkustivat Astraliaan. Ehkä portaali käytti sitä kiintopisteenä. Lindon vakuuttaa, että esineet palautetaan pikimmiten. Kysyttäessä rikoskumppaneista Lindon vastaa heidän olleen yhteistyökumppaneita, jotka ovat aikaisemminkin olleet hänen mukanaan tekemisissä astralialaisten kanssa.

Lindon ja Charlees komennetaan ulos odottamaan ja Nistia neuvottelee hetken Zerenkovin kanssa. Sitten Lindonille ja Charleesille ilmoitetaan, että tämä on liian vakava asia kahden professorin ratkaistavaksi. Tiedekuntien neuvosto käsittelee asian viikon kuluttua. Lindon ja Charlees komennetaan arestiin yliopiston alueelle siihen asti. Vahtimestarit saattavat nämä sivurakennukseen, jossa heidät ohjataan ihan perinteiseen tyrmään. Charlees evästää Sotilasta asiasta.

Sotilas palaa Linnakkeeseen ja perehdyttää Emilion tilanteeseen. Emilio naamioituu katupojaksi ja palauttaa Illuusiolta pöllityt tavarat yliopiston vahtimestareille ("Käskettiin tuoda tämmöset teille, kiittimoi *viuh*"). Emilio ja Sotilas punovat suunnitelmia ja varasuunnitelmia. He toteavat, että vielä tässä vaiheessa ei kannata lähteä yrittämään vapauttaa Lindonia ja Charleesia tyrmästä: todennäköisin rangaistus on yliopistoaseman menetys ja vankeutta, ja vankilapako tavallisesta vankilasta lienee helpompi järjestää. Alexanderin tullessa kotiin Sotilas piirtelee parhaillaan yliopiston karttaan taktista suunnitelmaa vapautusoperaatiosta. Suunnitelmassa esiintyvät osasto Leipä, osasto Suola ja osasto Pippuri.

Sillä välin toisaalla

Amy etsii spontteja (spontaaneja taikojia) ja saa kuulla kahdesta: esiintyjä ja parantaja. Amy pyytää Emiliota mukaan katsomaan esiintyjää. "Lähdetkö mun kanssa katsomaan tota yhtä sisäsyntyistä taikuria baariin illalla?" "Mulla on tässä nyt vähän... Baariin? Illalla? No tottahan toki!"

Suuren Merkurion esitys on jännä. Esityksen jälkeen asiakkaat piirittävät esiintyjän pöydässään. Amy kutsuu tämän pöytäänsä telepaattisesti; esiintyjä hätkähtää, nostaa katseensa ja Amy vilkuttaa tälle, jolloin tämä sanoo jotain piirittäjilleen saaden nämä repeämään nauruun ja siirtyy Amyn ja Emilion pöytään.

Amy menee suoraan asiaan ja saa avattua keskustelun sisäsyntyisestä taikuudesta. Käy ilmi, että Merkurio löysi aikanaan opettajan ja oppi sitä kautta hallitsemaan kykyjään. Amy sopii uuden tapaamisen Merkurion kanssa seuraavaksi päiväksi. Palataan Linnakkeeseen. Amy näkee osasto Leivän taktisella kartalla, ihmettelee mitä Sotilas oikein puuhaa ja saa kuulla Lindonin olevan tyrmässä. Ei ota asiaa hyvin.

Keskiviikkoaamu

Emilio herää (hiukan ärtyneenä) epätavallisen aikaisin. Amy kieltäytyy tekemästä aamiaista, koska keittiön pöydällä osastot Leipä, Suola ja Pippuri ovat edelleen taistelumuodostelmassa. Alexander syö yhden joukkueen osastosta Leipä. Emilio lähtee yliopiston kirjastoon selvittelemään yliopiston lakia ja pohjapiirrustuksia. Kirjasto aukeaa huomattavasti tavallista myöhemmin koska nohevin kirjastonhoitaja on tyrmässä, ja pääkirjastonhoitaja on varsin nyreissään.

Amy menee treffeille. Saa opetusta. Sopii seuraavan tapaamisen.

Torstai

Strategiapalaveri. Emilio yrittää saada kontaktin Lindoniin: hän menee yliopiston tyrmärakennukselle ja huitoo telepaattisesti sokkona rakennuksen sisään. Kaksi ekaa kertaa ovat mykkiä, kolmannella kerralla hän osuu johonkuhun.

"Kuka siellä? Kuka siellä? Toimiiks tää? Velho-oppilas Tomppelinov täällä, kuka siellä?" "Vahtimestari Thompson. Nyt jumalauta!" "Ääk, sori sori sori!"

Etuovi käy ja vahtimestari Thompson tulee kiroillen ulos. Onneksi Emilio on näkymätön. Viidennellä yrityksellä Emilio osuu Charleesiin.

Loppuviikko

Emilio tiedustelee opiskelijoiden ym. yliopistoväen keskuudessa, keneen Tiedekuntien neuvoston jäsenistä kannattaa yrittää vaikuttaa.

Sunnuntai

Sotilas ja Viitta käyvät tapaamassa agentti Appelsiinia. Appelsiini käsketään ilmoittautumaan aina seuraavan päivänä samassa paikassa valmisteluina mahdollista vapautusoperaatiota varten.

Suunnitelma

Syy tutkia
Astralialaisten liittolaisten huoli portaalista.
Syy tunkeutua tiedekuntiin & pölliä juttuja
Joku muka-maaginen syy, joku sellainen joka voisi upota ei-maagiseen heppuun. Yliopistolaiset näkee, että se on puuta heinää, mutta luulevat sen johtuvan tietämättömyydestä.
Mitä kerrotaan astralialaisista?
Oletetaan, että vakoojat ovat perillä siitä, että kävimme heidän laivallaan. "Meillä on henkilökohtaisia kontakteja."
Havelock
Salataan kaikilta muilta, paitsi pääkirjastonhoitajalta.
Kelle puhutaan
Ensisijaisesti pääkirjastonhoitajalle, toissijaisesti Nistialle.

Pääkirjastonhoitaja

Emilio menee puhumaan pääkirjastonhoitajan kanssa. Pääkirjastonhoitaja on hyvin sympaattinen Lindonia kohtaan ja on täysillä tukemassa tätä. "Käytännössä syytön". Seuraavaksi kannattaa kuulemma mennä puhumaan Nistialle. Pääkirjastonhoitaja järjestää tapaamisen.

Amy tapaa taas Merkurion.

Professori Nistia

Emilio tapaa Nistian, joka ei tunnista tätä. Hän esittäytyy Lindonin tutuksi joka, kuultuaan Lindonin huonosta jamasta, on tullut ajamaan tämän asiaa. Emilio onnistuu sopimaan neuvottelun Lindonin kanssa ennen neuvostoa ja alkaa sen jälkeen puhuttamaan Nistiaa koskien juttua.

Nistia kertoo Illuusion näkökulman asiaan. Hän vaikuttaa periaatteessa myötämieliseltä Lindonia kohtaan, mutta todisteet ovat mitä ovat, ja jokin rangaistus on Nistian mielestä joka tapauksessa paikallaan.

Ekspaa

[+1000 XP]