Ero sivun ”Valossa kylpee maa/Valossa kylpee tsaari” versioiden välillä
Rivi 1: | Rivi 1: | ||
− | '''Valossa kylpee tsaari''' (nimestä kunnia Ellille) on [[Valossa kylpee maa]] -kampanjan | + | '''Valossa kylpee tsaari''' (nimestä kunnia Ellille) on [[Valossa kylpee maa]] -kampanjan sivupelikokoelma, jota pelataan satunnaisesti Lauran a.k.a. Larzan asunnolla vapaamuotoisella (lue olemattomalla) systeemillä. |
== Pietarin kaupunkivaltio == | == Pietarin kaupunkivaltio == |
Versio 9. maaliskuuta 2012 kello 18.27
Valossa kylpee tsaari (nimestä kunnia Ellille) on Valossa kylpee maa -kampanjan sivupelikokoelma, jota pelataan satunnaisesti Lauran a.k.a. Larzan asunnolla vapaamuotoisella (lue olemattomalla) systeemillä.
Sisällysluettelo
Pietarin kaupunkivaltio
Pietarin tsaari jakoi kaupungkivaltiota perustettaessa Pietarin sektoreihin, joista palatsia ympäröivät rikkaiden ts. aatelisten ja ministerien asuinalueet. Käytännössä tavallinen kansa häädettiin enimmäkseen näiltä alueilta Pietarin laitamille ja vanha Pietari poltettiin maantasalle ja sen tilalle rakennettiin uusi ja kunniallinen rikkaiden Pietari. Pääasiassa Neva-joen itäpuolelle häädetyt tavalliset Pietarin kansalaiset asuvat missä sattuu ja miten sattuu hyvin ahtaissa oloissa. Neva-joen itäpuolelle on kyllä jäänyt useita aatelisten hylkäämiä nyt jo ränsistyneitä kartanoita, mutta nekin ovat tällähetkellä täynnä ihmisiä ja kaikkea muuta kuin miellyttäviä asuinsijoja.
Muutamat parempiosaiset kauppiaat ja käsityöläiset asuvat aatelisten asuinseuduilla omissa myymälöissään, mutta monet heistäkin käyvät vain töissä Neva-joen länsipuolella.
Pietarissa on myös sotilaallinen tukikohta ja tutkimuskeskus Vasiljostin saarella, joka on täysin eristyksissä muustapietarista ja vaikka kaikki sotilaat pääsecvät tukikohdan puolelle vain harvat ja korkea-arvoisimmat pääsevät tutkimuskeskuksen suljettuihin tiloihin.
Pietarin merkkihenkilöt
Tsaari Aleksanteri III - Pietarin kaupunkivaltion itsevaltias, hermoheikko ja taikauskoinen, mutta tästä huolimatta luja ja hyvät strategitaidot omaava hallitsija, joka on onnistunut pitämään kapinalliset kurissa ja ministerit ainakin ulkoisinpuolin uskollisina.
Tsaaritar Olga - herkkää ja hieman hupsua esittävä tsaaritar on todellisuudessa kovahermoinen ja taitava manipuloija, jolla on omia kontakteja eri osissa Eurooppaa. Isovanhemmat ovat muuttaneet aikoinaan Vatikaanista Venäjälle. Katolilainen.
Nikolai - pilalle hemmoteltu tsaarin viisi vuotias poika. Lastenhoitajien kauhu, mutta vanhempiensa silmäterä.
Lastenhoitaja Tatjana - Nikolain uusin lastenhoitaja, joka ollut virassa puoli vuotta.
Duuman puheenjohtaja Boris - tsaaria hännystelevä liehittelijä, joka haluaa pääasiassa ajaa vain omaa etuaan ts. häikäilemätön omaneduntavoittelija.
Sisäministeri Igor - poliisivoimien johtaja. Tunnetaan häikäilemättömänä ja julmana miehenä, mutta vaikuttaa olevan tsaarille uskollinen.
Valtionvarainministeri Mihail - pilkkua viilaava niuhottaja ja tsaarin vannoutunut kannattaja. Omistaa vodkamonopolin ja säätelee sitä oman mielensä mukaan ja muiden kiusaksi miten sattuu.
Sotaministeri Viktor - ahdasmielinen kiihko-ortodoksi, joka avoimesti inhoaa tsaaritarta ja palvoo tsaaria. On kiinnostunut pääasiassa vain sodasta Preussia vastaan, mutta joutuu nykyään taistelemaan myös kapinallisia vastaan.
Kapinallisten johtajat Sergei ja Irina - kansan etua ajava pariskunta, joka yrittää saada tsaarin pois vallasta ja ministerit pois viroista. Tavoitteena luoda Pietarin tasavalta.
Tapaus Nikolai
Pelattiin 19.11.2011
Pelaajien hahmot
Anni – Valentin, 35, hyväntahtoinen tuurijuoppu. Uskollinen valtioinvarainministerin palvelija ja ahkera vodkamonopolin tarkkailija. Saanut pitkän ja korkean koulutuksen Pietarin yliopistossa.
Elli – Svetlana Prestikova, 25, venäläisaatelinen hyvän ihmistuntemuksen omaava mainpulointitaitopinen kaunotar tsaarittaren naisverkoston jäsen. Kuljettaa miestään voimakkaassa silkkinuorassa.
Timo - Konstantin Vladimirovitsh Tshernov, 44, iäkkään puoleinen paroni ja upseeri, joka on tienannut kannuksensa sodassa Preussia vastaan. Luonteeltaan suoraviivainen ja -puheinen, ja ehkä myös hieman ylimielinen ja ylpeä saavutuksistaan. Parhaassa elementissään sotatantereella ja kokee hovintehtävät lähinnä rangaistiksena epäonnistumisestaan sotatehtävissä.
Tapahtumat
Tsaarin poika Nikolai on mystisesti hävinnyt ja tsaari on päättänyt perustaa tapausta tutkivan työryhmän. Tätä työryhmää johtaa sisäministerin edustaja Aleksei nuori pyrkyri, joka on päässyt asemaansa epäilyttävin keinoin. Muut jäsenet ovat Valtioinvarainministerin edustaja Valentin, sotaministerin edustaja Konstantin ja tsaarittaren työryhmään tsaarittaren näkemykien ajamisesta ja Nikolain turvallisuudesta vastaava Svetlana.
Työryhmä kokoontuu Pietarin palatsin muotokuvahuoneessa, jossa alussa paikalla oleva tsaaritar pakottaa Aleksein ottamaan Svetlanan työryhmään mukaan. Tähän vastentahtoisesti suostuva Aleksei pitää tämän jälkeen mahtipontisen puheen, jossa syyttää Nikolain lastenhoitajaa huolimattomuudesta ja lapsen heitteillejätöstä sekä arvelee Nikolain karanneen omille teilleen. Konstantinin kysymysten ja vodkan huurujen sumentamana Aleksei sattuu kuitenkin lipsauttamaan lastenhoitajan väittäneen huoneessa käyneen jonkun tuntemattoman aatelismiehen, joka olisi vienyt Nikolain.
Konstantin ja Svetlana vaativat päästä haastattelemaan lastenhoitajaa, joka on tarkkaan eristettynä ja sisäministeriön poliisin vartioimana jossain palvelusväen tiloissa. Aleksei vastustaa tätä suureen ääneen väittäen lastenhoitajan olevan liian hysteerinen ja kykenemätön puhumaan mitään järkevää. Svetlana saa kuitenkin tsaarittaren kommenttien avustuksella suostuteltua Aleksein päästämään heidät lastenhoitajan puheille. Valentin sen sijaan haikailee enemmän Aleksein vodkapullon kuin lastenhoitajan haastattelun perään. Aleksei jää muotokuvahuoneeseen ja käskee työryhmän raportoida hänelle tapahtumista.
Lastenhoitajalta saadaan Svetlanan pitkän rauhoittelun jälkeen selville, että huoneessa oli tosiaan käynyt, joku koukkunokkainen, kaljuuntuva, yhteenkasvaneet kulmakarvat ja sinisen puvun omaava herrashenkilö, joka oli kehottanut lastenhoitajaa menemään toiseen huoneeseen lepäämään, sillä aikaa kun mies puhuttelee Nikolaita, joka on juuri järjestänyt yhden kuuluisimmista itkupotkuraivareistaan.
Myöhemmissä selvittelyissä selviää, että kuvailtu mies on poliisivoimien johtajan Albertin läheinen alainen Mihail Gogol. On siis täysin selvää, että joko sisäministeri itse tai hänen alaisensa poliisipäälikkö on järjestänyt Nikolain kidnappauksen. Tutkinnoissa selviää myös, että Nikolai on mahdollisesti tällähetkellä kapinallisten käsissä Nevajoen itäpuolella. Tämä saattaa kuitenkin olla vain sisäministeriön levittämä huhu.
Pitkällisten selvitysten jälkeen saadaan varmistus sille, että Nikolai ei todellakaan ole enää sisäministerin edustajien käsissä vaan on jossain vaiheessa siirtynyt kapinallisten käsiin. Tämän seurauksena tutkimusryhmän matka johtaa Nevajoen itäpuolella olevalle panimolle. Tekosyyksi valitaan verotarkastus, jota Valentin johtaa.
Panimolla asiat ovat vähällä riistäytyä käsistä, kun Konstantin ryhtyy kovaotteiseksi ja uhkaa kapinnallisten johtajaa Sergeitä aseellaan. Kylmäverisesti tai hullun rohkeasti Sergei ei tästä tunnu välittävän, mutta toteaa kyllä Nikolain olleen panimolla, muttei toki ole siellä enää. Sergei antaa ymmärtää, että valtioinvarainministerin edustajat olisivat vieneet Nikolain panimoon suuntautuneen veroratsian yhteydessä. Tämä herättää Konstantinin epäluulot aiemmin niin luotettavalta vaikuttanutta Valentinia kohtaan (Svetlana on tällävälin maistelemassa viinejä).
Suuremmilta välikohtauksilta kuitenkin vältytään, sillä Sergei suostuu lopulta Konstantinin vaatimukseen tulla armeijän kuulusteltavaksi ja kehottaa kannattajiaan rentoutumaan ja uskomaan häneen ja heidän yhteiseen aatteeseensa.
Tämän jälkeen seuraa ryhmän kiivasta väittelyä, jossa sekä Konstantin ja Svetlana vaativat Valentinilta selvitystä panimon tapahtumista. Valentin huojuu ja horjuu, ottaa muutaman ryypyn ja suostuu lopulta viemään työryhmän valtioinvarainministerin arkistoon. Konstatin jätetään ulos ja sisään menevät vain Valentin ja Svetlana, jonka Valentin käskee pysyä kauempana.
Varotoimista huolimatta Svetlana onnistuu kuulemaan Valentinin ja tämän alaisen välisen keskustelun, josta käy selkeästi ilmi ettei Valentin aio antaa oikeaa raporttia työryhmän käsiin. Ulospäästyään Svetlana ja Konstantin yrittävät vaatia kunnon raporttia, mutta Valentin vetoaa byrokratiaan ja muihin ongelmiin, joten raporttia ei voitu saada. Valentin lähtee huojentuneena krouviin lukemaan sanomalehtiä ja nauttimaan sämpylöistä...
Tällävälin Svetlana kertoo Konstantinille epäilyksistään Valentinin suhteen ja syntyy seuraava suunnitelmä. Svetlana juottaa Valentinin humalaan ja käyttää kaiken naisellisen viehätysvoimansa saadakseen Valentinista totuuden irti – pysyen kuitenkin kaikissa siveyden rajoissa.
Suunnitelma toimii ja selviää, että Valentin ja hänen kollegansa Boris tosiaan löysivät Nikolain panimosta, mutta hän ei kyllä pysty muistamaan mitä kyseisenä iltana myöhemmin tapahtui, sillä tuli otettua vähän liikaa maistiaisia panimon hyvästä tarjonnasta.
Tämän jälkeen Valentin pakotetaan Konstantinin suorilla ja Svetlanan epäsuoremmilla sanoilla viemään työryhmä uudelleen arkistoon ja tälläkertaa sen oikean raportin olisi parempi löytyä. Svetlanan ja Valentinin hakiessa raporttia Konstantin käy tekemässä tutkimusretken arkiston muihin huoneisiin ja löytääkin ratkaisevia todisteita (kakkutilauskuitteja) siitä, että Nikolaita pidetään valtioinvarainministerin kesähuvilalla muutaman kilometrin päässä tsaarin palatsista.
Valentin lähetetään nukkumaan ja pienen väittelyn jälkeen päätyvät Konstantin ja Svetlana väijyksiin kesähuvilan tienoille jo samana yönä. Hiiviskelyn ja tarkkailun tuloksena havaitaan huvila keittiötä lukuunottamatta tyhjäksi ja ikkunastakin näkyy vain Nikolai ja joku sisäkön näköinen nainen.
Koska mitään hälyttävämpää ei näy Konstantin suuntaa sotilaineen keittiön ovelle ja vaatii päästä sisään. Sisäkkö avaa oven ja ilmaisee tyytyväisyytensä siittä, että joku on viimein saapunut hakemaan tuota rasittavaa kakaraa joka hänelle on sysätty. Tässä vaiheessa myös Svetlana syöksyy paikalle ja pienen neuvottelun jälkeen selviää, että todellakin Valentin ja hänen kollegansa Boris olivat yhtenä iltana saapuneet huvilalle ympärspäissään ja jättäneet tämän ”rasittavan maanvaivan” sisäkön seuraksi ja väittäneet tulevansa hakemaan tämän seuraavana päivänä. Ilmeisesti kaksikko oli kuitenkin jonnekin krouviin sammuttuaan ja seuraavan päivän koittaessa totaalisesti unohtaneet minne olivat Nikolain jättäneet ja Nikolai oli jäänyt sisäkön käsiin. Sisäkkö on täysin tietämätöbn siitä, että kyseessä on tsaarin poika.
Konstantin ja Svetlana käyvät viemässä Nikolain takaisin tsaarille ja tsaarittarelle ja kertovat tapahtumien kulusta. Samalla Konstantin vaatii selvityksen tekemistä sisäministeriöön ja mahdollista poliisivoimien lakkauttamista. Valentinkin selvisi lopulta vain pienellä virka-alkoholin määrän vähennyksellä ja valtiovarainministerin nuhteilla.
Tapaus Nikolai loppuun käsitelty.