Absalon/1. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 11. elokuuta 2009 kello 21.53 – tehnyt Japsu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä on Absalon-kampanjan 1. pelikerran kulku Japsun kertomana.

Päivä 0, ilta, Yliopiston kirjasto

”Olen kamalan pahoillani, arvon herra, mutta kirjastossa ei saa tupakoida.” Lindon tapaa myöhään illalla kirjastossa miehen, joka väittää olevansa Absalonin kaupungin satoja vuosia sitten kuollut lordi Havelock I. Mies tarjoaa Lindonille mahdollisuutta korjata Absalonin vääryydet, mihin Lindon tarttuu. Hän kehottaa Lindonia hakeutumaan keskipäivällä Neuvostokadun ja Kauppakadun risteykseen, ja koskettaa sitten Lindonin otsaa, jolloin Lindon menettää tajuntansa.

Päivä 1, Yliopiston kirjasto

Lindon herää kirjaston lattialta ihmetellen mitä siellä oikein tekee, kun edellinen ilta tulee mieleen. Hän palauttaa miehen lukeman kirjan hyllyyn, vetää kellon ja lähtee etsimään syötävää.

Lindon järjestää iltapäivän vapaaksi ja menee puolilta päivin käskettyyn paikkaan. Siellä häntä alkaa seurata Sotilas, joka itsepintaisesti vaatii saada suojella Lindonia henkilökohtaisesti eikä suostu kertomaan mitään itsestään, taustastaan tai siitä, kuka hänet on lähettänyt.

Lindon ei pidä ajatuksesta, että joutuisi tuomaan Sotilaan yliopistolle, jossa tämän läsnäolo epäilemättä herättäisi kysymyksiä. Hän suostuu vastentahtoisesti kuitenkin esittelemään Sotilaalle työpaikkansa ja asuntonsa yliopistolla pyytäen tätä ottamaan huoneen majatalosta lähistöltä ja odottamaan siellä kutsua. Sotilas kuitenkin piiloutuu Lindonin huoneeseen, josta Lindon löytää hänet työpäivänsä jälkeen.

Lindon löytää huoneestaan myös kirjeen, jossa ”H” kehottaa häntä hankkiutumaan länsiportin ulkopuolelle auringonlaskun jälkeen. Lindon ja Sotilas tekevät näin ja löytävät länsiportin läheltä haavoittuneen puolituisnaisen, jota kaksi ihmismiestä ahdistelee. Sotilas päättää pikaisesti ahdistelijoiden päivät, Lindon sitoo puolituisnaisen haavat ja nainen saatetaan veljensä Emilion luo.

Sisarensa pelastuksesta kiitollinen Emilio järjestää Lindonille ja Sotilaalle yösijan, yliopistolle kun ei tiukemman yövartioinnin vuoksi tähän aikaan yöstä välttämättä ole asiaa.

Päivä 2

Lindon ja Sotilas palaavat aikaisin aamulla yliopistolle. Sotilas piiloutuu jälleen Lindonin huoneeseen ja Lindon tekee normaalin työpäivän. Työpäivänsä jälkeen Lindon palaa huoneeseen, josta löytää jälleen kirjekuoren. Kumma kyllä Sotilas ei huomannut kenenkään tuovan kirjekuorta, vaikka hän vietti koko päivän Lindonin huoneessa.

Kirjeessä tehdään selväksi, että Lindon tulisi tulevaisuudessa hyötymään miehen nimeltä Viitta palveluksista. Saadakseen Viitan puolelleen pitäisi Lindonin kuitenkin järjestää Viitta ja muuan vartiopäällikkö Heimlich samaan tilaan kahden siten, että heitä ei häirittäisi ja mielellään siten, että Viitalla olisi etu puolellaan. Tehtävän suorittaakseen Lindon ja Sotilas ottavat yhteyttä Emilioon.