Absalon/14. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tutkitaan Absalonin, Granarian ja Mesonian tulli-, vero- ja kaupankäyntilainsäädäntöä. Todetaan, että kun tavaraa tuodaan Absalonin kaupunkiin, siitä täytyy maksaa tulli Absalonille; kun sitä tuodaan Granariaan, siitä täytyy maksaa tulli Granarialle ja kun sitä tuodaan Mesoniaan, siitä täytyy maksaa tulli Mesoniaan.

Absalonin ja Ovensuun välinen tie on kuitenkin vuokralla Mesonialta kääpiöille, ja kääpiöt eivät peri tullia alueilleen tuodusta kauppatavarasta. Sen lisäksi käy ilmi, että Mesonian ja Absalonin välisessä rajasopimuksessa Absalonin alue määritellään ulottuvaksi 20 virstaa Absalonin (ulommasta) kaupunginmuurista ulospäin, kun taas Absalon määrittelee kaupungin tarkoittavan kaupunginmuurin sisäpuolista aluetta.

Siis laskemalla maihin Absalonin rantaviivalla (esimerkiksi Absalonin satamassa, joka on kaupunginmuurin ulkopuolella) ja kuljettamalla kauppatavarat suoraan Ovensuun tielle välttyy maksamasta tulleja ja veroja Absalonille tai Mesonialle.

Emilio ja Alexander arvioivat, että puolituisten viinistä ja kessusta saisi Ovensuussa noin kaksinkertaisen hinnan Tilean ostohintaan nähden. Tileaan on noin viikon laivamatka; matkat seurueelta Tileaan ja seurueelta ja lastilta takaisin Absaloniin maksaisi noin kaksi kultarahaa.

Päätellään, että tarvittaisiin noin 20 kultarahan lasti (iso kärryllinen tai pieni vankkurillinen kessua) jotta matkaan kannattaisi lähteä. Otetaan lainaa:

  • Lindon 10 kr, tukikohta vakuutena, 1,5 kk, 10 %
  • Charlees vanhemmiltaan 2 kr, ei korkoa
  • Charlees 4 kr, happobisnekset vakuutena, 1,5 kk, 10 %
  • Charlees 4 kr, happobisnekset vakuutena toisen kerran, 1,5 kk, 10 %

Yhteensä siis 20 kr, josta maksettava 1,8 kr korkoa. Omasta takaa alkupääomaa 4 kr.

Emilio löytää kontakteillaan laivan ja kapteenin. Lindon pyytää ja saa kolmen viikon kesäloman kirjastosta.

Idän ihme on kaksimastoinen laiva, jolla on noin 20 hengen miehistö. Emilio, Alex, Lindon, Charlees ja Sotilas majoitetaan yhteen hyttiin, jossa on kaksi punkkaa ja kaksi riippumattoa.

Kapteeni Antonio
Ihminen, kapteeni, ei osanne taikoa, uhka-arvio: "Vähän kovempi kuin sinä."

Tuuli on myötäinen ja navakka. Merenkäynti on voimakasta. Alexander voi pahoin.

Kun on purjehdittu puolisen päivää, paapuurin puolelle ilmestyy Absalonin lippujen alla purjehtiva laiva joka lähestyy nopeasti ja tulee rinnalle. Merivartioston laivasta viestitään lipuilla, Idän ihmeeltä vastataan ja merivartioston laivasta soutaa kymmenkunta aseistettua, univormupukuista miestä , jotka nousevat Idän ihmeen kannelle.

Merivartioston miehet vaativat tyypilliseen lahjukseen nähden noin kaksinkertaista summaa suojelurahaa. Kapteeni ei tähän taivu, ja kiista muuttuu kovaääniseksi. Emilion ehdotuksesta Charlees pukee päälleen yliopiston kaavut, rymistelee ulos hytistä kannelle, tuhlaa näyttävän kakkostason hyökkäysloitsun raivonsa ilmaisemiseen ja menee sitten vaahtoamaan rannikkovartioston miehille. Edelleen Emilion ehdotuksesta Charlees ottaa kultarahan kapteenin kädestä, antaa sen merivartioston partion johtajalle ja käskee merivartioston miesten häipyä.

Tästä rohkaistuneena kapteeni intoutuu julistamaan, kuinka hän peittoaa merirosvot, purjehtivat ne minkä lipun alla hyvänsä. Merivartiosto antaa lopulta periksi jättäen Idän ihmeen rauhaan (mutteivat myöskään lähde saattamaan).

Matkalla nähdään myrsky ja voidaan pahoin. Kuuden päivän päästä päästään perille Tilean Rataihin myöhään illalla.

[+500 XP, Emilio +67 XP, Charlees +33 XP]