Dominions 3

Kohteesta ExcaliburWiki
Versio hetkellä 21. elokuuta 2012 kello 11.16 – tehnyt Mr0661 (keskustelu | muokkaukset) (→‎Dominions 3)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Dominions 3

Aikaispeli joka on käynnissä, tällä kertaa servu on osoitteessa ruoska.tontut.fi:5502. Karttana on tällä kertaa The Desert Eye. Käytetään versiolle 3.15 muokattua Awesomegods 1.9 modia: https://dl.dropbox.com/u/8210580/ag19retro.zip

Varatut kansat:

  • Kailasa - Culka
  • Caelum - Kaapija
  • Ermor - Mikael
  • Niefelheim - Diamondshade
  • Lanka - mr0661
  • Vanheim - JanneF
  • Abysia - Victor0
  • Sauromatia - Jushak
  • Helheim - Sdrachus
  • R'lyeh - Viljami
  • Yomi - Mantle


Keskiaikapeli joka käynnistyy joskus osoitteessa X:Y. Kartta päätetään joskus.

Varatus kansat:

  • Eriu - Diamondshade
  • Abysia - Culka
  • Oceania - Ante
  • Shinuyama - mr0661
  • Bandar Log - Victor0
  • R'lyeh - Kaapija
  • Vanheim - Sdrachus
  • Ulm - Viljami
  • Arcoscephale - JanneF
  • Tien Chi - Mikke
  • Machaka - Jushak
  • Marignon - Wryyy

Wiki

Dominions 3 -wiki löytyy osoitteesta http://dom3.servegame.com/wiki/Main_Page

Kansoista

Tässä Culkan mielipiteitä kansoista:

Early Age

Abysia

Fantasiatulikansa. Kaikkialta palkattavat maagit osaavat vain tulta, mikä on huonoa, mutta räjäyttävät pienen tutkimustyön jälkeen kaiken ei- tuli-immuunin äkkiä. Veri- ja astraalimaageja saa vain pääkaupungista mikä haittaa verimetsästystä aikalailla. Normiyksiköt ovat todella kovia, ja näiden tuliaura lisäksi väsyttää vastustajat. Ei ollenkaan ampuvia yksiköitä.

Agartha

Maanalaisia yksisilmäisiä tiesmitäotuksia. Pääsee hyvin käsiksi maataikuuteen sekä veteen, tuleen ja kuolemaan. Yksiköillä on vain yksi silmä ja eivät meinaa osua ladon seinäänkään. Troglodyytit ovat poikkeus, ja ne tramplaavat pikkuvastustajat helposti. Yksiköt ovat amfibisia joten merten valloistus onnistuu.

Arcoscephale

Muinainen kreikka. Kaikkialta palkattavat mystikot ovat yksiä ajan parhaista maageista, mutta satunnaisuus ja astraali tekee näistä tuskaisia scriptattavia taisteluun. Parantajat osaavat parantaa afflictioneita. Filosofit saavat bonusta tutkimukseensa slothista, mutta tämä on ansa, sillä Arcon kunnon yksiköt ovat kohtuu resurssisyöppöjä eikä niitä saa slothilla rakennettua. Chariotit ovat erityisen tehokkaita.

Atlantis

Lovecraftin deep oneja. Basalttikuninkaat ovat todella kovia, ja osaavat kaikkialta palkattavien maagien tapaan kaikkia elementtitaikuuksia. Ajan ainoa merikansa joka pääsee kuivalle maalle ongelmitta. Eivät tosin osaa vastata massattuihin jousiampujiin hyvin.

Caelum

Fantasialintukansa. Eagle kingit tappavat talossa ja puutarhassa pienen tutkimustyön jälkeen ...kunhan vastustaja ei ole immuuni sähkölle. Toimivat kyllä hakkamallakin kunhan saavat vähän varusteita päällensä, nämä voi vaikka siunatakin. Tavalliset lintumiesyksiköt osaavat lentää, mutta ovat muuten aika onnettomia, kestävät vähän, näitä mahtuu vain 2 per ruutu eivätkä osaa taistellakaan. Onneksi Caelum saa mammutteja jotka auttavat neutraaleja vastaan.

C'tis

Liskoegypti. Vähän meh mielestäni, kaikkialta palkattavat sauromancerit ovat hyviä, mutta D3N1 + random ei ihan riitä kaikkeen, eivätkä yksikötkään ole mitään niin ihmeellisiä. Chariotit ovat kivoja kyllä.

Ermor

Juuri kristillistynyt Rooma. Augur elderit taistelevat ajan parhaan maagin tittelistä, ja ovat kaikkialta palkattavia vielä. Piispat osaavat parantaa (joskus) affflictioneita. Yksiköt ovat myös lähellä ajan huippua.

Fomoria

Kirottuja ...kelttijättiläisiä? Osaavat kuoleman- ja ilmataikuuden. Unmarkedit ovat hyviä sacredeja, ja näitä varten kannattaa harkita kunnon siunaustakin. Isommat jätit ovat puoliamfibisia sekä osaavat seilata, mahdollistaen hyvän liikkuvuuden merillä.

Helheim

Kuolemasta pitävät taikaviikingit. "Ponymans", ratsailla olevat kalliit komentajat pystyvät pienen tutkimuksen ja/tai sopivan siunauksen kanssa yksin valtaamaan provinsseja, hiippaillen seuraavalla vuorolla pois tehden vastaiskusta mahdotonta (pois lukien mind hunt). Lähes kaikilla yksiköllä on glamour, joten osaavat hiippailla eivätkä omilla mailla edes näy vastustajille kartalla. Valkyriat ja yksi komentaja osaavat lentää. Yksi suosikeistani.

Kailasa

Hindujumalolentojen hallitsema apinavaltio. Perusyksiköt menevät marakateista gorilloihin, pienempien osaten hiippailla. Pyhillä jumalolennoilla on awe, joka tekee näistä lähitaistelusta yleensä todella kovia. Sääli että kukaan Kailasassa ei käytä panssaria tai lautasta isompia kilpiä - nuolet ovat ongelmallisia. Maagit saavat hyvin loitsittua maata, vettä, luontoa ja astraalia.

Lanka

Hindudemoniolentojen hallitsema apinavaltio. Perusyksiköt ovat samat kun kailasalla. Jumalolennot on korvattu demoneilla, jotka ovat ilman awea mutta muuten osittain kovempia. Osa käyttää jopa panssaria. Osaavat veri-, kuolema-, luonto- ja ilmataikuutta. Yksi suosikeistani.

Marveni

Kelttidruideja. Kaikkialta palkattava druidi on ehkä ajan paras maagi, pääsevät todennäköisesti S4 tai E4 ilman boostereitakin. Normiyksiköt sen sijaan eivät ole aivan niin loistavia, mutta ajavat asiansa.

Mictlan

Atsteekkeja. Dominion leviää vain veriuhreilla. Kiistämättä ajan paras peruksikkö, jaguar warrior. On pyhä ~perushakkaaja, mutta kuollessaan muuttuu puolijaguaariksi joka kestää vielä enemmän ja tällä on 3 hyökkäystä, jotka tulisiunauksella ovat pahoja. Lisäksi Mictlanin maagit pääsevät käsiksi kaikkeen taikuuteen paitsi kuolemaan ja maahan, ja näistäkin kuolemaan kansallisella kutsuloitsullaan. Kansallinen Rain of Jaguars lisäksi kutsuu pyhiä lentäviä jaguaaridemoneita, jotka ovat myös todella hyviä.

Niefelheim

Viikinkimyyttijättiläisiä, jääkansaa. Pyhät Niefel jarlit ja giantit ovat kunnon tappokoneita, joiden teho perustuu pitkälti näiden hohkaamaan kylmään, joten massatut pienemmät yksiköt eivät toimi niin hyvin. Osaavat vielä loitsiakin todella hyvin kuolemaa ja vettä. Lisäksi kansa pääsee käsiksi veri-, luonto- ja ilmamagiaan.

Oceania

Merenneitokansaa. Eivät pääse maalle helposti, en ole jaksanut tutustua kovin hyvin. Saavat clam of pearlseja tehtyä luonnostaan helposti, ja olen nähnyt näiden voittavan pelin massaamalla niitä vaan tarpeeksi jorpakossaan.

Pangaea

Kreikan taruolennot. Kallis, ainoa Pangaean kunnon maagi, pan, osaa loitsia kunnolla vain luontomagiaa, sekä lisäksi vähän maata ja verta. Panit houkuttelevat turmoil-scaleilla maenadeja, hulluja alastomia naisia luokseen, jotka toimivat vihollisen hidastamiseen, tai ehkä jopa oikein buffattuina, tappamiseen. Normiyksiköt ovat ok.

R'lyeh

Mieltä hallitsevia kalaotuksia. Todella paljon astraali- ja vesimagiaa, mutta eivät pääse vedestä helposti pois. Käyttävät mielihallittuja orjayksiköitä, joilla on huono moraali, tai ovat aivottomia.

Sauromatia

Kannibaaliamatsoneja. Pääkaupungista palkattavat androphag archerit ovat mahtavia, myrkkynuolet tappavat todella tehokkaasti. Eivät witch kingit ja hydratkaan huonoja ole missään nimessä, kuten ei kaikkialta palkattava enariekaan. Normiamatsonitkin ovat hyviä. Kansalla ei mielestäni oli mitään heikkouksia, pretenderin voi suunnitella lähes mitä käyttöä varten tahansa, vaikkakaan siunaukselle ei ehkä ole niiiiin hyvää kohdetta. Suosikeitani. Osaavat kuolema-, luonto-, vesi-, veri-, ja astraalimagiaa.

T'ien Ch'i

Lentävät kiinalaiset. Pääkaupungin celestial masterit ja master of the five elementsit ovat todella hyviä. Normiyksikötkin ovat hyviä, varsinkin jousimiehet. Kaikkea muuta taikuutta paitsi verta.

Tir na n'Og

Arthurin tarujen Avalonin asukit. Aika pitkälti sama kuin Helheim, mutta ilman verta ja luontotaikuus korvaa kuoleman.

Ulm

Conan. Sepät osaavat takoa alennuksella varusteita, mutta ovat Ulmin shamaanien kanssa epäluotettavia magioineen ja saavat satunnaisesti vähän mitä sattuu, vaikkakin kaikkea paitsi astraalia ja verta. Perusyksiköt ovat ajan parhaat.

Vanheim

Taikaviikingit. Katso Helheim, mutta veri korvaa kuolonmagian, eikä ole lentäviä yksiköitä.

Yomi

Japanidemonit. Dai Oni on todella kova, mutta kova on hintakin. Demonit eivät ole kovin hyviä tutkimaan, mutta tehokkaita ovat omilla taikuuden aloillaan, että fyysisesti. Demonit myös muuttuvat haamuiksi kuollessaan, hakaten vihollisiaan vielä eteerisinä kunnes kuolevat toisenkin kerran.