Absalon/11. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Perjantai 10.7.1248

Tiktok tuo kirjeen, jossa kerrotaan että lähettiläs antaa audienssin auringonlaskun aikaan. Käydään strategisia neuvotteluita.

Illalla lähdetään satamaan, jossa panssaroidut vartijat ottavat meidät vastaan ja ohjaavat laivan perässä sijaitsevaan suureen tilaan, jossa lähettiläs ja Mirella odottavat.

Lähettiläs esittäytyy ja pyytää istumaan. Seuraa keskustelu, jossa kerromme melko avoimesti näkemyksistämme Absalonin kaupungin nykytilan suhteen sekä aikomuksistamme korjata asia. Jossain vaiheessa Girellon kysyy, mistä koko juttu on saanut alkunsa, ja Lindon kertoo vuosisatoja sitten kuolleen lordi Havelockin yhteydenotosta. Kun Girellon kysyy, että ei kai Havelock ole epäkuollut, vastaa Lindon hänen olevan omien sanojensa mukaan <lohikäärmekieltä: minor deity>.

Jossain vaiheessa Amy huomaa Girellonin vilkuilevan Sotilasta epäluuloisesti ja kertoo tästä telepaattisesti Lindonille, joka ottaa sopivan tilaisuuden tullen Sotilaan puheeksi Girellonin kanssa, esittelee tämän nimellä Sotilas ja kertoo tämän vastaavan operaation turvallisuudesta ja osoittaneen luotettavuutensa.

Girellon myös panee merkille Lindonin haltiaveren ja ihmettelee, miksi puoliverinen ajaa niin aktiivisesti ihmisten asiaa, mihin Lindon vastaa ettei hänellä ole juuri minkäänlaisia siteitä äitinsä kansaan.

Keskustelu kääntyy yliopistoon. Girellon toteaa yliopiston ja kaupungin valtaapitävien asenteen olleen varsin penseä yliopiston tietojen jakamisen suhteen. Lindon toteaa, ettei hänen asemansa yliopistossa ole kovin korkea, mutta hän uskoo pystyvänsä auttamaan virallisen pyynnön muotoilemisessa sekä osoittamisessa oikeille henkilöille ja ennen kaikkea oikeiden henkilöiden ohi. Emilio puolestaan ehdottaa, että astralialaiset toisivat yliopistoon vierailuluennoitsijan. Mirella soittaa kotiin, ja lyhyen keskustelun jälkeen Girellon toteaa, että eräs hänen ystävänsä lähtee kohti Absalonia ja voisi ryhtyä vierailuluennoitsijaksi jo parin päivän päästä. Girellon kertoo astralialaisten olevan kiinnostuneita erityisesti ulottuvuuksienväliseen matkailuun liittyvistä asioista. Sovitaan, että Lindon alkaa selvittää yliopiston päässä vierailuluennointijärjestelyn aloittamista.

Tämän jälkeen keskustelu muuttuu pääasiassa small talkiksi ja nautitaan illasta.

Lauantai 11.7.1248

Lindon ja Charlees keskustelevat vierailuluennointijärjestelyistä ja päättävät ottaa yhteyttä erääseen illuusio-opin professoriin, jonka arvioivat suhtautuvan myötämielisesti ajatukselle astralialaisesta vierailuluennoitsijasta.

Lindon menee professorin puheille ja esittelee asiansa. Professori innostuu, kyselee lisätietoja ja alkaa välittömästi selvittää hallinnollisia asioita rehtorin ym. kanssa.

Amy käy lounastamassa astralialaisten laivalla ja saa kuulla, että vierailuluennoitsija saapuu sunnuntaina. Meidät kutsutaan lounaalle sunnuntaiksi.

Sunnuntai 12.7.1248

Lounaalla on Girellonin ja Mirellan lisäksi pitkä, valkohiuksinen nainen, jonka Girellon esittelee Abbraxas Valkoiseksi. Lindon luotaa naisen kätellessään ja saa vastaukseksi

Abbraxas Valkoinen
Lohikäärme, valkoinen, 300-400 vuotta vanha, normaali lista lohikäärmeominaisuuksia, hönkii kylmää, taikoo tosi hyvin. Uhka-arvio: "Hui saatana!"

Lounaan yhteydessä keskustellaan Abbraxasin alasta ja siitä, mistä hän aikoo luennoida. Abbraxas kertoo olevansa pätevä kaikilla taikuuden aloilla mutta suosivansa illuusiota. Hän aikoo luennoida illuusio- ja muodonmuutostaioista ja niiden yhteisvaikutuksesta. Abbraxas toivoo pääsevänsä tutustumaan yliopiston kirjastoon, minkä Lindon lupaa järjestää.

Lindon kertoo laivalta poistumisen jälkeen muille, että Abbraxas on lohikäärme, mikä aiheuttaa yleistä hämmästystä.

Myöhemmin samana päivänä Lindon käy sopimassa professorin kanssa tapaamisen Abbraxasille seuraavaksi päiväksi. Samalla hän tiedustelee, voiko esitellä Abbraxasille yliopiston kirjastoa, mihin professori suostuu.

Maanantai 13.7.1248

Lindon ja Amy saattavat Abbraxasin satamasta yliopistolle ja heidät päästetään portista sisään ongelmitta. Yliopiston alueella Abbraxas herättää huomiota olemuksellaan ja fuksit viheltelevät hänen peräänsä, mitä Lindon pahoittelee.

Professori Nistian toimistolla odottaa professorin itsensä lisäksi Lindonin suureksi yllätykseksi myös yliopiston rehtori, jolle kumartaen Lindon esittelee Abbraxasin ja jää taka-alalle seuraamaan Nistian, rehtorin ja Abbraxasin keskustelua.

Rehtori Ylbethar vaikuttaa ensin hieman epäilevältä, mutta keskustelun kuluessa vakuuttuu Abbraxasin pätevyydestä. Mikään keskustelussa ei Lindonin näkökulmasta anna ymmärtää, että professori ja rehtori ymmärtäisivät keskustelevansa lohikäärmeen kanssa.

Paljo saadaan expaa?!?!?

[+500XP]

Sanottua

  • Fairy dust -taikapullia! Sisältää taiankaltaista aromia.
  • Oikeamielisyyden seura, dynaaminen monialapalveluyhteisö