Absalon/31. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 3. lokakuuta 2011 kello 18.15 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset) (→‎Varat)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin 31. pelikerta pelattiin 18. helmikuuta 2010.

Salakuljetusta

Rantaudutaan tunnin marssin päähän kaupungista ja Sotilas lähtee kaupunkiin. Viitan avulla Sotilas kerää kasaan noin puolet Kansanvartiostosta ja järjestää näiden kanssa "yösuunnistusharjoituksen" ulos kaupungista. Yövartijat portilla vähän ihmettelevät, että mitä Yhdeksän helvetin nimeen pojat tekee ulkona kaupungista yöllä, mutta uskovat selityksen yösuunnistusharjoituksesta ja päästävät joukon matkaan.

Rantautumispaikalla lastataan ryhmä kerrallaan laivan lasti kansanvartiostolaisten reppuihin loppujen ryhmien tehdessä yösuunnistus-, lähitaistelu- ym. harjoituksia lähimaastossa. Emilion loitsun turvin miehet uskovat pakkaavansa halkoja ja kiviä. Sitten lähdetään paluumarssille kohti Absalonia.

Marssirivistö palaa Absaloniin auringon noustessa. Päivävartion miehet portilla hieman ihmettelevät, miksi Kansanvartiostolla on niin hirveästi kamaa mukana, mutta Emilio esittelee näille reppua täynnä halkoja ja kiviä ja saa nämä uskomaan, että kaikkien muidenkin repuissa on samaa kamaa. Kansanvartioston kuorma puretaan Alexanderin vankkureihin ykkösjoukkueen parakeilla ja miehet kaatuvat punkkiinsa nukkumaan odottaen innolla illan pirskeitä.

Isku konjuraatiotiedekunnan kellariin

Levätään päivä ja yö. Seuraavana iltana lähdetään koko iskuryhmän voimin tutustumaan konjuraatiotiedekunnan kellariin. Viitta tiirikoi tiedekunnan takaoven ja kulkee edeltä Charleesin telepaattisten ohjeiden perusteella.

Edetään pimeässä kellarissa hiljaisuuden vallitessa kolmanteen alakellariin, josta löytyy halli jonka Charlees mainitsi. Hallin ovella Emilio toteaa, että sisällä on yksi älykäs ja kaksi tyhmää ajattelevaa olentoa. Käydään lyhyt väittely etenemistavasta, jonka Sotilas lopettaa lyhyeen valitsemalla "syöksyen eteenpäin".

Puolivälissä syöksyään Sotilas toteaa, että älykäs olento paljastuu ihmisen muotoiseksi mutakakuksi. Sotilas vetää miekkansa, sytyttää sen tuleen ja hivauttaa. Sotilaan miekan tekemä reikä ei näytä mutakakkua kauheasti häiritsevän, mutta miekan tuli kylläkin. Emilio valaisee tilaa lyhdyllään ja alkaa kannustaa, ja Charlees yrittää paistaa mutakakkua salamallaan. Salin reunoilta paljastuu lyhdyn valossa pari kahdeksanjalkaista ihmisenkokoista liskomaista oliota.

Alexanderin valmistautuessa taikomaan tuhokuolemaa liskojen niskaan mutakakku yhtäkkiä yllättää kaikki ottamalla askeleen taaksepäin ja räiskäyttämällä kaikkia seitsemää salamalla. Sotilas [-3 HP], Charlees [-16 HP] ja Lindon [-8 HP] jäivät alle.

Basiliski
Lisko, näkee pimeessä, tuijottaa lamauttavasti, muuttaa kiveksi.

Taistelu raivoaa. Charlees frägää mutakakun tulellaan ja Sotilas molemmat liskot.

Taistelun jälkeen Charlees ekstraktoi basiliskeista loitsukomponentteja ja muut tutkivat tilan. Tilan lattiaan on kaiverrettu paksua uraa, joka on täytetty jollain metallilla. Taikuutta tuntevat päättelevät, että kyseessä on metaportaali - tila, joka auttaa kaiken maailman portaalimagiaan liittyvissä rituaaleissa. Tilasta ei muuten löydy mitään raskauttavaa.

Päätetään käydä varustautumassa parin päivän istuskelua varten ja jäädä väijyyn. Ensimmäisenä päivänä ei tapahdu juuri mitään eikä liioin ensimmäisenä yönä; yksi istuu ovella kuuloväijyssä, pari nukkuu kerrallaan ja loput yrittävät viihtyä miten parhaiten kykenevät, esim. opiskelemalla astraliaa.

Väijytys

Toisena aamuna Emilio on kuuloväijyssä, kun käytävästä kuuluu askeleita. Emilio hälyttää nopeasti muut ja asetutaan väijyyn oven molemmin puolin.

Ovi aukeaa ja ovesta astuu sisään lyhdyllä ja kassilla varustautunut henkilö ammattia harjoittavan (valmistuneen, ei opiskelija-) velhon kaavuissa. Hän ei ehdi tajuta mikä häneen iski; Lindon epäonnistuu yrityksessään lamauttaa hänet, mutta Alexander onnistuu.

[+2000 XP]

Ovi suljetaan ja velho raudoitetaan, suukapuloidaan ja silmät sidotaan. Sitten velho vapautetaan kaikesta maagisesta omaisuudestaan. Kassi paljastuu ekstradimensionaaliseksi ja sen sisältä löytyy lampaanruhoja - ilmeisesti basiliskinruokaa. Velholla on kaksi sormusta, Velholta löytyy myös Viestinviejien killan pinssi.

Velho
Ihminen, velho, älykäs, ei kovin fyysinen, suunnilleen samaa tasoa, ehkä vähän vähemmän. Kohtuullisen nuori.

Kuulustelu hoidetaan täyden hiljaisuuden vallitessa viestiloitsuilla. Lindon loitsii totuustaian, ja hän ja Emilio lukevat samalla vangin ajatuksia, joista paljastuu että totuustaika ei tehonnut.

?Mikä on nimesi?
Vessal
Kenen toimesta olet täällä?
Kuka sää olet?
Ei ole tärkeää. Kuka sinut lähetti tänne?
Ei vastausta.
Tämä voi kestää pitkään ja olla hyvin kivuliasta, tai mennä lyhyesti ja kivuttomasti. Kuka sinut lähetti tänne?
Iik, älkää tappako! Mestari Sardhinda käski tulla tänne!

Emilio tietää, että Sardhinda kuuluu Viestinviejien killan kiltaneuvostoon.

Montako kertaa olet käynyt täällä?
Kerran aikaisemmin.
Tiedätkö kuka muu täällä on käynyt?
En! Sain vain käskyn tulla tänne!
Milloin kävit täällä aikaisemmin?
Kahdeksan päivää sitten.
Saitko varusteesi Sardhindalta?
Sain.
Mitä asiaa Viestinviejäin killalla on tämän tilan kanssa?
En tiedä! Vaikuttaa, että hirviöt olivat täällä jonkinlaisena väijytyksenä tai jotain.
Onko yliopistolla mitään tekemistä asian kanssa?
En tiedä.
Kuka on yhteyshenkilösi yliopistolta?
Häh?
Mestari Sardhinda. Vaikuttaa siltä, että joudumme tekemään hänelle jotain.
Onnea vaan!
Mitä hän suunnittelee?
Mistä minä tietäisin?
Mitä tiedät Sardhindan glabrezunkutsunnasta? (bluff)
Ä... täh... mitä?!? Eihän se nyt toki sellaista tekisi?
Tiedätkö missä suurkreivi Uzbaath on? (keksitty nimi)
Kuka?!?
Nyt lasket tuhanteen, ja alat sitten rimpuilla irti köysistäsi. Ne ovat sen verran löysällä, että päässet helposti irti. Tämä ei ole sinun taistelusi! Suosittelen poistumaan Absalonista, ettet jää jalkoihin.
Öö, ok.

Kaupankäyntiä

Seuraavien viikkojen aikana myydään hiljalleen Astraliasta saatua lastia. Lasti saadaan myytyä yhteensä 640 AKM arvosta. Liikekumppaneille valehdellaan myyntituotoksi 500 AKM, josta maksetaan lainoja takaisin 200 AKM ja liikekumppaneille puolet voitosta 150 AKM. Jäljelle jää [+290 AKM].

Kansanvartiosto on tällä välin syönyt ja juonut [-4 AKM].

Varat

  • 307,47 AKM