Absalon/16.-19. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 20. heinäkuuta 2009 kello 20.08 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset) (välitall.)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Absalonin 16.-19. pelikerrat pelattiin seuraavasti:

  • 16. pelikerta 30.6.2009
  • 17. pelikerta 9.7.2009
  • 18. pelikerta 13.7.2009
  • 19. pelikerta 20.7.2009

Näiden pelikertojen aikana Japsulla ei ollut läppäriä käytössään eikä quest logia syntynyt reaaliajassa, joten ihan samaa tarkkuutta on turha odottaa.

Outoja murhia

Emilion ja Charleesin iloinen taikaesinebisneksen suunnittelu keskeytyy, kun Oikeamielisyyden seuran alati tarkkaavaisiin korviin kantautuu huolestuttavia huhuja useiden yövartion vartijoiden kuolemasta kuluneina öinä sisämuurin pohjoisportin lähistöllä ulkokaupungissa. Seuraavana yönä käydään katsomassa löytämättä mitään ihmeellistä – törmätään kyllä kierroksella olevaan yövartijaan, joka vaikuttaa epäluuloiselta.

Seuraavana päivänä huhut saavat vielä huolestuttavamman käänteen, kun kuullaan että samalla suunnalla on murhattu myös joku korkea-arvoisempi henkilö. Pian selviää, että viimeisin murhattu on, kukas muukaan kuin, Lindonin vanhempi pikkuveli Alexis Mathom Esekiel. Lindon lähettää kirjallisen surunvalittelun isälleen ja pohditaan Oikeamielisyyden linnakkeen turvajärjestelyitä.

Pian selviää, että Lindonin nuorempaa pikkuveljeä, Lucien Arystyx Esekieliä, epäillään Alexisin murhasta. Lucien on pidätetty, mutta Alistair Esekiel on rahansa ja vaikutusvaltansa peliin laittaen saanut Yövartion myöntymään siihen, että Lucienia pidetään Yövartion putkan sijasta kotiarestissa Alistair Esekielin kaupunkikartanossa. Lucienilla olisi murhaan ainakin motiivi – Lindon epäilee jäävänsä itse perinnöttömäksi Alistair Esekielin testamentissa, jolloin ensimmäisenä perimysjärjestyksessä olisi Alexis, sitten Lucien ja lopulta heidän pikkusiskonsa Ricen Mandelion Esekiel.

Lindon epäilee, että Lucien saattaa olla joutumassa oikeusmurhan uhriksi, ja haluaa selvittää onko tämä syyllinen vai syytön. Lindon päättää pyrkiä avoimesti Lucienin puheille sellaisena hetkenä, kun Alistair Esekiel ei ole kotonaan.

Kuvaava väliotsikko

Lindon marssii lähinnä veljiensä arvolle sopivasti pukeutuneena Esekielin kartanon paraatiovelle, kolkuttaa ja ilmoittaa hovimestarille tulleensa tapaamaan veljeään Lucienia. Hovimestari toivottaa hänet tervetulleeksi mutta pahoittelee, että Yövartion miehet eivät välttämättä päästä häntä veljensä puheille. Lindon kehottaa jättämään tämän hänen huolekseen ja jatkaa toiseen kerrokseen, jossa kaksi Yövartion miestä vartioi Lucienin ovea.

Yövartion miehet pysäyttävät Lindonin, kun tämä on marssimassa sisään Lucienin ovesta, ja vaativat selitystä. Lindon ilmoittaa olevansa Alistair Esekielin poika ja tulleensa tapaamaan veljeään. Toinen vartijoista päästää hänet sisään jääden itse sisäpuolelle odottamaan eikä suostu poistumaan Lindonin tätä vaatiessa vaan ilmoittaa, että "pomo" on kieltänyt jättämästä Lucienia kahden kenenkään muun kanssa.

Lindon kyselee selvästi hämmentyneen Lucienin vointia. Lucien ihmettelee, miksi Lindon on tullut tapaamaan tätä. Lindon selittää haluavansa auttaa Lucienia, mikäli tämä on syytön. Lindon haluaa kuitenkin varmistaa taikakeinoin, että Lucien puhuu totta.

Koska Esekielin perhe ei tiedä Lindonin osaavan taikoa eikä Lindon halua sitä vielä heille paljastaa, käyttää Lindon totuustaikansa naamioimiseksi kynttilää, johon on raapustettu maagisen näköisiä riimuja – taitava totuuskynttilän väärennös. Yövartijan seuratessa vierestä Lindon sytyttää kynttilän, lausuu hiljaa totuustaian ja alkaa sitten kysellä Lucienilta veljensä murhasta.