Über Alles

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 28. lokakuuta 2015 kello 21.12 – tehnyt Zaghrog (keskustelu | muokkaukset) (→‎Abwehr)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Sache.jpgYleistä

1936- etenpäin sijoittuva peli, jossa hahmot ovat saksalaisia tiedusteluupseereita. Jänniin paikkoihin ja historiallisiin tapahtumiin on tarkoitus osallistua.

Historiallista hyvä tietää kamaa

Reichsmark on vaihtoväline joka on virallisesti sidottu kultaan. Yksi reichsmark vastaa noin 5e seteliä nykypäivänä.

Useimmilla ihmisillä ei omaa autoa ole, joskin suosio on nousussa, sen sijaan juna ja raitiovaunu liikenneverkot ovat erinomaisia.

Lentäminen on tehokasta, mutta autojen lailla rikkaampien huvia.

Tammikuussa 1936 annetulla fuhrerin käskyllä, eivät Gestapon, Sicherheitsdienst (SD), Reichssicherheitshauptamt (RSHA) ja Abwehr upseerit ole rikosvastuullisia saksan lain mukaisesti.

Abwehr

Tiedustelupalvelu josta hahmot aloittavat. Keskittyy lähinnä ulkomaiden sotilastiedusteluun ja kotimaassa vastavakoiluun.

Päämaja löytyy Berliinistä 76/78 Tirpitzufer kadulta.

Komentaja on vanha tiedustelukettu, Amiraali Canaris.

Hahmojen osaston (Besondere Abtailung) komenta on Eversti Vogel, n. 50 vuotias hieman harmaantuva herkästi huutamiseen taipuvainen elämäntapanatsi.

Osastolla työskentelee lisäksi brunette sihteerikkö Ilsa Stach, 26, jolla ei ole virallista asemaa Abwehrissä. Silti Ilsa kaikki salaiset paperit näkee ja keskustelut kuulee.

Abwehrille töitä tekee myös Wermachtin Ylivääpeli Schaeffer. Schaeffer on vastuussa RWK:n (Reichs Waffenkammer, Valtakunnan Asevarasto) resursseista.

Aseet ja laitteet

Abwehr jakaa miehille: (siis nimenomaan naiset eivät saa) Tiedustelu-upseerin paperit joilla on varsin paljon painoarvoa kun sellaista vilauttaa, virka-aseen Walther PP (lipaskoko 7), kaksiunivormua, juhlaunivormun ja pitkän nahkatakin. Nämä ovat valtionomaisuutta, mutta hahmon käytössä. Ja vastuulla.

Naiset saavat Walther PPK (15.5 cm pitkä taskupistooli, lipaskoko 6).

Omiin taitoihin perustuen hahmot saavat muutakin tavaraa.

Ernon hahmolla on konepistooli, mutta klassinen "schmeisser" eli MP-40, ei ole vielä keksitty, minkä vuoksi on pakko käyttää MP-35 joka on monella tapaa parempi, mutta lipas on sivulle.

Palkkaus

Tiedustelu-upseerit saavat palkkaa aika kivasti.

Luutnantti 800RM/kuukausi
Kapteeni 1000RM/kuukausi

Ei sotilasarvoa 400RM/kuukausi