Absalon/12. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 11. elokuuta 2009 kello 21.55 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Maanantai 13.7.1248

Rehtori, professori Nistia ja Abbraxas saavat palaverinsa pidettyä ja sopivat vierailuluennon torstaiksi. Palaverin jälkeen rehtori häviää johonkin tapaamiseen ja professori pitämään luentoa.

Lindon, Amy ja Abbraxas siirtyvät lounaalle ruokasaliin; Lindon tarjoilee ensin Abbraxasille ennen kuin hakee itselleen ruokaa. Charlees liittyy heidän seuraansa. Abbraxas syö hyvällä ruokahalulla kommentoiden keijujen ruuan olevan toki herkullista, mutta hänen makuunsa jokseenkin kevyttä.

Lounaan kestäessä Lindon varovaisesti toteaa, ettei Abbraxas ole keiju, ja kysyy mikä hänen suhteensa keijuihin oikein on. Abbraxas vastaa syntyneensä ja varttuneensa Astraliassa. Kysyttäessä miten Abbraxas saapui Absaloniin, vastaa tämä lentäneensä.

Lounaan jälkeen Lindon ohjaa Abbraxasin kirjastoon ja esittelee sitä tälle. Esittelykierroksen jälkeen Abbraxas paneutuu kirjaston luettelointijärjestelmään ja tekee arkillisen muistiinpanoja kirjoista, jotka pyytää Lindonin noutamaan.

Lindon kantaa Abbraxasille kirjoja, muutamia kerrallaan, ja Abbraxas paneutuu vuorollaan kuhunkin niistä, jättäen muut siististi leijumaan ilmaan viereensä. Jossain vaiheessa Lindon kysyy:

Lindon: "Sopiiko kysyä, mitä oikein tutkitte?"

Abbraxas: "Astralian tämänhetkinen olemassaolo on hieman... epävakaata, ja sen katoamisen muualle aiheuttanut kataklysmi on hieman huonosti dokumentoitu. Yritän selvittää, josko olisi jotenkin mahdollista pitää huolta, ettei se tapahdu uudelleen."

Charlees: "Voisitteko kertoa tästä kataklysmistä?"

Abbraxas: "Toki, mutta en nyt."

Amy poistuu jossain vaiheessa iltapäivää, palaa Oikeamielisyyden linnakkeeseen ja kertoo terveiset Emiliolle. Illan hämärtäessä Lindon ehdottaa Abbraxasille, että tämä jatkaisi tutkimustaan seuraavana päivänä, mihin Abbraxas myöntyy. Kirjat pinoavat itsensä siistiin pinoon pöydälle, ja Abbraxas piirtää niiden päälle monimutkaisen riimun, joka hohtaa hetken.

Matkalla pois yliopistolta Lindon tiedustelee, aikooko Abbraxas majoittua laivalla. Abbraxas vastaa, ettei ole juurikaan ajatellut asiaa. Miltei samaan hengenvetoon Abbraxas tiedustelee, miten Absalonissa voi pitää hauskaa. Charlees ehdottaa Punaista Gorillaa, johon Lindon toteaa että luottaa ennemmin Emilion kuin Charleesin näkemykseen Absalonin yöelämästä, ja ehdottaa että he tapaisivat Emilion Peikkorummussa.

Emilio ja Amy odottelevatkin jo Peikkorummussa, ja Emilio tervehtii Abbraxasia jälleen sujuvaan tapaansa. Keskustellaan vaihtoehtoisista tavoista viettää iltaa Absalonissa ja päivitellään velho-opiskelijoiden suosimaa Punaista Gorillaa, jonka rakenteet huhujen mukaan on suojattu useammalta elementiltä kuin keskimääräinen korkean tason seikkailija. Keskustelun aikana:

Amy: "Nukkuvatko lohikäärmeetkin?"

Lindon, Charlees: *le gasp*

Emilio: "Heh heh, varmasti lohikäärmeetkin tarvitsevat unta, mutta entä te, arvoisa vieraamme?"

Abbraxas: "Se ei ole mitenkään välttämätöntä."

Päätetään lähteä seuraamaan Mustapäiden ja Kukkulan kuninkaiden välisiä enemmän tai vähemmän laittomia kilpa-ajoja alakaupungilla. Ilta sujuu välikohtauksitta, ja Abbraxas osoittaa hyödyllisyytensä pitämällä juomat kylmänä ja opettamalla muille rivouksia lohikäärmeeksi. Abbraxasilla ei ilmeisesti myöskään ole ongelmia likviditeetin kanssa, sillä tämä tarjoaa useita kierroksia maksaen ne oudoilla kultakolikoilla.

Aamulla Charleesilla on karmea kanuuna ja Lindonilla lievä päänsärky. Emilio tuo Abbraxasille aamupalaa vuoteeseen.

Tiistai ja keskiviikko

Abbraxas viettää päivät yliopiston kirjastossa tutkimassa Lindon seuranaan. Jossain vaiheessa yliopistolla leviää huhu, että tämä platinahiuksinen pitkä nainen viettää aikaansa kirjastossa, ja yhtäkkiä kirjastossa alkaa notkua myös sellaista väkeä, jota siellä harvemmin näkee. Abbraxas käyttää tylysti fiksuimman oloisia notkujia hyväkseen teettäen näillä tutkimukseensa liittyviä pikkutehtäviä.

Iltaisin Emilio järjestää Abbraxasille ja muille ajanvietettä kaupungilla.

Lounaalla Lindon kysyy Astralian katoamiseen johtaneesta katastrofista. Abbraxas kertoo astralialaisten ja syvinkäisten välisestä riidasta ja sodasta, jossa häviöllä olleet astralialaiset yrittivät suojata saartaan mahtavalla taialla. Taika ei kuitenkaan täysin toiminut, vaan Astralia ja sen lähivesiä katosi tästä maailmasta "muualle". Suuri osa taian tekemiseen osallistuneista velhoista kuoli taikaa luotaessa.

Astralian poissaollessa astralialaiset tutkivat sen tilaa ja korjasivat vaurioita. Vahvistettuja raportteja matkustamisesta tämän maailman ja Astralian välillä sen poissaollessa ei ole, mutta huhuja kyllä on aina ollut. Lopulta Astralia tuotiin takaisin puolivahingossa taialla, jonka tekemiseen myös Abbraxas osallistui.

Torstai 16.7.1248

Aamupäivällä Abbraxas pitää perustutkintotasoisen luennon ja iltapäivällä edistyneemmän luennon. Luentojen jälkeen Abbraxasin ympäröi joukko henkilökuntaa, jotka pommittavat tätä kysymyksillä ja kommenteilla.

Jossain vaiheessa Abbraxas tunkeutuu hartiavoimin väkijoukon läpi ja kertoo Lindonille ja muille saaneensa kutsun illalliselle professoreiden kanssa. Abbraxas poistuu kohti yliopiston alueella olevan järven keskellä olevaa saarta ja siellä sijaitsevaa edustushuvilaa. Lindon ja Sotilas jäävät yliopistolle, ja muut palaavat Oikeamielisyyden linnakkeeseen.

Yöllä Emilio ja Charlees heräävät sisäpihalta päin kuuluvaan kolahdukseen. He menevät sisäpihalle, kuulevat toisen kolahduksen katolta ja näkevät siellä Abbraxasin, joka laulaa epävireisesti laulua lohikäärmeiden kielellä. Emilio varoittaa tätä pudotuksesta; Abbraxas heiluttaa kättään ja putoaa puolitoista volttia heittäen naamalleen sisäpihalle.

Emilio ja Charlees toteavat Abbraxasin olevan hengissä ja suhteellisen vahingoittumaton mutta sammunut. He nostavat tämän sänkyyn, laittavat viereen sangon ja vesikarahvin ja painuvat takaisin nukkumaan.

Perjantai

Lindon käy aamulla tukikohdassa, kuulee Abbraxasin meluisasta paluusta, naureskelee ja palaa yliopistolle kehottaen kertomaan Abbraxasille, että tämä päässee halutessaan ongelmitta sisään yliopiston portista. Sitten hän palaa yliopistolle.

Abbraxas raahautuu jossain vaiheessa aamupäivää erittäin räjähtäneen näköisenä lakana päällään keittiöön. Hänen toisessa kädessään on vesikarahvi, jossa on jäitä. Abbraxas nauttii aamupalaksi lähinnä kahvia, palaa huoneeseensa siistiytymään ja tulee sieltä pian ulos huolitellun näköisenä kuin mitään krapulaa ei olisi ollutkaan. Abbraxas pahoittelee edellistä iltaa, kertoo tutkimuksensa valmistuvan lähipäivinä ja lähtee yliopistolle.

Charlees ärsyttää Amya pöllimällä ruokakaapista makkaraa ja on aiheuttaa ydinsodan.

Yliopistolla Abbraxas viimeistelee tutkimuksensa ja pyytää Lindonia ja Sotilasta saattamaan itsensä laivalle. Abbraxas kiittää saamastaan avusta ja poistuu laivaan.

Iltapäivällä Amy käy astralialaisten laivalla ja tapaa siellä Mirellan. Mirella kertoo Amylle, että he aikovat purjehtia seuraavana päivänä pois. Mirellan mukaan Absalonista Astraliaan on useiden päivien purjehdus.

Amy jättää Mirellalle myös Emilion kirjoittaman kirjeen toimitettavaksi Abbraxasille.

Lauantai

Aikaisin lauantaiaamuna Lindon, Emilio, Amy, Charlees ja Sotilas käyvät toivottamassa astralialaisille hyvää matkaa. Lindon puhuu astralialaisille Emilion kirjoittaman lyhyen puheen ja seurataan laivan lähtöä.

Myöhemmin tukikohdassa Amy yrittää mennä sisäpihalle ja huomaa oven olevan jumissa. Yhteisvoimin Amy ja Emilio saavat oven auki ja huomaavat oven olleen jumissa sen ympärille kasvaneen köynnöksen vuoksi. He huomaavat sisäpihan myös kasvaneen täyteen erilaista huolellisesti hoidetun näköistä kasvillisuutta. Lahja astralialaisilta?

[+500 XP] (Lindon ja Charlees dingaa)

Sanottua

  • "Meillä on kellarissa ankheg ja yövieraana lohikäärme. Aikaa sitten olis jo pitänyt pelottaa."
  • "Sidoste-salami kestää!"
  • "Emilio ei ole Sauronin Suu vaan Lindonin Lärvi."